KandY написа:Защо не замениш овеса с елда, лимец или киноа? Елдата е на много добра цена, приготвя се много лесно и можеш винаги да си я имаш готова , за да си допълвавш блоковете. Можеш да я ядеш сладка или солена , в супи и всички ястия, бързо се свиква с малко по-особения вкус. А лимеца можеш да ползваш вместо ориз или фиде .
Канди, тя Хипо вече ти е отговорила, не можеш да сравниш елдата с овеса
. Освен това сега преоткрих и нахута, така, че имам с какво да допълвам блокове или да замествам ориза. Също и двете можеш да ги вариш предварително и цяла седмица после само да консумираш. Аз лично варя за цяла седмица нахута, като после оставям една част от него сварен а другата я печа, а овеса си го приготвям непосредствено преди ядене. но това е въпрос на избор