Дневникът на Маня

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Melkat » Вто Окт 21, 2014 4:06 pm

Браво, Маня! На това се казва резултати - чувстваш се добре, здравето ти се е подобрило, килограмите са се стопили, как да не ти се възхити човек :)
А с какво кръвно налягане беше преди започването на Зоната?
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 230
Регистриран на: Нед Юли 20, 2014 8:41 am
Жена

Re: Дневникът на Маня

Зоната
 

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот ginette » Вто Окт 21, 2014 4:48 pm

Чудесна новина Маня! Поздравявам те за постигнатите резултати !Желая ти здраве ,още свалени кг,и все така интересни кулинарни предложения .При теб е винаги вкусно ,ама много вкусно и най-важно зоново . :)
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Окт 21, 2014 5:02 pm

Melkat написа:А с какво кръвно налягане беше преди започването на Зоната?

150-160-170/110-120-130 и пулс над 100. Дори с едната шепа хапчета. Сега и той се е кротнал около 80-85. Е, след стълбите е малко по-ускорен, но много бързо се възстановява.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Окт 21, 2014 5:19 pm

From Facebook:
Barry Sears: I would like to see a daily consumption of at least 800 mg of DHA per day along with 1600 mg of EPA.

Barry Sears:One egg yolk generally contains about 300 mg of arachidonic acid. The more egg yolks you consume, the more omega-3 fatty acids you have to consume to keep the AA/EPA ratio in an appropriate range.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Melkat » Вто Окт 21, 2014 5:47 pm

Manya написа:
Melkat написа:А с какво кръвно налягане беше преди започването на Зоната?

150-160-170/110-120-130 и пулс над 100. Дори с едната шепа хапчета. Сега и той се е кротнал около 80-85. Е, след стълбите е малко по-ускорен, но много бързо се възстановява.

Това е повече от супер, Маня! :) Как да не се храни зоново човек!?! Аз вече забравих, че започнах да се храня така, за да смъкна натрупаните десетина килограма. Сега вече го правя, за да съм здрава. А това е много по-важно от хубавата фигура ( не, че тя е за пренебрегване ;) )
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 230
Регистриран на: Нед Юли 20, 2014 8:41 am
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Окт 21, 2014 8:04 pm

Поширани белтъци върху канапе от чушки

4 белтъка - 2 БП
50 г извара - 1 БП
240 г чушки
1 ч.л. зехтин
сол, чер пипер, сибирски лук, магданоз, свеж кориандър, скилидка чесън, мащерка, самардала (на вкус)

Чушките се нарязват на ситно. Комбинацията от червена, светло зелена и тъмно зелена чушка прави ястието пъстро и красиво. Леко се посоляват. Смесват се с ситно нарязаните зелении (тук всеки може да прояви фантазия според вкуса си - и не забравяйте, зелените подправки са източник на полифеноли, изключително полезни за организма ни и горещо препоръчвани от Бари).
В купичка се поставя фолио за свежо съхранение, като трябва да прецените да може да се оформи от него бухчичка. Посипвате 1 лъжица от чушките смесени с подплавките. 2х2 се чукват яйцата, като във фолиото остават белтъците (може първо единия белтък, после малко чер пипер и още малко чушки, после другия белтък), а жълтъците ползвате за маска на лицето или косата, или отиват в менюто на котката или кучето ви, или за пилетата на прозореца. За онези, които си хапват целите яйца (но да не забравят да увеличат дозата омега 3 :laugh4: ) могат да си подготвят по този начин и цяло яйца. Оформяте с фолиото торбичка, завързвате с конец и така приготвени слагате двете торбички в кипнала вода за 8-10 минути.
Останалите чушки, заедно с изварата запържвате леко в тиган със зехтина. Поръсвате със самардала и чер пипер. Поставяте в чинията и вече готовите белтъци като срежете торбичката поставяте върху чушките. Блоковете въглехидрати може да допълните с нахут или плод. За мен десертите в последните дни са основно грозде.

"Канапето" може да направите и по свой вкус - пюре от карфиол и морков, доматен сос, хумус. Включените в "пошето" чушки могат да се пренебрегнат като количество въглехидрат.

Скрит текст:
Изображение
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Melkat » Вто Окт 21, 2014 8:15 pm

Manya написа:Поширани белтъци върху канапе от чушки

4 белтъка - 2 БП
50 г извара - 1 БП
240 г чушки
1 ч.л. зехтин
сол, чер пипер, сибирски лук, магданоз, свеж кориандър, скилидка чесън, мащерка, самардала (на вкус)

Чушките се нарязват на ситно. Комбинацията от червена, светло зелена и тъмно зелена чушка прави ястието пъстро и красиво. Леко се посоляват. Смесват се с ситно нарязаните зелении (тук всеки може да прояви фантазия според вкуса си - и не забравяйте, зелените подправки са източник на полифеноли, изключително полезни за организма ни и горещо препоръчвани от Бари).
В купичка се поставя фолио за свежо съхранение, като трябва да прецените да може да се оформи от него бухчичка. Посипвате 1 лъжица от чушките смесени с подплавките. 2х2 се чукват яйцата, като във фолиото остават белтъците (може първо единия белтък, после малко чер пипер и още малко чушки, после другия белтък), а жълтъците ползвате за маска на лицето или косата, или отиват в менюто на котката или кучето ви, или за пилетата на прозореца. За онези, които си хапват целите яйца (но да не забравят да увеличат дозата омега 3 :laugh4: ) могат да си подготвят по този начин и цяло яйца. Оформяте с фолиото торбичка, завързвате с конец и така приготвени слагате двете торбички в кипнала вода за 8-10 минути.
Останалите чушки, заедно с изварата запържвате леко в тиган със зехтина. Поръсвате със самардала и чер пипер. Поставяте в чинията и вече готовите белтъци като срежете торбичката поставяте върху чушките. Блоковете въглехидрати може да допълните с нахут или плод. За мен десертите в последните дни са основно грозде.

"Канапето" може да направите и по свой вкус - пюре от карфиол и морков, доматен сос, хумус. Включените в "пошето" чушки могат да се пренебрегнат като количество въглехидрат.

Скрит текст:
Изображение

Маня, поредната интересна и (сигурна съм) вкусна рецепта :) В най-скоро време ще я изпълня. Благодарности за всички рецепти, които споделяш с нас :applaus: :)
Скритият текст нещо си остава скрит.
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 230
Регистриран на: Нед Юли 20, 2014 8:41 am
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Окт 21, 2014 8:21 pm

Ами аз го виждам - снимка на изпълнението :laugh4: Но "фотографа" ми (GSM-то) нещо все се излага. А може да е и от задклавиатурното устройство :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Melkat » Вто Окт 21, 2014 8:35 pm

Отвори се. Може да е било моментно състояние :)
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 230
Регистриран на: Нед Юли 20, 2014 8:41 am
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Окт 21, 2014 10:17 pm

Barry Sears: ...eating the wrong type of fat (omega-6 and saturated fats) will do you more harm than good. Stick to monounsaturated fats and omega-3 fats to get the benefits of extra fat.


Anything that increases PGC-1 alpha levels will increase production of ATP. Exercise is one way, high-dose polyphenols is another.


The period in the womb has the greatest impact on epigenetic marks left on the fetal DNA. This is why the mother's diet is so important to generate better metabolic health after the birth of the child.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Сря Окт 22, 2014 11:04 am

Май днес и аз ще ходя в Източното :(
Такова чудо не ми се беше случвало откак съм около/в Зоната. Легнах си в обичайния час около 0:30 ч. Заспах почти веднага. Събудих се в 3 ч уж за разходка до WC, минах през кухнята за чаша вода (всичко това си е почти обичайна процедура с разлика в часовете на пробуждане) и вместо да се върна обратно в леглото, отворих хладилника (защото просто изпитвах нещо като глад - ама дали беше това), извадих кутията със сирене, което си хапва сина ми, измих една огромна чепка грозде (ама едно кехлибарено, без семки, ароматно) и като заседнах... поне 150 г сирене с килограм грозде... :stupid: И никак не ми беше зле, да си призная :laugh1: Толкова дни хапвам по 10-12 зърна с изварка, или за десерт към основните хапвания на обед и вечеря.... Сутринта си се събудих нормално за работа и пак нищо ми нямаше, по-различно от обичайното състояние... Само гузната ми съвест ме гризеше, че потроших такова количество сирене и грозде и то по нощите. След динената фиеста това ми е първото "залитане" и то по необичаен начин. Дали пък да не направя гроздова фиеста, че да куртулисам с това грозде със сирене :laugh4:
Не посмях да се кача на кантара да проверя ефекта от среднощната изцепка, но е ясно, че щеше да покаже връщане на 8-цата.
Ити, включи ме в компанията на Източното, заслужавам си го. :lol:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Окт 24, 2014 1:11 pm

Мързелив обед

Снощи се чудих какво да приготвя в кутийката за днес, изобщо не ми се занимаваше да се въртя в кухнята. И набързо спретнах 3БПВМ меню с подръчни мат'риали :laugh4:

6 пътпъдъчи яйца - 1 БП
2 белтъка - 1 БП
56 г извара - 1 БП
намачкани и овкусени със самардала и чили
1/2 ч.ч нахут от буркан - 2 БВ
140 г парена пиперка туршия 1 БВ (насипна от зарзаватчийницата - киселка, веселка)
1 ч.л. зехтин - 3 БМ

Отне ми време само да сваря яйцата и да ги обеля :laugh4:

Закуската беше нутрибулетска:
24 г проетин на прах - 3 БП
1/4 райска ябълка - 2 БВ
1 с.л. с връх накиснат овес+ечемик - 1 БВ
18 накиснати лешника
свежа мента, магданоз

Междинната закуска цяла седмица е крем-шоколад (60 г.) - вариант на бонбоните на Кари с извара и протеин на прах. Стана нещо изключително вкусно.

А за вечеря съм намислила (ако не ме домързи и след днешния побъркващ от работа ден) - патладжанени лодки. Но като станат, тогава рецептата.
Последна промяна Маня на Пет Окт 24, 2014 2:47 pm, променена общо 1 път
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Tony » Пет Окт 24, 2014 2:42 pm

Маня, нали мазнините са двойни когато протеинът е на прах? Или аз пак нещо не съм разбрала, ама като си правя бонбоните на Кари с протеин слагам повече орехи - и вътре в тях и отвън ги овалвам в смлени на ситно орехи... :hm:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Окт 24, 2014 2:48 pm

Права си Тони, удвояват се - коригирах в рецептата. А иначе си бях сложила колкото му се полага :stupid: :stupid:

И аз бонбоните на Кари, когато ги правя с протеин, ползвам двойно повече ядки. Но само с орехи досега не съм ги правила - предпочитам да комбинирам бадеми и лешници ( (по-читави мазнини, по-голям обем :laugh4: ). Понякога за мазнина ползвам тахан и бадемово и какаово масло. Абе, разнообразявам ги според наличното в резервите и за да експериментирам вкусове. Сега са ми поръчани (от сина ми) с аромат на лайм и къри :laugh4: . Да видим какво ще стане.
Крем-шоколада стана пак по нейната рецепта, като ползвах 4 БП протеин на прах + удвоени 4 БМ ядки и 5 БП извара/рикота. Стана великолепен.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Tony » Пет Окт 24, 2014 7:40 pm

Видях аз, че си правила крем и аз ще го опитам, че моите ядат доста лешниково-шоколадова паста...та поне да опитат и на мама шоколада. :) Бонбоните на Кари освен че ги обожават, ама и ме карат да им слагам повече, че да черпят и приятелчета в детската, че и те ги харесвали... :laugh1:

Аз правя един много сполучлив крем, с който пълня торти, или пък слепвам меденките за Коледа и сладките по празници за децата като правя и той е на такава основа - рикота с шоколад - невероятен става и двамата много го харесват също, та се надявам и този да го харесат. Ще видим.
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Окт 24, 2014 7:51 pm

Първия път кремчето стана случайно. Тръгна от идеята на Джули да включи извара вместо протеин в бонбонките на Кари. Но от мързела на майстора всичко беше сложено в робота и... стана кремче. Но беше направо великолепно. И сега временно съм на кремче, че и бонбонките омръзват. А опита с комбинация от протеин на прах и извара стана още по-добър вариант. Сега предстои намесата на рошков... абе всеки пък нещо променям, че хем да ми е вкусно, хем да не ми омръзва, хем да става бързо... че не съм седяла толкова около масата и печката в кухнята от бая време преди Зоната... А обичам да готвя, но нещо от ЕГН-то май това желание е понамаляло :laugh1: :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта