Дневникът на amaZONka

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на amaZONka

Мнениеот amaZONka » Съб Мар 01, 2014 12:36 pm

Italiano написа:
amaZONka написа:... Лицето ми е в пъпки и всеки ден нови и нови ...

И при мен имаше такъв период.
Обяснявам си го с чистенето от токсините. Едни ги удря на главоболие, други - по кожата.
Ама то е нормално. Все пак това са отрови, поглъщани с години.

Italiano, периода с главоболието го минах и то много тежко (целодневно 7 дена), но цикъла не ми идва много време и подозирам, че вместо хормоните ми да влизат в ред всичко ми се е объркало :( Кожата ми става ужасна, устата ми се цепи, цикъла не идва с месеци закъснение :refuse: А и преди това, не съм се хранила лошо ( много плодове и зеленчуци, по малко протеини от сега и сладко последната година си хапвам шоколад или бисквити, вода, кафе и чай) Моля, ако някой е имал подобен проблем да ми пише, защо така става. Всяка сутрин пия 5-6 таблетки добавки от месец - магнезий, цикн, калции, Б12, комбиниран съдържащ вит. - А, C, D. Всичко това от около месец. Лицето ми и преди много го поддържах с разни био неща и беше що годе добре. Сега не мога да изляза без да си сложа fon de ten( нещо, което е било табу за мен до сега) Брадичката и челото са ми в окаяно положение - петна и пъпки.

Иначе се мерих и теглих. Промяна почти няма. Вече се примирих, че няма да смъкна повече с този режим. Беше то каквото беше - 1 кг.. поне сантиметрите понамаляха и се чувствам добре. Коремчето се изчисти и паласките се смалиха. Защо не се отразява на кантара.. отговор нямам. След месец два ще направя едно пречистване без месо и млечни продукти, че ме е страх вече с тази голяма консумация на уж полезни протеини.
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Зоната

Мнениеот Pipilota » Пон Мар 03, 2014 3:59 pm

Амазонка, аз много започвам да се чудя какво става с теб. Т.е. най вече на психическа основа :doNotKnow: Аз съм 158 висока, и съм се заковала на 49-50 кг. В началото, като не можах да спра да слабея бях стигнала до 47 и се чувствах ужасно слаба, мъжо каза че приличам на анорексичка, и изобщо не мога да те разбера колко кила искаш да станеш, и каква е иделаната жена в твоите очи....
Аз преди години работех в една болница за аноркесички и такива дето сами се нараняваха.. :oh: Присъствала съм на разговори, в които доктора им казва "ако не се вземеш в ръце, и не започнеш да се храниш, давам ти още 2-3 седмици живот", а отговорът беше: ми аз съм още дебела...... :stupid: скелети облечени в кожи...сутрин като ги видех и ми ставаше лошо...можеш да кажеш къде са им връзките на кокалите, жилите, всичко се вижда... и мисълта ми беше в техните очи всички се виждаха нещо ненормални с теглото си....нищо лично, не искам да кажа че ти си куку като тях ( то е си психическа болест) но малко се замисли, огледай се, попитай твои познати с твоя ръст колко кила са и т.н....

Ако си висока 148 ...ще те разбера, ама 158 като мен...няма начин да ме убедиш че на 49 кила си дебела....Сори, ама започвам да ти взимам дневника не на сериозно вече....попитай околните високи колкото теб..колко са иделаните килограми за тях. Нещо не е в ред с информацията определено! Аз при 47 кила изглеждам болна от смъртоносна болест.....тук в тоя форум няма ли някой друг който да е 158 см??
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот amaZONka » Пон Мар 03, 2014 8:45 pm

:) Познавам момичета с моя ръст, които на повече килограми изглеждат по - добре от мен. Това си е до структура. Няма да се оправдавам, както казах не ми е мечтано тегло, а ми беше постоянно до неотдавна и искам да си го възстановя, защото това ми идва в повече, дрехите ми не ми стоят + поява на целулит. Ако бях анорексичка, а ти си виждала много такива , нямаше да се храня :) През последните 6 години се храня 5-6 пъти на ден. А току що изядох блок в повече :) Имам реална самооценка и не се стремя към някаква фантазия, а просто да си върна фигурата, което при мен става трудно. А това, че не взимаш (и не само ти) дневника ми на сериозно, само защото не ме делят 20-30-50 килограма от идеалното тегло не го схващам. Аз полагам същите усилия, като всички останали, с изключението, че и преди Зоната съм се старала да се храня и живея здравословно, което е причината да нямам много излишни килограми. Нещо, което явно не се толерира. Така или иначе, всеки си има мнение :peace1: Който има желание да го чете и да ми отговаря, ще съм му благодарна :)
В този ред на мисли, от два дена ми се яде постоянно :doNotKnow: Не знам на какво се дължи, но съм чела , че и вие имате такива дни. Направила съм си мъфини протеинки, Рататуи (Благодаря, Маня! :)) ) ииии съм заредила зеленчуци :) Не мога да се отърся от желанието да ям синьо сирене, кашкавал и мезета :mrgreen: А това са неща, които когато ги е имало вкъщи не съм изявявала желание да си опитам дори :stupid: :laugh1: Е... кашкавал си хапвах, но е много малко за блок 28 гр е 1 резен :sad:
Искам да споделя рецепта, която ми е много любима и може да се направи по зоната:
Тиквички -3 БВ
Домат - 5 ВБ
Извара - 3ПБ
Сирене - 3ПБ
Кисело мляко - 1ПБ + 1 ВБ
Яйце - 2 ПБ
Зехтин (по желание, аз не го смятам за мазнини при готвене, но ако сложите много..)
няколко скилидки чесън, магданоз, копър, чубрица, черен пипер

1/2 Кисело мляко + чесън + копър + магданоз + малко зехтин се пасират.
Тиквичките се режат на филийки, доматите също. В намаслена тавичка се нарежда ред тиквички, ред домати, ред извара и сирене. Залива се със соса от подправките и после отново - ред тиквички, ред домати, сирене и извара, заливка и така докато ви свършат продуктите, но е желателно да завършите с ред тиквички. Накрая заливате със смес от другата част от млякото (200-220мл) и 2 разбити яйица. Поръсвате с чубрица и черен пипер и слагате да се пече. Това ми е любимата гозба :)) Дано ви хареса ! :love:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Pipilota » Вто Мар 04, 2014 1:05 am

Амазонка, извинявай ако съм те обидила БЕЗ да искам, не е било умишлено. Разсъждавах на глас може би... :th: Не съм искала да кажа, че ти си анорексичка, както писах по горе "нищо лично" и просто дадох пример....написах ти всичко това след като "прелистих" малко дневника ти назад, и прочетох това:
amaZONka написа:Знам, че звучи много малко, но както казах съм дребна и до скоро си бях с постоянно тегло 43 кг.
и при положение, че си 158 висока.... :doNotKnow:....пак ти казвам- НЕ мога да си представя (както и да си въртя съзнанието) как ли изглежда човек с такава височина и такива килограми. Разбирам, че някои хора имат по леки или по-тежки кокали, но такава огромна разлика...пак казвам- нищо лично :doNotKnow:
Може и да си променя мнението, ако видя снимка на такива хора, може и аз да се заблуждавам, но аз както съм висока 158 и ако стана 43 кг, означава, че ще съм в болница....
Пак извинявай, ако си го приела като обида, но това е моето виждане поне за сега...но всеки може да се заблуди, така че не искам да влизам в спорове.
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот amaZONka » Вто Мар 04, 2014 8:17 pm

И аз се извинявам :bouquet: Просто няколко пъти получавам подобен отговор в дневника, въпреки че обясних не веднъж.. както и да е. Явно докато не покажа снимки, няма да мога да ви убедя, че не изглеждам толкова слаба, колкото си представяте :)
Имам питанка. Само при мен ли балансирането на на блоковете при консумация на готвени ястия куца. От няколко дена изобщо не съм в зоната и ми се яде повече от всякога. Дори сега ям лешници (сурови) и изядох 1/2 портокал в повече... Много ми се яде и то от всичко. Наблягам на ядките, когато ми се прияде, нали уж от полезни мазнини не се напълнявало.. Не съм си увеличила движението, даже го намалих . Само след закуската си се чувствам в зоната (2Б извара + плод + ядки), но дойде ли обяда..втора седмица си ям готвена храна и уж разделям блоковете , но пак нещо куца :doNotKnow: Вчера сутринта си купих 100гр лешници, а сега си изядох последния... Не знам какво ми става. Май пак трябва да мина на салати :sad:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Мар 04, 2014 10:20 pm

Моят съвет е винаги да имаш пресен зеленчук или плод на всяко хранене, независимо, че ядеш готвено. Аз така правя, иначе, ако ям само преработени въглехидрати по-бързо огладнявам. Задължително единият ми блок е пресен плод или зеленчук, изключение правя само когато ям овес за закуска, но той ме засища за дълго. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Маня » Вто Мар 04, 2014 10:32 pm

HippoDel написа:Моят съвет е винаги да имаш пресен зеленчук или плод на всяко хранене, независимо, че ядеш готвено. Аз така правя, иначе, ако ям само преработени въглехидрати по-бързо огладнявам. Задължително единият ми блок е пресен плод или зеленчук, изключение правя само когато ям овес за закуска, но той ме засища за дълго. :hug:

Подкрепям този съвет горещо. Първо, защото в "живата" храна са запазени относително повече от ценните й качества (които се губят докато стигне от градината до масата ни, уви!). И защото и аз установих, че ако няма свеж блок в менюто (зеленчук или плод) усещането за глад се появява малко по-рано. Затова и така си правя рецептите - да дават възможност за добавяне на плод или зеленчук в сурово състояние. Само среднощната ми закуска е айран с ядки, защото така по-леко преглъщам рибеното масло. И понякога следобедната подкрепа е нещо приготвено, но задължително съдържа плод, макар и леко преработен топлинно.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Karrita » Сря Мар 05, 2014 10:44 am

Амазонче, ако искаш да не се обясняваш повече за килата и ръстта ти, просто метни една снимчица тука или си дай фейсбука на лични на когото трябва.... ;)
Между другото и при мен се получава така - аз съм 170 см и съм 52 кг. По принцип са ми добре и добре се чувствам, но откакто съм в Зоната намалих много телесната мазнина ( 16%) и много ми се показаха ребрата. Чудя се как да кача някое килце, но точно там, не на друго място.....но още не мога да се начудя!!!! Пипи дай хинт :) ....
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Мар 05, 2014 12:31 pm

Karrita написа:Амазонче, ако искаш да не се обясняваш повече за килата и ръстта ти, просто метни една снимчица тука или си дай фейсбука на лични на когото трябва.... ;)
Между другото и при мен се получава така - аз съм 170 см и съм 52 кг. По принцип са ми добре и добре се чувствам, но откакто съм в Зоната намалих много телесната мазнина ( 16%) и много ми се показаха ребрата. Чудя се как да кача някое килце, но точно там, не на друго място.....но още не мога да се начудя!!!! Пипи дай хинт :) ....

Кари,
А пробва ли да увеличиш МБ, всъщност ти по колко блока ядеш?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот amaZONka » Сря Мар 05, 2014 8:06 pm

ехеее колко много отговори :hug: Благодаря ви! Ще пробвам да добавям пресен зеленчук. От както съм в зоната, въпреки че напоследък се чувствам по скоро "около", все ми се пие винце на вечеря :shy: До този момент никога съм нямала желание да консумирам алкохол с храната и вечерям по 3 блока. :) Но ефекта, който усещах до преди седмица изчезна :th: Дори ми се ядат разни сладкиши :doNotKnow: Не знам дали е на психическа основа, от това че кантара не се движи и някак го приех просто като начин на хранене( не че това ме натоварва особено, все пак още е зима и движението ни е по ограничено :) ) или някъде бъркам с блоковете. Не съм така енергична както в началото.
Ето какво ядох днес:
Закуска 8ч - 2Б
Извара - 112гр
ябълка - 100 гр
портокал - 1/2
бадеми - 6бр.

Обяд 12:40 - 3Б (в 11 вече бях мн гладна :doNotKnow: )
броколи - 1ч.ч. и 1/2 - 1/2ВБ
рататуи - 1.5 ВБ (уж така го изчислихме, като разделяхме в тавата)
риба - 85 гр - 2ПБ
извара - 56 гр - 1 ПБ
9 маслини - 3МБ
ябълка - 50гр.

Закуска 16:30
мъфин - 1 ПБ + 1/2 ВБ
ябълка - 50 гр.
тук мазнини липсват, но нямах възможност да си купя по това време.

Вечеря 19:20
риба - 120гр - 3ПБ
домат - 200 гр.
1/2 пиперка + малко праз + 2ч.ч. маруля
9 маслини
1 портокал
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Сря Мар 05, 2014 8:13 pm

Хипо и аз мисля, че ако хапваш повече ядки може да помогне, но все пак много зависи от структурата ти. Ако по принцип ти е такава, няма какво повече да направиш. Избираш си, кое по те устройва. Аз преди години какъв страхотен бюст имах ехееее още ме бъзикат старите приятели :laugh: Като започнах да се храня добре и да спортувам с годините се стопи. Няма и помен от него, но си избирам по - малко дупе пред пищния бюст ;)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Сря Мар 05, 2014 8:26 pm

Дете, имаш ли още проблеми с кожата. Защо не опиташ със сребърната вода, която препоръчаха за бебока на Ити?

А за това че за обеда си огладняла, винаги тогава ли се появява чувството за глад - между тези две хранения? Ако е така, защо не пробваш да добавиш малко различен въглехидрат от плодовете. 1 блок овес или ечемик дори само накиснати, а не варени, би ти създал повече ситост за по-дълго време. Плодчетата малко по-бързо минават през стомаха и го остъргват. Или пък пробвай само с един вид плод, без да ги месиш.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Сря Мар 05, 2014 8:53 pm

Дааа, Маня, като петниста хиена съм :sad: То е някакво чудо това. Чакам личния лекар да получи направления и съм силно разколебана, за кое по напред - ендокринолог, а.г. или дерматолог :oh: Пропуснала съм този съвет, сега ще се разтърся из дневничето и. Благодаря :hug:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Сря Мар 05, 2014 9:00 pm

amaZONka написа:Дааа, Маня, като петниста хиена съм :sad: То е някакво чудо това. Чакам личния лекар да получи направления и съм силно разколебана, за кое по напред - ендокринолог, а.г. или дерматолог :oh: Пропуснала съм този съвет, сега ще се разтърся из дневничето и. Благодаря :hug:

Форумът има търсачка, която вече работи, :applaus: :applaus: благодарение на админа. А гипито да не се скъпи и да ти даде направления и за тримата специалисти.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Сря Мар 05, 2014 9:12 pm

Едва ли...Миналата седмица ми каза да и звънна на 10-ти, за да проверя има ли направления и ми взе потребителска такса :lol:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Karrita » Чет Мар 06, 2014 9:24 am

Амазонче, освен сребърната вода можеш да ползваш и вода със сода ( в малко шише от мин. вода разтваряш 1ч.л. сода), обтриваш лицето с памук накиснат в тази вода няколко пъти на ден.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната