Дневникът на amaZONka

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на amaZONka

Мнениеот Italiano » Вто Фев 18, 2014 11:10 pm

Доста вероятно.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот yaneva » Вто Фев 18, 2014 11:24 pm

amaZONka, ти си много слабичка.И аз мисля,че си достигнала перфектното тегло за ръст,години и т.н.Щом тренираш и се храниш по зоната,значи трупаш мускулна маса.Ти си 48 кг,то не е здравословно да свалиш рязко много килограми :)
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Karrita » Сря Фев 19, 2014 8:10 am

amaZONka написа:Благодаря :) Дали не е по добре да намаля блоковете от 9 на 8? Може би храната ми идва в повече :th:

В никакъв случай.....ПОМНИ - трябва да ядеш за да слабееш!
Но при тези твои килограми, процесът е бавен....Аз примерно не съм мръднала от 3 месеца ( не че искам), защото вече няма какво да свалям. Стой си в Зоната и стига мисли за килограмите, радвай се на основните й предимства - здраве, тонус, енергия, самочувствие....
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот amaZONka » Сря Фев 19, 2014 9:27 pm

Знам, че звучи много малко, но както казах съм дребна и до скоро си бях с постоянно тегло 43 кг.(в никакъв случай не изглеждах като анорексичка) и си хапвах шоколад всеки ден т.е. не ми е оптималното + 4кг и целулит. Не бързам, но някак много малко ми се струва за 1 месец само 1кг и това в периода, който рязко губиш тегло. Винаги съм смъквала килограми много трудно, но този път е мисията невъзможна - 10 месеца постоянни ограничения, спорт и различни хранителни режими. :bigsm36:

Закуска 8:05ч. - 2Б
110гр извара + 2/3 банан + канела + 6 лешника

Обяд 12:45ч. 3Б
2 яйца + 40гр пуешка шунка
180гр домат + 1/2 краставица + 1 зелен суров пипер + 150гр киви
9 маслини

Закуска 16 : 30ч. 1Б
56гр извара + 100гр ябълка + 3 лешника

Вечеря 21ч. - 2Б
220 гр. домат + 2 ч.ч. маруля + 1 киви
60 гр пилешко
7-8 маслини (бяха много малки, пък с големи костилки..)

Късна закуска - 1/2 кифичка кисело мляко
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Фев 20, 2014 8:15 pm

Днешното меню:

Закуска 8ч. от 2Б
115 извара + 1 киви и 100гр ябълка + 6 лешника и канела

Обяд 12: 45ч. (тука беше страшно :stupid: ):
28гр пиле + 1 яйце + 20 гр. шунка + 30 гр. извара
120гр домат + 1/2 краставица + 1 зелен пипер + 1 портокал
4 маслини + 5 лешника

Закуска 4:20ч.
1/2 кисело мляко 2%

От вечерята съм доволна. Не познавам по - голям почитател на салатите, но вече не искам да виждам маруля! Много ми писва ..всеки ден по два пъти салата.. :oh: И сега правих, НО прибавих и печен картоф. Картофите ги отказах преди много време и никак не ми липсваха, но сега ми се стори божи дар :laugh1:

Вечеря 17:30
28гр пиле
240гр домат
40гр печен картоф ( Кой по дяволите яде само 40 грама!? :doNotKnow: :laugh1: )
Забърках домата с 56гр извара, добавих много малко червен лук, чубрица (на това ми приличаше и в отчаянието си да ям нещо различно поръсих всичко с подправката :laugh4: )
6 маслини

Мислех, че няма да успея да се нахраня с толкова малко, но... май успях :)

За късната закуска - 1/2 кисело мляко
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот vanja » Пет Фев 21, 2014 8:39 am

amaZONka написа: но вече не искам да виждам маруля!

Остави за няколко дни марулята, има толкова други зеленчуци - зеле, броколи, карфиол, краставички, зелен лук,спанак, репички, айсберг, алабаш, цвекло, моркови /цвеклото и морковите не са от благоприятните, но понякога и от тях ям - мисля,че е по-добре отколкото картофи/ Аз си правя една салатка нормално количество и допълвам с плод или сварен нахут
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот tanita68 » Пет Фев 21, 2014 11:15 am

Аз пък вече не искам да видя броколи, но имам още малко за доизяждане. Като свърши май скоро няма да купувам. :bigsm1: :bigsm2:
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот eldass » Пет Фев 21, 2014 11:25 am

Аз още не съм започнала със зелените салати, но нека се запролети и ще са на дневен ред. Сега наблягам на сурови червени чушки, карфиол, селъри, домати, с добавка от нахут се получава страхотна салата - мммм любима ми е. Броколи си правя на пара, с котидж ги смесвам и стават страхотни. ;)

А, да иначе за картофа от 40 гр. нямам думи. :stupid: Аз отдавна ги отписах картофите и ориза, не съм яла от месеци... :)
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот amaZONka » Пет Фев 21, 2014 9:30 pm

Нали :lol: И аз от години не ги консумирам. Преди 5-6 години бях изпаднала в някаква депресия (тинейджърска :oh: :oh: :laugh2: ) и бая кг бях сложила без изообщо да се усетя. Един ден просто се наложи да изляза на някакъв банкет и не можах да си вляза в дрехите :dum: Ама нямаше тогава кой да ми каже какво е правилно хранене и бая се лутах докато успея да се отърва от 17 кг :think2: От тогава не ям бавни въглехидрати, за което с много хора сме спорили дали е правилно или не, но два дена да обядвам ориз и кантара гръмва. Но 40 гр. ... :mrgreen:
Имах ужасна работна седмица и храненето с еднообразна храна доста ме изнерви..Като добавим хормоналните смущения, които сигурно не забелязвам как ми се отразяват, но напоследук съм доста Властна и не знам как ме изтърпяват околните :laugh1: а стане ли дума за хранене съм особено чувствителна :shy: Сега пия някаква билка "Червена детелина" и се надявам да подейства, че скоро ще убивам само с поглед :gunshot: :lol:

От другите зеленчуци съм си купила тиквички, но лодчиците и преди режима си ги хапвах доста, така че смятам да си ги приготвя по някакъв друг начин. Преди време правих нещо като зеленчукова мусака от тиквички и домат и се получи много добре. Уикенда ще се правя на кулинарка, за да няма такива нервни кризи като тази седмица. В този ред на мисли, крем супа от карфиол правили ли сте и вкусна ли става? Прясно зеле не ям защото ме подува ужасно :refuse: , патладжана сега се опитвам да го ям, а краставици и пипер си добавям в салатата ;) А колко много обичам цвекло с моркови ! Като видях таблицата ме заболя сърцето :( Това ми беше обяд и вечеря няколко месеца-
цвекло + ябълка + моркови + тиквени семки ;) Доста добра комбинация! Или варено цвекло подправено с лимон/оцет малко царевица и много малко олио :love:
Ще се опитам и да направя някакъв сладкиш от овес, мед, ядки и плод :think2: . Лека полека започвам да включвам и от другите графи. То се е видяло, че няма да отслабна ...Поне да разнообразя храната, за да ми е по приятен режима.
3 - ти ден се събуждам по рано от обичайното, но пък и рано се измарям и заспивам по рано :doNotKnow: Не мога да кажа, че е от зоната... :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Karrita » Съб Фев 22, 2014 12:59 pm

amaZONka написа: То се е видяло, че няма да отслабна ...Поне да разнообразя храната, за да ми е по приятен режима.

Не бъди такъв песимист Амазонче!
Ще отслабнеш и още как!!!
Само си помисли колко време си трупала килограми, а сега искаш за кратко време да ги свалиш....ми не става така.
Дай си малко време, спазвай си режима и всичко ще бъде ОК! :)
А за наспиването е МНОГО вероятно да е от Зоната, ефект, който лично мене в началото ме дразнеше, а сега много ме кефи. ;)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот amaZONka » Нед Фев 23, 2014 12:30 am

Днес толкова време прекарах в сметки и в кухнята, че изпуснах едната закуска :stupid: :lol: Иначе днес ми беше ден за мерки. Промяна - няма :bored1: Днес си приготвих мъфини, но сладки ;) Не ми се получиха особено сладки,но... като за първи път са много добре и ако се наложи ще добавям малко мед или лъжичка домашно сладко... ще го измисля :) Не знам обаче дали ще се види - https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1625683_10202485735737982_777765364_n.jpg
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Нед Фев 23, 2014 8:00 pm

Мило дневниче, днес си прегреших.. След вчерашните мъфини, които от сладки са по скоро солени..Кой да ми каже, че триците са толкова солени и без захар или подсладител няма да мине номера... :notagree: Пак си станаха, но не са достатъчно сладки :) Днес след 2 блока на обяд, излязох и си носех едно мъфинче, в случай че закъснея. И така и стана. Изгубих представа за времето и в един момент почувствах, че витая някъде и май ми пада кръвното. Разбрах, че май са минали 5 часа от обяда и си хапнах мъфина, но видях черния шоколад в чантата... и изядох едно редче и 5-6 лешника.. Веднага ми светна и се почувствах много добре. На вечеря обаче, майка ми беше приготвила мъфини, но този път нормални със сладко от дюли и брашно. След дълго убеждаване да съм ги пробвала, реших че е по - добре днес да ги опитам, тъй като вече ядох шоколад и от утре пак да си влизам в ритъм. Замених блок и половина плод с 1 мъфин. Беше божествен ! Усещането ми сега, обаче е сякаш не съм успяла да го балансирам. Същото усещане като след малкото парче пица от прословутия рожден ден.. Не мога да го опиша, но е някакъв дискомфорт в главата( а от това, което чета при вас е в корема!?) и ми се доспива веднага след храненето. Защо хапвайки чист шоколад се чувствам свежа, а след някакво тесто имам чувството, че са ме упоили :think2:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Фев 27, 2014 10:17 pm

Отбелязвам само присъствие, че не съм писала от много време. Не съм се отказала, но тази седмицата тичам около зоната. Хапвам си вкусно и weekend-a ще споделя рецепти. Не съм яла маруля от 1 седмица :laugh4: :cheff: Около, а не В, защото имам разминавания в часове и пропуснати закуски. Най - вече вечерните, а тези преди вечеря, ако много закъснеят си добавям блок към вечерята. Седмицата ми е напрегната, много работа, съкращения около мен, опитаха се дори да ме ограбят вчера, вечерям късно и заспивам без последната закуска.. абе не скучая :lol: Имам известни съмнения, че мъфините не са ми много балансирани, а и не свършват :wow: Все така си имам проблеми с цикъла и по скоро липсата му, а лицето ми е ужасно... По принцип много грижи полагам за лицето си, защото имам чувствителна кожа и сега направо е обезобразено от хормони ли не знам вече.. Колкото и витамини да пия (Б, магнезий, цинк, калции, желязо, Д) устата ми е постоянно сцепена от двете страни, с корички .. и няма минаване. Лицето ми е в пъпки и всеки ден нови и нови :sad: Сега пак отивам да се мажа с трици, после хума и мента, медикаменти :refuse: Иначе се теглих вчера след аеробика и имаше 1 кг движение, ама не смея да твърдя докато не дойде уикенда и се успокоят нещата.
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tatyana » Чет Фев 27, 2014 11:13 pm

Привет и от мен :wave:
За устата пробвай няколко вечери да я мажеш с чист пчелен мед. Може и през деня, но аз лично го изяждам и не се задържа дълго там :). На мен ми помага, но и без балсам за устни не излизам, особено зимата. Или прополисов вазелин. Ако няма ефект и не е липса на витамини, тогава може би е по-добре да се консултираш с лекар. Някъде четох, че подобен проблем е възможно да се дължи на желязодефицитна анемия. Но не бързай да си правиш изводи и да се притесняваш излишно, само те насочвам.
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот amaZONka » Чет Фев 27, 2014 11:25 pm

Благодаря! Ще пробвам и това. И друг път съм чувала, че може да имам липса на желязо, но по други причини. Факт е, че проблемът със сцепена уста започна от както съм в Зоната и не минава... вече месец и половина :but: Нещо става..
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Съб Мар 01, 2014 12:38 am

amaZONka написа:... Лицето ми е в пъпки и всеки ден нови и нови ...

И при мен имаше такъв период.
Обяснявам си го с чистенето от токсините. Едни ги удря на главоболие, други - по кожата.
Ама то е нормално. Все пак това са отрови, поглъщани с години.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната