Kristal в Зоната на здрача

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Kristal в Зоната на здрача

Мнениеот Kristal » Вто Май 20, 2014 11:16 am

След тази закуска не се чувствах много в зоната, глад няма, но ми беше доста зашеметена главата, явно съм омотала нещата :(
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Май 20, 2014 11:45 am

Нищо, случва се. :)
Другият път бъди по-стриктна в мерките и ще се получат нещата. :yess:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Вто Май 20, 2014 2:15 pm

Абе математиката ми куца открай време :lol: най-лесно ми е с пържола или риба и зеленчуци или някакъв плод, там вече няма проблеми със смятането. Тези рецепти тип свободно съчинение ще взема да ги спра, ще ползвам готови с дадени мерки, та да нямам грешки.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Сря Май 21, 2014 6:32 pm

Е сега кажете не е ли несправедлив живота :hm: аз спазвам що годе стриктно режима меря, тегля - свалих към 3 кила, две и половина. Мъжа го кара през просото, а отслабна с три кила :) от което е много щастлив и даже се бъзика с мене гада. Ама той има да сваля 25 кила, а аз 5 - 7 най-много. Мани саботьора купил една торба от черешите, които ми са любими и я треснал на средата на масата, ама аз си отброих три блока и сега си пека една триблокова мръвка и не се поддавам на провокации лесно :laugh4:
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Май 21, 2014 10:00 pm

Ами, така е - то някъде си пишеше, че при мъжете първоначално по-лесно се сваля.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Kristal » Чет Май 22, 2014 6:23 am

Italiano написа:Ами, така е - то някъде си пишеше, че при мъжете първоначално по-лесно се сваля.

Нека да има ефект, да се мотивира, сега го гледам ухилен е до уши и има надежда че ще свали сланината от шкембето. При мен се вижда промяна, но кантара не я отчита толкова, целта минимум ми е да стигна до 60 кг, сега съм 62 вече, а следващите цели ще са 58 кг и евентуално вече като лукс постижение ще считам 55 кг, но под 55 ще е вече кофти.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Май 22, 2014 6:35 am

Ох днес ще ми е черешов ден, започнах с черешово извращение от сутринта, изядох една купа череши, сега ще направя жалък опит да балансирам с протеин, но битката ще е неравна. За добро или зло имам една кофа с череши и ягоди страхотни,признавам си без бой че днес няма да зонувам ...
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Пет Май 23, 2014 12:44 pm

С тези череши работата върви на лошо, чувствам се като парцал затова тази сутрин изядох една що-годе дозирана порция и край, повече череша да не видя за тоя сезон...
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Нед Май 25, 2014 9:00 am

Така, зонувам си аз тихичко и кротичко след черешовата вакханалия, обаче пустите му килца са залепнали като че ли с лепило С 200, не мърдат. Интересното е, че обиколките ми видимо намаляват, дрехите ми са по-широки, всички казват че съм отслабнала, а кантара не мърда. А кръвното ми стана ниско :laugh1: тази сутрин 106/70 :laugh1: Още малко ще стигна моминското ми кръвно от 100/60 хахахахаха.

Днес закусих с два блока извара, шест маслини и един портокал.
За обяд си приготвих три блока сварено пилешко и три блока портокали, предварително си ги обелих и си ги сложих в купичка с капаче да ми са готови. Пилешкото по съвета на Италиано го премерих сварено.
За вечеря може пак да ям пилешко, имам много сварено, а може и да си спретна една скумрия със салата.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Пон Май 26, 2014 8:43 am

Хора, явно правя някаква грешка, след три дни ще стане месец откакто съм в Зоната, а съм свалила само 2 килца. Вярно е, че намалих обиколките, но чувствам застой. Докато се радвах, че кръвното ми се нормализира, то пък сега стана ниско и започна да ми се мотае главата. Имам съмнение, че мазнините ми са в повече, тъй като храненето ми е предимно с червени меса, повечето е пилешко, но все пак. Имам съмнение и за изварата, че не е съвсем обезмаслена.

Овеса пусна едни дълги бели мустачки, сега чакам да станат кълновете по-големки и да видим как ще се яде туй нещо, вероятно ще трябва да отделям кълновете от зърното, защото е наистина много остро и бодливо. Три дни вече го чакам да покълне, сигурно ще му трябват поне още два дни.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот LoveJoy » Пон Май 26, 2014 8:54 am

Кристалче, здравей!

Четох в bb-team, че когато се спазва режим със силно намалени калории, понякога се получава застой при свалянето. Ти нямаш и много за сваляне, де. Колко килограма би искала да свалиш в идеалния случай? Предполагам не повече от 10 общо. Аз бих те посъветвала временно да увеличиш малко блоковете, за да не ти пада кръвното толкова и за да не ти се замайва главата. На мен калкулаторът ми изчисли 12 блока, но аз поне 3 пъти в седмицата ям по 13 и засега свалям доста бързо. Нещата са несравними, защото аз имам да свалям поне още 25 кг., но аз мисля, че ако "подбутнеш" метаболизма като му даваш временн малко повече храна, ще започнеш и да сваляш по-бързо. Нали знаем, че се сваля с ядене, а не с глад.

Може и да не съм права, но аз така мисля.

Поздрави и успех! :hug:
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

По света и у нас :)

Мнениеот HippoDel » Пон Май 26, 2014 9:13 am

Кристал, са 1 месец-2 кг, тове е идеално. В Зоната се топят мазнини, а те не могат да се топят с по-голяма скорост. За твоите килограми, които въобще на са много, това дори е супер! Виж "Въпрос 3".
Що се отнася до кръвното, да не би да не пиеш достатъчно вода?
Според мен при теб нещата вървят отлично и обиколките са ти намалели, не разбирам от какво не си доволна? :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Пон Май 26, 2014 11:01 am

Благодаря за съветите, наистина с водата не мога да стигна до нужното количество, трябва да се постарая повече. Блоковете ми са 9 според калкулатора. Абе не съм недоволна, обаче имам чувството, че съм в застой, явно моя организъм свикна с режима и сега се застопори в едно положение и няма мърдане. Сега съм 62.5 кг, започнах от 65 и смятам да стигна до 58 като първа цел, а после вече ако мога да стигна до 55 и ще съм супер доволна. На 28-ми правя един месец, тогава ще измеря всичко отново и следващия ще го подхвана по нов начин. Сега ям предимно извара и пилешко, смятам да мина на риба, белтъци и соя, макар че имам доста резерви към соята. Тия палачинки и разни барове с брашна ще ги намаля, ще наблегна на кълновете, имам сега лимец, имам овес, ще си купя и още нещо за покълване и да видим какво ще се получи.

Тази сутрин - 2 блока - извара, маслини и портокал
обяда ще бъде пилешко и салата - 3 блока
следобедна закуска - кисело мляко - 1 блок
вечеря - може да е скумрия и за въглехидрат череши - 2 блока
последна закуска - ягоди с извара още сега ще си ги забъркам с миксера и малко стевия, ще стане като сладолед - 1 блок.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Сря Май 28, 2014 9:05 am

Един месец в Зоната. Дойде време за преценка на резултатите и отчитане на грешки и точни попадения.

28-ми април
Височина - 158 см
Талия - 81 см
Ханш - 104
Гърди - 94 см
Тегло - 65 кг

4 май
Талия 80
Гърди - 93
Ханш - 104
Бедро - 61
Ръка - 31
Тегло - 63.5

28-ми май
Височина - 158 см
Талия - 78 см -3 см
Ханш - 102 см -2 см
Гърди - 90 см -4 см
Бедро 59 см -2 см
Ръка 31 см
Тегло 62.5 кг -2.5 кг

По отношение на обиколките прогресът е чудесен за един месец, но ми е странно защо не се отразява в килограмите, а се застопорих на 62.5 - 63 кг и сякаш тялото ми със зъби и нокти си пази теглото. Има вариант проблема да е в кантара, тъй като е механичен и много стар - сигурно на поне 15 години, а може и повече. Време е да си купя електронен кантар.

През изминалия месец се подвизавах предимно в червената зона на таблицата. Ядох много червени меса, доста пъти правих палачинки, вярно дозирани, но все пак с брашно, пък било то и пълнозърнесто. Жал ми беше да изхвърлям жълтъците и си ги хапвах(сега започнах да си правя маска на лицето или на косата с тях). Не пиех достатъчно вода и все още не мога да стигна до необходимото за организма ми количество. Имах няколко прегрешения - няколко парченца шоколад и един ден на черешови и ягодови извращения, когато просто нямаше как да съм в зоната. В същото време мъжът ми, който кръшкаше от зоната ежедневно и си позволяваше ракия, бира и ядки на корем отслабна с 4 килограма, според мен поради факта, че в къщата няма хляб, няма ориз, няма картофи и няма нищо сладко.

Огромния успех, с който мога да се поздравя е спирането на хапчетата за кръвно! Вече не пия бетаблокери и кръвното ми е дори ниско! От 160/120 с хапчета стигнах до 140-135 на 110/100, а сега без никакви хапчета си измервам стойности около 105/70, което е почти моминското ми кръвно, което навремето винаги беше 100/60.
Вторият успех е по отношение на месечния ми цикъл, който преди ми причиняваше ужасни проблеми - болки и високо кръвно преди да започне и поне 10 дни неразположение, което ставаше причина за анемия. Сега не усетих кога се появи и кога свърши - всичкото чудо за три дни абсолютно нормално, без никакъв дискомфорт.
Третият успех е енергията и настроението, повишената работоспособност и мотивацията, които бях загубила преди.

Сега, със започването на втория месец в Зоната, вече по-ориентирана и значително по-мотивирана, смятам да променя доста неща в храненето си. Първо - да се храня предимно с храни от зелената зона, второ - да си приготвям храна за няколко дни, за да си имам винаги нещо подходящо, а не да търся в последния момент варианти, трето - да започна да си пия водата, която ми е необходима.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Karrita » Сря Май 28, 2014 10:16 am

Кристалче, браво за резултатите, чудесни са! Само мерките в бюста нещо не ми харесаха ;)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Сря Май 28, 2014 10:32 am

Кари, ти да не си цицоманка? :laugh1: :laugh1:
Последна промяна HippoDel на Сря Май 28, 2014 4:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната