Ей, големи мъки си дръпнах с тези снимки.
Важна е закуската. И аз като Маня/споделя го в поста си/ не съм обръщала внимание на закуската. Преди първото ми хранене беше по обед, а за закуска често ядях само плодове. Когато бях пушачка, закуската ми беше кафе и цигара.
Но днес станах от леглото с мисълта за хубава закуска.
Ето я и нея.
1/6 от "баничката" с маслини- 1БПВМ
1/2 ч.ч. извара- 2 БП
2бр. домат- 2 БВ
6бр. маслини "Каламата"-2 БМ
За студа днес си направих чай от джинджифил/ корен/
Сутринта гледах Белослава с нейната рецепта за банички със зелен лук, мента и джоджен. и я преработих зоново...
Пиша рецептата,за да я "огледа" Маня.
Зелена, свежа "баница"
1 яйце- 1БП
4 белтъка- 2БП
112гр. извара или 1/2 ч.ч.- 2БП
1.ч.ч. кисело мляко 0,1%- 1БП+ 1БВ
1 1/3 ч.ч. овесени трици- 4БВ
1ч.ч. зелен лук или 80 гр.- 1БВ
2 ч.л зехтин или гхи- 6БМ
мента, джоджен
Зеленините се задушават в 1 ч.л. зехтин. Разбиват се белтъците и яйцето, прибавя се изварата, сол на вкус, триците, задушените зеленини, 1 ч.л. зехтин. Сместа се изсипва върху хартия за печене или форми за мъфини.