Дневникът на Маня

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Стеф » Чет Окт 09, 2014 8:50 am

Ей ти да не си ме гледала докато го готвя... :laugh4: Като го направя така ядем всички вкъщи и свършва за една вечер. Но аз като го задушавам слагам и пилешко филе вътре - около 230 гр. и после като се запече във фурната и да направи една коричка..... :chef1:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 661
Регистриран на: Вто Яну 21, 2014 2:03 pm
Горна Оряховица

Re: Дневникът на Маня

Зоната
 

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Окт 09, 2014 9:11 am

Понеже това е едно от нещата, които никога не съм яла - зеле (прясно, кисело) с месо, затова винаги си го правя посничко. А протеина си го хапвам като аперитив/мезе :laugh1: :laugh1: и после си се кефя на постното зелце. Не мога да хапна зелето, ако е сготвено с каквото и да е месо. Отделно - ОК, но в една тенджера или тава - никогиш :laugh:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот _belladonna_ » Чет Окт 09, 2014 9:20 am

Даде ми идея за утре. :) За днес вече съм го измислила мусака- от тиквички и пилешка кайма. Довечера докато готвя ще натъманя блоковете. Един тъп въпрос- 720 грама домати дали е еквивалентен на 720 грама доматен сок от бутилка? Няма захар в него.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Окт 09, 2014 9:24 am

Ако е домашно млян и бутилиран, вероятно да. Защото само люспите и семките отпадат частично. А и май се прави от дългите доматчета - аз такива ползвах.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 2:04 pm

Manya написа:Понеже това е едно от нещата, които никога не съм яла - зеле (прясно, кисело) с месо, затова винаги си го правя посничко.

Малиии, свинско с кисело зейе ... умрем за него!
:pray:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Окт 09, 2014 2:10 pm

Italiano написа:Малиии, свинско с кисело зейе ... умрем за него!
:pray:
Това и под заплахата на дуло не бих хапнала. Виж, крехка свинска пържолка със салата от кисело зейе... става. Или сготвено кисело зеле за гарнитура към нея - пак. Ама двете в една тенджера или тава - не мога да ги преглътна. :laugh1: :laugh1: Както и не мога да хапна зелце готвено с мас или сланина. Обривам се, само като си мисля за подобно ядене...
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Чет Окт 09, 2014 2:15 pm

О, нее, нее, трябва да са си заедно.
Зеленцето да се позапече, свинското да си пусне сокчето, да се омешат ...
:chef1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Стеф » Пет Окт 10, 2014 9:30 am

:laugh1: :laugh4: Я се позабърши......че се покапа :laugh4: :laugh4:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 661
Регистриран на: Вто Яну 21, 2014 2:03 pm
Горна Оряховица

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Пет Окт 10, 2014 11:46 am

Само да излезе киселото зеле и ще го зонирам със свинско!
:chef1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Стеф » Пет Окт 10, 2014 12:05 pm

Ама с ребърца - че като поври с кокала става ммммм..... :chef1: И после да се позачерви във фурната..... Чакай че и аз се олях :laugh4:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 661
Регистриран на: Вто Яну 21, 2014 2:03 pm
Горна Оряховица

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Съб Окт 11, 2014 1:13 pm

Днешното ми обедно меню:
2 БВ комбинация от карфиол, блоколи, брюкселско зеле и морков, бланширани в подсолена вода със стрък розмарин,1 давинов лист, 2-3 зърна чер пипер и бахар.
3 БП - извара, овкусена със самардала и чили + 3 БМ зехтин.
Размазващо вкусно! :laugh1: :laugh1:
Десерта - 1 печена слива с карамфил и канела (а ми иде да изям цялата тава :lol: :lol: )

Сега умувам как да приготвя филе от сьомгова пъстърва за вечеря.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот mahona » Съб Окт 11, 2014 1:30 pm

Скоро пекох филе от сьомгова пъстърва на скара ,като преди това мариновах в оцет,сол и малко зехтин за 1 нощ..стана много вкусно..естествено може да се добавят и подправки в маринатата :lol:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Съб Окт 11, 2014 1:43 pm

На скара няма да е, че нямам скара, но на грил тиган може да стане. Или направо на грил програмата във фурната, че да мирише по-малко :) Много е вкусна рибата, ама тия аромати докато се готви... да не говорим, че мога да я пипам само с ръкавици :laugh: :laugh: Голям идиот съм :) :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот mahona » Съб Окт 11, 2014 2:20 pm

Пекох такава в сол..стана като варена и не ми хареса,после с марината и на скара си беше много вкусна..със сигурност ще стане и на грил тигана.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Съб Окт 11, 2014 2:30 pm

Обикновено си купувам цяла, като моля да махнат главата и опашката. Пълня със няколко скилидки чесън, резени лимон, 1-2 стръка розмарин, чер пипер и сол. Пека във алуминиево фолио, като първо съм я намазала от всички страни със зехтин и нареждам още някое и друго резенче лимон и резенчета домат. Става супер. Но този път искам да измисля нещо уж по-различно, че е филе (няма кокали :laugh4: :laugh4: ). Но накрая може да стане пак същата работа, само че да навия филето на руло и да го напълня с подправките. Може да сложа малко каперси, маслинки и някое друго филенце аншуа вместо сол. И пак във фолио. Ще го мисля.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пон Окт 13, 2014 12:09 pm

Вчера в Билла попаднах на едни огромни чушки за пълнене, напълниха ми очите и се изкуших да си купя няколко, като все още не знаех какво ще произведа от тях. Умирам за постни пълнени чушки. И такива с кайма бих хапнала. Но се замислих, че ще трябва да падне голямо смятане. А и ориз не може (поне засега). Като се прибрах у дома установих, че една чушка излиза направо 1 БВ с плюс-минус 10-тина грама. И в движение си съчиних днешния обед:

1 БВ чушки за пълнене - 240 г
2 БВ покълнали овес и ечемик, леко сварени - 40-50 г в накиснато състояние
2 БП извара - 100 г
1 БП сирене - 28 г
3 БМ накиснати бадеми - 9 бр. (обелени и накълцани).
сол, чер пипер, самардала, чили, чер пипер, 2-3 стръка магданоз и копър

Напълних чушката с останалите съставки и задуших на пара за 10 минути (колкото да създам усещането, че не е сурова чушката.
В момента си предивквам измишльотината с огромно удоволствие.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта