от Kristal » Сря Май 28, 2014 9:05 am
Един месец в Зоната. Дойде време за преценка на резултатите и отчитане на грешки и точни попадения.
28-ми април
Височина - 158 см
Талия - 81 см
Ханш - 104
Гърди - 94 см
Тегло - 65 кг
4 май
Талия 80
Гърди - 93
Ханш - 104
Бедро - 61
Ръка - 31
Тегло - 63.5
28-ми май
Височина - 158 см
Талия - 78 см -3 см
Ханш - 102 см -2 см
Гърди - 90 см -4 см
Бедро 59 см -2 см
Ръка 31 см
Тегло 62.5 кг -2.5 кг
По отношение на обиколките прогресът е чудесен за един месец, но ми е странно защо не се отразява в килограмите, а се застопорих на 62.5 - 63 кг и сякаш тялото ми със зъби и нокти си пази теглото. Има вариант проблема да е в кантара, тъй като е механичен и много стар - сигурно на поне 15 години, а може и повече. Време е да си купя електронен кантар.
През изминалия месец се подвизавах предимно в червената зона на таблицата. Ядох много червени меса, доста пъти правих палачинки, вярно дозирани, но все пак с брашно, пък било то и пълнозърнесто. Жал ми беше да изхвърлям жълтъците и си ги хапвах(сега започнах да си правя маска на лицето или на косата с тях). Не пиех достатъчно вода и все още не мога да стигна до необходимото за организма ми количество. Имах няколко прегрешения - няколко парченца шоколад и един ден на черешови и ягодови извращения, когато просто нямаше как да съм в зоната. В същото време мъжът ми, който кръшкаше от зоната ежедневно и си позволяваше ракия, бира и ядки на корем отслабна с 4 килограма, според мен поради факта, че в къщата няма хляб, няма ориз, няма картофи и няма нищо сладко.
Огромния успех, с който мога да се поздравя е спирането на хапчетата за кръвно! Вече не пия бетаблокери и кръвното ми е дори ниско! От 160/120 с хапчета стигнах до 140-135 на 110/100, а сега без никакви хапчета си измервам стойности около 105/70, което е почти моминското ми кръвно, което навремето винаги беше 100/60.
Вторият успех е по отношение на месечния ми цикъл, който преди ми причиняваше ужасни проблеми - болки и високо кръвно преди да започне и поне 10 дни неразположение, което ставаше причина за анемия. Сега не усетих кога се появи и кога свърши - всичкото чудо за три дни абсолютно нормално, без никакъв дискомфорт.
Третият успех е енергията и настроението, повишената работоспособност и мотивацията, които бях загубила преди.
Сега, със започването на втория месец в Зоната, вече по-ориентирана и значително по-мотивирана, смятам да променя доста неща в храненето си. Първо - да се храня предимно с храни от зелената зона, второ - да си приготвям храна за няколко дни, за да си имам винаги нещо подходящо, а не да търся в последния момент варианти, трето - да започна да си пия водата, която ми е необходима.