Страница 41 от 59

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2014 9:21 pm
от Маня
Пупу, да не са му уруки! Какъв красавец е, маме! Да ти е жив и здрав!

Стеф, днес направих твоя тутманик, като си смлях овес и ечемик в новата придобивка вместо триците. И комбинирах сирене и извара. Стана страхотен. Едва си опазих моето парче за утре за обед, че си имам гостенин тия дни у дома.

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 9:58 am
от Стеф
Ма на мама си прилича :laugh:

А тутманика наистина става вкусен - аз смесвам понякога изварата с настърган кашкавал - като намалявам мазнините естествено :yess:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 11:02 am
от Tatyana
Голям сладур е малкия, ама и мама си я бива :). С малко закъснение, да ти е живо и здраво Стеф съкровището и много да ви радва :yess:. Пък и нали е моята зодия - все сме хубави хора ;)
А на този тутманик отдавна и аз му се каня да го пробвам, та добре, че ме подсетихте за него.

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 1:37 pm
от ginette
На мама малкото мъжле,прекрасен е ! :yess: Да ти е много здрав и весел ,късмет да има ,да радва мама и тати .А мама Стеф ,ама многооого елегантна ,тя да не е в Зоната случайно :hm:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 2:28 pm
от Стеф
Абе и аз дочувам че е в Зоната, дали има нещо вярно???? :laugh:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 3:56 pm
от mahona
Маня ,ако се смеси за тутманика извара и сирене не става ли различна консистенцията и изпича ли се добре?Иска ми се да го направя само с извара,но няма ли пак да се промени консистенцията и дали ще се получи?Помагайте момичета моляя,че голям мерак ме гони да го забъркам.А за мазнината в рецептата пише 2ч.л ...това не трябва ли да е 2 с.л?

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 4:03 pm
от Маня
Аз направих 12 блока. Всичко разбих в робота (мързелива работа :laugh1: ). Оставих да поотпочите 10-15 минути, че "брашното" ми беше прясно смляно зърно овес и ечемик. И преди да го сложа да се пече добавих 1 ч.л. бакпулвер. Понеже става тъничко (то зависи от тавата де, но в моята в изпечен вид стана с дебелина около 1 см, следващия път ще пробвам в по-малка тава, ама и този на Стеф е тъничък), се изпече разхокшно. Мисля че спокойно може да стане и само с извара (аз ползвах на Добрев, че се ориентирах към нея напоследък - много вкусна и прилича на домашна).

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 4:11 pm
от mahona
И аз си записах мерките направо за 12 Б и се чудех дали носи бакпулвер или сода.Взех си и обезмаслена извара на Мероне и довечера ще го метна във фурната ,а след него ще пробвам ябълкови бисквитко-сладки и ако са сполучливи ще пиша рецептата ,а ако успея и снимки ще направя и пусна.

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 4:17 pm
от Маня
За мазнината - 6БМ са 2 ч.л.(1 БМ зехтин/гхи е 1/3 ч.л.), същото количество е и за гхи (пречистено масло). За 12 блока ще е 4 ч.л. мазнина. Аз лично предпочетох да е с гхи, че нещо не си го представях със зехтин.

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 15, 2014 4:54 pm
от mahona
Уф..от удвояване и утрояване на продукти съм оплела мазнините в главата си и задавам тъпички питанки...права си Маня...всичко си е супер в рецептата,ама в главата ми днес куца. :laugh1:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 7:59 am
от Стеф
Наистина става тъничък - но пък бързо се опича. Аз го правя 6 блока в малка тавичка и направо си го разделям на две порцийки - за мен и за щерката. А не ми се вярва само с извара като се направи да се промени консистенцията му. Пробвай и сподели :yess:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 8:52 am
от mahona
Снощи в нас се оказа по скоро динамична вечер,отколкото кротка спокойна почивка и тутманика не направих,а онова сладко нещо с ябълки не направих на бисквитки ,а метнах на хартия за печене и опекох цяло...оказа се голяма тавата,малко количеството и се получи нещо ,което беше дебело около 1 пръст и е сладко. :laugh1: Нарязах си го и пак ще го изям,но не е за пред хора :laugh3: :bigsm26:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 9:37 am
от Стеф
:laugh4: И това се случва понякога - моите първи тиквени кюфтета......абе изядох ги че и ги публикувах :laugh4: Важното е да се опитва и да се експериментира :yess:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 10:06 am
от mahona
Тиквените ми кюфтета 1-вия път станаха на тиквени палачинки,но пък беше попрепеченко и си ги излапах и аз :laugh1: .Общо взето с трици и извара е лесно да се зонират рецепти,но пък вида им не е точно за пред хора нечували за зоната :lol:

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 10:22 am
от Маня
Важното е че са Зонови. Не че видът не е важен, красиво поднесена храна пълни окото и стомаха. Но в крайна сметка е важно съдържанието и вкуса.

Re: Дневникът на Стеф

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 6:08 pm
от vanja
Стеф, аз чак сега видях снимката с малкия, много ви се радвам и на двамата :) , голям хубавец ти е, нека все да те радва и да ти е жив и здрав :)