Дневникът на Hippo

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на HippoDel

Мнениеот Italiano » Пет Окт 04, 2013 11:30 am

Хипо, в крайна сметка в началото удобството е най-важно. Аз само си коментирам.

Гого, на повечето места не е прясно. Водят го такова, но реално е размразен внос от чужбина (предимно Аржентина и Бразилия).
Но повече по въпроса ще пиша в темата за храненето.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Окт 05, 2013 10:11 pm

Да ви призная... :shy: такова ми е свинско в устата... А колко ми е тежко на стомаха...не е истина.
Направо прекалих тази вечер и сега ми е толкова зле, що ми трябваше? :bigsm36: Ох, голяма мъка, направо ми иде да отида в тоалетната и да :skyle18: Що не си ядох зоново :?: :stupid: и аз не знам. Ама ей на, човешката глупост и лакомия нямат граници. Стой си в зоната да ти е леко на стомаха и на душата. :fly: А как ще спя :msmile3: с тая тежест в стомаха, не ми се мисли. Ужас! Това ми е първото голямо освинване от както съм в зоната, надявам се да е и последно. :angel:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Нед Окт 06, 2013 6:47 am

Хора помагайте!
Трябва ми марка на обезмаслена извара и от къде да се намери.
Тук не продават извара. Има някакви подобия, но са с по-рядка консистенция и като пасирани.(Трудно ми е да го опиша, абе не е извара!) А така ми се яде извара! Та, питах в БГ магазина дали имат нискомаслена или обезмаслена извара, а те ми отговориха, че не могат да намерят в кауфланд и искат да им кажа марки, за да търсят в други вериги или складове на едро и да докарат.
Специалистите по изватата да споделят, моля. Ако се смята за реклама, пишете на лични.
Благодаря предварително :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Djidji » Нед Окт 06, 2013 9:57 am

Хипо здравей. Аз купувам нормална суроватъчна извара на Маджаров,добра е на вкус. :wave:
Аватар
Djidji
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Варна

Мнениеот nympheacea » Нед Окт 06, 2013 10:06 am

Djidji написа:Хипо здравей. Аз купувам нормална суроватъчна извара на Маджаров,добра е на вкус. :wave:

И аз! Тази извара има 18% протеини на 100, което означава, че е дин БП е 39 грама, абе кажи го 40.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот gogo » Нед Окт 06, 2013 2:15 pm

Нимфи,

Сигурна ли си че изварата ти е 18% протеини? :think2:
И аз си купувам извара на Димитър Маджаров. Продава се в разфасовка по 350 гр, като киселото мляко. Пише Димитър Маджаров Суроватъчна извара Краве. Мазнините й са до 0,5%, протеините 13,2%, въглехидрати 2,4%. Изчислил съм я 1БП = 53 гр. Много съм доволен от нея. Не е суха и на мен дори е вкусна. Купувам си я от Фантастико, че е срещу нас. Не виждам причина да я няма и по другите магазини. В интерес на истината друга извара с подобна масленост не съм срещнал до сега. Дори на изварите, на които пише обезмаслена извара маслеността е по-голяма от 2%.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Нед Окт 06, 2013 3:56 pm

Благодаря ви! :romance-grouphug:
Джиджи и Нимфичка и вие ли от Фантастико я купувате?

Вижте колко е хитро това :lol: https://www.youtube.com/watch?v=_AirVOuTN_M
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Djidji » Нед Окт 06, 2013 4:25 pm

Хипо,супермаркет "Макао'' Варна. :wave:
Аватар
Djidji
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Варна

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 07, 2013 10:40 pm

Пак е понеделник, време за отчет!
Тази седмица, въпреки голямото освинване в петък, все пак съм -0,7кг.
За пет седмици в Зоната-6,3кг.

Това е - скромно, но от сърце. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Gazilot » Вто Окт 08, 2013 12:22 am

Браво Хип, :bigsm20:
и според Барко 0.5 - 0.7 на седмица е нормалното и здравословно слабеене. Мъжете свалят повече особено в началото, защото имат големи тумбаци, любовни дръжки и бира в костите. :bigsm41:
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот marianapanova » Вто Окт 08, 2013 10:28 am

:bigsm22: Браво Хипо, а как се справяш с кожата след свалянето на килограми....на мен това ми е болна тема
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Poppy » Вто Окт 08, 2013 1:01 pm

Хипо браво, страхотен резултат :bigsm18: Колко ти беше началното тегло?

marianapanova, аз по време на бременността почти си удвоих теглото и постоянно се побърквах да не ми излязат стрии. Мажех се постоянно със зехтин и мас и искам да ти кажа, че успях да се опазя. После като започнах да свалям /до момента съм свалила 27 кг, започнаха да ми се появяват тук там и наистина отслабването явно е по-голям бич за кожата от пълнеенето. В момента се мажа с едни стягащи кремове за тяло, но постоянно правя и пилинг на кожата. Известно време бях на системата на Мириманова, /не е моят начин на хранене/ та тя препоръчва скраб с кафе
Скрит текст:
Оказва положително въздействие на няколко фронта:
- Подобрява изгарянето на мазнините (кофеинът е част от състава на почти всички средства за отслабване),
- Има изглаждащ и изправящ ефект върху повърхността (т.е., помага да се отървете от целулита и помага за намаляване на стрии)
- Ексфолира най-горния слой на кожата, т.е. прави я по-мека и копринена
Купете или си направете достатъчно големи зрънца мляно кафе (приблизително толкова голям захар). Кафето трябва да е неразтворимо! Не варено!
Насапунисайте проблемните области с любимия си душ гел, а след това изсипете в ръцете си малко кафе (повече кафе- по-силен ефект, но не бъдете крайни) и трийте душ гела и кафето в кожата с движение, което се използва за масаж. Гърдата е по-добре да не се търка. Не е нужно да престоявате с кафето по тялото. Време на процедурата - отново - по Ваша лична преценка, средно по 10 минути. Вие не се нуждаете от първия ден да започне с 20 минути до следващия ден да проклинате тази процедура:) Без да се фанатизъм !!!:)
Тази процедура - това е вариант на масаж който с нищо не ви обременява, нищо лошо с кожата ви не се случва!

и процедура с мумио
Скрит текст:
Има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. С негова помощ ще се отървем от стрии. Мумиото се продава в аптеките.
Не се купува готов крем с мумио-ние сами си го приготвяме вкъщи. Преди да вземете душ, сложете една или две таблетки (капсули, без черупки) мумио в съд с малко количество от обичайния си лосион за тяло(така докато се изкъпете мумиото ще се е разтворило). Може и любимия крем за тяло. В различни кремове мумиото се разтваря за различно време, може да се разтвори в рамките на 15 минути, може и за 2 часа. Преди да се намажете -разбъркайте докато се разтвори напълно мумиото в лосиона(крема) и се намажете както обикновено. Можете да използвате масажни движения за засилване на ефекта. Мумиото не е необходимо да се отмива!
Консистенцията на крема може да е различна, кремът може да бъде по-рядък или може да остане по-гъст. Мумиото не се разтваря в масло. Можете да разтворите мумиото в малко вода и да се намажете с него и след това да се намажете отгоре с крема. Приготвя се крем за един ден, максимум 2. Крема с мумио може да се прилага както на цялото тяло, така и единственото на мeстата, където има стрии.

Тази работа с мумиото не съм я пробвала, защото при мен не мога да намеря но в БГ предполагам, че се продава.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Gazilot » Вто Окт 08, 2013 1:05 pm

Мумио не трябва ли да има в Египет :) Или Перу :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Poppy » Вто Окт 08, 2013 1:21 pm

Gazilot написа:Мумио не трябва ли да има в Египет :) Или Перу :)

:laugh4: Пирамиди, мумио, туй-онуй :laugh3: :laugh3: :laugh3: майтапът настрана, ама става въпрос за някакво водорасло.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот marianapanova » Вто Окт 08, 2013 2:04 pm

Poppy написа:Хипо браво, страхотен резултат :bigsm18: Колко ти беше началното тегло?

marianapanova, аз по време на бременността почти си удвоих теглото и постоянно се побърквах да не ми излязат стрии. Мажех се постоянно със зехтин и мас и искам да ти кажа, че успях да се опазя. После като започнах да свалям /до момента съм свалила 27 кг, започнаха да ми се появяват тук там и наистина отслабването явно е по-голям бич за кожата от пълнеенето. В момента се мажа с едни стягащи кремове за тяло, но постоянно правя и пилинг на кожата. Известно време бях на системата на Мириманова, /не е моят начин на хранене/ та тя препоръчва скраб с кафе
Скрит текст:
Оказва положително въздействие на няколко фронта:
- Подобрява изгарянето на мазнините (кофеинът е част от състава на почти всички средства за отслабване),
- Има изглаждащ и изправящ ефект върху повърхността (т.е., помага да се отървете от целулита и помага за намаляване на стрии)
- Ексфолира най-горния слой на кожата, т.е. прави я по-мека и копринена
Купете или си направете достатъчно големи зрънца мляно кафе (приблизително толкова голям захар). Кафето трябва да е неразтворимо! Не варено!
Насапунисайте проблемните области с любимия си душ гел, а след това изсипете в ръцете си малко кафе (повече кафе- по-силен ефект, но не бъдете крайни) и трийте душ гела и кафето в кожата с движение, което се използва за масаж. Гърдата е по-добре да не се търка. Не е нужно да престоявате с кафето по тялото. Време на процедурата - отново - по Ваша лична преценка, средно по 10 минути. Вие не се нуждаете от първия ден да започне с 20 минути до следващия ден да проклинате тази процедура:) Без да се фанатизъм !!!:)
Тази процедура - това е вариант на масаж който с нищо не ви обременява, нищо лошо с кожата ви не се случва!

и процедура с мумио
Скрит текст:
Има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. С негова помощ ще се отървем от стрии. Мумиото се продава в аптеките.
Не се купува готов крем с мумио-ние сами си го приготвяме вкъщи. Преди да вземете душ, сложете една или две таблетки (капсули, без черупки) мумио в съд с малко количество от обичайния си лосион за тяло(така докато се изкъпете мумиото ще се е разтворило). Може и любимия крем за тяло. В различни кремове мумиото се разтваря за различно време, може да се разтвори в рамките на 15 минути, може и за 2 часа. Преди да се намажете -разбъркайте докато се разтвори напълно мумиото в лосиона(крема) и се намажете както обикновено. Можете да използвате масажни движения за засилване на ефекта. Мумиото не е необходимо да се отмива!
Консистенцията на крема може да е различна, кремът може да бъде по-рядък или може да остане по-гъст. Мумиото не се разтваря в масло. Можете да разтворите мумиото в малко вода и да се намажете с него и след това да се намажете отгоре с крема. Приготвя се крем за един ден, максимум 2. Крема с мумио може да се прилага както на цялото тяло, така и единственото на мeстата, където има стрии.

Тази работа с мумиото не съм я пробвала, защото при мен не мога да намеря но в БГ предполагам, че се продава.

Попи благодаря за информацията ще се разтърся из аптеките.Аз когато забременчх също качих много 48 кг,118кг,родих и станах 108кг и след това ела ме виж стигнах до 125кг :wow: ,имам и снимков материал,за достоверност,а сега съм 87кг :),но не тренирам ииии.....кожата ми не е от най-прекрасните :shy:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот HippoDel » Вто Окт 08, 2013 4:22 pm

Попи и Марянка,
Момицета, вие ме убихте! :stupid: Сега ходих да се гледам в огледалото, къде имам стрии. :laugh1:
Чесно да ви кажа, никога не съм им обръщала някакво специално внимание, нито съм правила нещо за да ги махам, ако въобще това е възможно.(Според мен, не е, освен с някакви методи с лазар или нещо подобно, с които може да се понамялят.) Та имам стрии на ханша и на любовните дръжки. Не им обръщам внимание, защото те са ми още от пубертета, когато рязко ми се разшири ханша. Може с годините да са се увеличили, от няколкото ми напълнявания и отслабвания, но не съм сигурна. Аз съм много бяла и те ми се сливат с цвета на кожата. Тези на любовните дръжки се личат повече, защото там кожата е по нежна. Да ви кажа имам две бременности, не съм се мазала с нищо и нямам пукната стрия на корема.
Аз вярвам, че в много голяма степен всички тези фактори са въпрос на ГЕН!

Poppy написа:Хипо браво, страхотен резултат :bigsm18: Колко ти беше началното тегло?

На 2 септември, когато започнах Зоната, бях 84,4. Висока съм 168 см. По принцип нормалните ми килограми са били около 68кг. Ако искам да съм по слаба трябва да гладувам, за да се задържа например на 65, сега ще видим със Зоната как ще е? Но аз съм с тежък кокъл и кг малко лъжат в моя случай. Другото, което е хубаво, че аз трупам равномерно навсякъде, но пък така, ако не се меря, си напълнявам без да се усетя, защото мога да си нося, например, едни и същи дънки и да съм качила 5-6 кг.

marianapanova написа::bigsm22: Браво Хипо, а как се справяш с кожата след свалянето на килограми....на мен това ми е болна тема

Ако имаш предвид отпускането, за сега никак. Чакам да се свие.
Моята болна тема са горната част на ръцете, под рамото. Там и под подмишниците към гърба имам излишъци, които не мога да понасям. Мисля се, че ако задържа по-дълго време нормалните си килограми и правя накави упражнения за горната част на тялото, това ще стимулитра и кожата да се посвие. Но както казах вече, за мен, в много голяма степен всичко това е въпрос на еластичност на кожата и ГЕН!
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната