Kristal в Зоната на здрача

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Kristal в Зоната на здрача

Мнениеот Kristal » Сря Май 28, 2014 10:34 am

Karrita написа:Кристалче, браво за резултатите, чудесни са! Само мерките в бюста нещо не ми харесаха ;)

За бюста въобще не се притеснявам, даже по-добре :) цицоманите далеч от мен :gunshot: преди да започна да пълнея бюста ми беше 88 см, предполагам че пак ще стане така.

Ей прибирам зимните дрехи и вадя лятните и си подготвих дрешки, които не ми ставаха, не съм пробвала някои дали ще ми станат, но няма и да пробвам преди да стигна заветните 60 кила.

Днес сутринта хапнах домашна извара, сложих и маково семе и сусам - сурови, просто наръсих отгоре. Беше безвкусно, затова нарязах малко пресен чесън и стана приемливо. За въглехидрат си почистих малко от кълновете, люспите се махат лесно, обаче си е пипкава работа, гледам соеви кълнове е 3 чаши за един блок, аз нямах и една супена лъжица овесени, така че не се опитах да ги смятам. Нарязах портокал и сложих една чаена лъжичка мед. Имах и напитка - сок от тиквички, беше към 50 грама. Значи, смятах го за два блока обаче забравих за тиквения сок и така се получи един блок въглехидрат повече, затова може би после ми беше замаяна главата, а може би и от това, че кръвното ми стана твърде ниско. Пих кафе уж да ми се освежи главата, обаче вместо полза имаше по-скоро вреда, защото май отвикнах да пия кафе и ме втресе нещо от него.

Ето и овесените кълнове
Изображение
Последна промяна Kristal на Сря Май 28, 2014 11:27 am, променена общо 1 път
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот Стеф » Сря Май 28, 2014 11:01 am

Огромна синмка ;) Оразмерявай ги, че така заемат много място, нали :yess:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот Kristal » Сря Май 28, 2014 11:24 am

Стеф написа:Огромна синмка ;) Оразмерявай ги, че така заемат много място, нали :yess:
Така е, уж щеше да се оразмери автоматично, но пак остана голяма, ще взема да я оправя сега.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Сря Май 28, 2014 4:02 pm

Кристал,
Страхотен отчет си направила. Както и много правилен самоанализ. :)
Основната цел на Зоната, не е отслабване, а здравословно хранене, чрез което се достига хормонален баланс в организма. Така, че главната цел на Зоната в твоя случай е изпълнена, всички факти са налице.
Що се отнася до отслабването, то е страничен ефект на режима и става, при всеки, с индивидуална скорост, но винаги по правилния и здравословен начин.
Определено, увеличаването на количеството вода ще ти помогне и за отслабването и за това да не ти пада кръвното. Помисли и за рибеното масло. :but:
Справяш се отлично и определено имаш с какво да се похвалиш за 1 месец в Зоната. Браво! :bigsm20:
Давай напред, успех! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Сря Май 28, 2014 4:22 pm

Благодаря :) Ще купувам скоро маслото, просто не ми се ще да платя с дебитната карта първо ще си извадя виртуална, ако iherb приемаха пейпал досега да съм купила.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Май 29, 2014 1:47 pm

Усещам че излязох от платото, сигурна съм че кантара утре ще покаже по-ниски стойности. Просто чудесно, само дето ме заболя корема от едно пилешко с подправки и не ще да ми се оправи вече три дни, а може и това да е причината да почувствам промяна. Казах на мъжа да не купува тия мариновани пилешки меса, ама той ... да си ги яде сам, не ги докосвам вече.

Тоя овес е голяма мъка, като гледам покълнали са не повече от 30% от семената, каквото беше покълнало си го изядох, чакам да видя сега останалите ще станат ли, ако не ще, повече няма да се занимавам с него. Отделно че докато се почистят люспите от кълновете си е бая пипкава работа :bored1:
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Маня » Чет Май 29, 2014 2:00 pm

В последно време единственото пилешко, което купувам е охладено филе (има и цели пилета, и друг вид разфасовки, но аз мога да преглъщам само филето) на фирма Duc (намирам го в Билла). Много напомня на домашно пиле като вкус. Препоръчвам го на всички, които похапват пилешко.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Май 29, 2014 3:11 pm

Благодаря за ценното инфо, то аз вече кудкудякам от тези пилета :)
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Маня » Чет Май 29, 2014 3:21 pm

То и аз, щото това месо най-безполезнено го преглъщам. Сега съм му дала малко почивка, седи на изчакване сготвено във фризера на порции по 3 БП, с надеждата да му обърна внимание и да го постопля с някакъв зеленчук. :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Май 29, 2014 6:52 pm

Manya написа:То и аз, щото това месо най-безполезнено го преглъщам. Сега съм му дала малко почивка, седи на изчакване сготвено във фризера на порции по 3 БП, с надеждата да му обърна внимание и да го постопля с някакъв зеленчук. :laugh1:

Аз сега съм си направила едни пакетчета завързани мръвчици във фолио за печене, смятам да ги метна заедно всичките да се пекат и после да си имам, че много трудно това ядене като нямаш нищо готово.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Вто Юни 10, 2014 6:43 am

Дойде време днес за мерене и теглене. Оказа се, че всичко си е същото, само обиколките на талията и ръката са намалели с по 1 см. Здравословно съм много добре, вече даже не меря кръвното, защото често е дори ниско. Вчера вечерта реших да го премеря за информация беше 128 на 85, което си е перфектно.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Нед Юни 22, 2014 9:20 am

В застой съм по отношение на килограмите, но ползите за здравето ми са неоспорими. Кръвното вече трайно се застопори под 120/80, обаче вероятно ще имам нужда от по-специфичен подбор на храните, за да мога да сваля последните няколко килограма. Нямам идея как точно да действам - да следя калориите, да спра месото и да мина предимно на извара и белтъци, да включа соя вместо месо :hm: ще му мисля.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Сря Юни 25, 2014 8:17 am

Време е за отчет, тези дни не можех да се тегля и меря по няколко причини, едната е, че котарака повреди кантара :lol: , а другата - постоянно мъжа ми и сина ми са си вкъщи, което затруднява максимално мероприятието :notagree:

Та ето и отчета

28-ми април
Височина - 158 см
Талия - 81 см
Ханш - 104
Гърди - 94 см
Тегло - 65 кг

4 май
Талия 80
Гърди - 93
Ханш - 104
Бедро - 61
Ръка - 31
Тегло - 63.5

28-ми май
Височина - 158 см
Талия - 78 см -3 см
Ханш - 102 см -2 см
Гърди - 90 см -4 см
Бедро 59 см -2 см
Ръка 31 см
Тегло 62.5 кг -2.5 кг

25-ти юни
Талия - 76 - минус 2 см от последното мерене
Ханш - 100 - минус 2 см
Гърди - 89 - минус 1
Бедро - 59 без промяна
Ръка 30 см - минус 1 см
Тегло 62 кг - теглото се застопори на тая цифра, мерките намаляват, килограмите си стоят :hm:

Реших през един ден от седмицата да ям само кисело мляко - направих го в понеделник, през четири часа по една чаша домашно пълномаслено кисело мляко. Вечерта сина донесе едни ядки и не се сдържах да не ги опитам - та клъвнах няколко тиквени семки и слънчоглед, но много малко, не съм ги броила и мерила. В този ден мазнините ми са дошли доста в повече, но ми се отрази много добре и на другия ден се чувствах по-лека и в кондиция. Смятам да продължа и този ден да ми е за разтоварване - всеки понеделник. Ще се опитам да обезмасля млякото доколкото мога, но твърдо ще се придържам към домашното. Чашата ми е към 300 грама, не мога да изчисля блокове, няма и да се опитвам, просто усетих, че се чувствам добре, няма глад и ми понася добре.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Юни 25, 2014 12:02 pm

Ами, то, като си е балансирано, няма какво да го изчисляваш млякото.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Kristal » Сря Юни 25, 2014 12:28 pm

Italiano написа:Ами, то, като си е балансирано, няма какво да го изчисляваш млякото.

Да де, ама като е домашно с неидентифицирана масленост.. Затова го избрах, защото е универсален продукт и си го разбивам с миксерче и става супер.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Юни 25, 2014 12:49 pm

Най-вероятно е с висока масленост, но, като си заложила на домашното, така ще е.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната