Дневникът на gstoicheva

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на gstoicheva

Мнениеот Pipilota » Пон Дек 16, 2013 3:30 pm

Хора, поръчвайте си течно масло...отделно е по-евтино, и същевременно ще избегнете нещата, които се изпплзват за производство на капсулите. Барито казва, че много често се случва самите капсули да са много по-скъпи от самото масло вътре в тях. Барито в книгата си беше препоръчал едно масло, което е много високо концентрирано. До колкото си спомням се казваше Omegabrite. Трябва да се разровим да видим дали стига до европа ;)

Иначе това масло с такива съмнителни капсули...си е баш руска рулетка.....ако питате мен, недейте да си правите експерименти със здравето :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Зоната

Мнениеот gogo » Пон Дек 16, 2013 11:55 pm

pipilota написа:Хора, поръчвайте си течно масло...отделно е по-евтино, и същевременно ще избегнете нещата, които се изпплзват за производство на капсулите. Барито казва, че много често се случва самите капсули да са много по-скъпи от самото масло вътре в тях. Барито в книгата си беше препоръчал едно масло, което е много високо концентрирано. До колкото си спомням се казваше Omegabrite. Трябва да се разровим да видим дали стига до европа ;)

Иначе това масло с такива съмнителни капсули...си е баш руска рулетка.....ако питате мен, недейте да си правите експерименти със здравето :hug:

Пипи, логично е течното рибено масло да е по евтино от това на капсулите. Интересно обаче защо това на NOW FOODS не е така. Ето данните:
-течно - http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3- ... =null&ic=3 на цена 25,23$. Съдържа 100 дози по 1,4 гр. омега 3, от които EPA+ DHA = 1,215 гр., общо 121,5 гр.
-капсули - http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Om ... null&ic=17 на цена 25,49$. Съдържа 120 дози по 1,2 гр EPA+DHA, общо 144 гр .

Какъв е изводът? Че за една и съща цена с капсулите получаваш повече EPA+DHA, отколкото ти дава течното рибено масло. Пълна мистерия. :think2: :think:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Вто Дек 17, 2013 12:53 am

gogo написа:Пипи, логично е течното рибено масло да е по евтино от това на капсулите. Интересно обаче защо това на NOW FOODS не е така. Ето данните:
-течно - http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3- ... =null&ic=3 на цена 25,23$. Съдържа 100 дози по 1,4 гр. омега 3, от които EPA+ DHA = 1,215 гр., общо 121,5 гр.
-капсули - http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Om ... null&ic=17 на цена 25,49$. Съдържа 120 дози по 1,2 гр EPA+DHA, общо 144 гр .

Какъв е изводът? Че за една и съща цена с капсулите получаваш повече EPA+DHA, отколкото ти дава течното рибено масло. Пълна мистерия. :think2: :think:

Не само на Now Foods са така и при другите марки не е по-евтино. Когато пиех високите дози рибено масло исках да си поръчам течно, но се оказа, че не е по-евтино. Капсулите се правят от желатин, който е евтин, по-скоро, може технологията по "капсуловането" на маслото да го оскъпява, но ако разгледате цените, течното не е по-евтино, на грам омега 3, дори обратното. Така че това ми се струва мит. Освен това не е удобно при пътуване и трябва да се внимава повече как се съхранява. Затова предпочитам на капсули.
А иначе това масло на Now Foods, мина теста с фризера, аз преди изсмуквах капсулите, но Гери като ми каза, че ги пие и аз започнах. А и Джиджи, която е фармацевт, ми каза, че не било опасно за здравето, ако желатинът е изсъхнал. Но повече няма да поръчвам от него, просто бях поръчала втората пратка, преди да отворя първата. Тъпо, ама който няма акъл... :(
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот gogo » Вто Дек 17, 2013 7:26 am

HippoDel написа:
gogo написа:Пипи, логично е течното рибено масло да е по евтино от това на капсулите. Интересно обаче защо това на NOW FOODS не е така. Ето данните:

Не само на Now Foods са така и при другите марки не е по-евтино. Когато пиех високите дози рибено масло исках да си поръчам течно, но се оказа, че не е по-евтино. Капсулите се правят от желатин, който е евтин, по-скоро, може технологията по "капсуловането" на маслото да го оскъпява, но ако разгледате цените, течното не е по-евтино, на грам омега 3, дори обратното. Така че това ми се струва мит. Освен това не е удобно при пътуване и трябва да се внимава повече как се съхранява. Затова предпочитам на капсули.
А иначе това масло на Now Foods, мина теста с фризера, аз преди изсмуквах капсулите, но Гери като ми каза, че ги пие и аз започнах. А и Джиджи, която е фармацевт, ми каза, че не било опасно за здравето, ако желатинът е изсъхнал. Но повече няма да поръчвам от него, просто бях поръчала втората пратка, преди да отворя първата. Тъпо, ама който няма акъл... :(

Хипчо,
С Това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels досега не съм имал никакъв проблем. :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот gstoicheva » Вто Дек 17, 2013 10:56 am

Край, Гого, решено е! :bambam: :bambam:
Аз вече ще поръчвам само от твоето рибено масло и точка по въпроса! :huffy:
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Дек 17, 2013 2:33 pm

gogo написа:Хипчо,
С Това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels досега не съм имал никакъв проблем.

Gogo,
Знам, че е така и аз получих едно с първата ми поръчка. Просто съотношението м/у EPA и DHA в двете масла е различно, затова избрах другото. Но така или иначе, за мен тук, излиза напълно неизгодно да си поръчвам от iHerb, защото се плащат огромни такси и мито за внос от САЩ(на последната ми пратка, таксите и митото ми бяха същата сума, като цената на поръчката, реално платих двойно от цената на сайта). Добре, че след оплакването ми за некачествена стока, от iHerb ми върнаха парите за маслото. Дали тук, ще ми върнат платените такси и мито, още не са ми отговорили. Сега мисля да направя последна поръчка, за да си използвам парите, които ми върнаха, като отстъпка, от миналата поръчка, но с адрес за получаване в Бг, за да не плащам мито, трябваше да е до 30лв., нали?
Хубавото е, че тук съм намерила качествено масло, което мога да ползвам. Това. Така или иначе с таксите ми излиза същата цена и минава теста с фризера. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот TanyaS » Вто Дек 17, 2013 8:00 pm

Хоп и аз тук :)
Дали няма да е по - изгодно ако си поръчваме омега за БГ от Амазон?
Моето го има.... :think:
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Вто Дек 17, 2013 8:36 pm

Таня, кое е твоето?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот TanyaS » Вто Дек 17, 2013 9:59 pm

Italiano написа:Таня, кое е твоето?

Това е http://www.iherb.com/Renew-Life-Norwegi ... Gels/19376
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Вто Дек 17, 2013 10:04 pm

Хммм, това излиза двойно по-скъпо от гоговото. А пък и много други Омеги има ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот TanyaS » Вто Дек 17, 2013 10:13 pm

Italiano написа:Хммм, това излиза двойно по-скъпо от гоговото. А пък и много други Омеги има ...
Да, скъпо е , но имам нужда СЕГА от него. Проверих в амазон цената е двойна , така, че ще си го поръчвам от ot iherb :done:
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Дек 17, 2013 10:19 pm

Italiano написа:Хммм, това излиза двойно по-скъпо от гоговото. А пък и много други Омеги има ...

А ти мислиш, че в Гоговото няма? А какво има в капсулата след като е 1000мг, а ЕРА и DHA са 600мг? Това масло е много висок клас, но и цената му е много висока и не всеки може да си го позволи. Маслото е отлично, стига да можеш да си го позволиш. ;)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Вто Дек 17, 2013 10:40 pm

Аааа, докато Гого не го одобри, не го признавам аз това.
:laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот gogo » Сря Дек 18, 2013 12:10 am

HippoDel написа:
gogo написа:Хипчо,
С Това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels досега не съм имал никакъв проблем.

Gogo,
Знам, че е така и аз получих едно с първата ми поръчка. Просто съотношението м/у EPA и DHA в двете масла е различно, затова избрах другото. Но така или иначе, за мен тук, излиза напълно неизгодно да си поръчвам от iHerb, защото се плащат огромни такси и мито за внос от САЩ(на последната ми пратка, таксите и митото ми бяха същата сума, като цената на поръчката, реално платих двойно от цената на сайта). Добре, че след оплакването ми за некачествена стока, от iHerb ми върнаха парите за маслото. Дали тук, ще ми върнат платените такси и мито, още не са ми отговорили. Сега мисля да направя последна поръчка, за да си използвам парите, които ми върнаха, като отстъпка, от миналата поръчка, но с адрес за получаване в Бг, за да не плащам мито, трябваше да е до 30лв., нали?
Хубавото е, че тук съм намерила качествено масло, което мога да ползвам. Това. Така или иначе с таксите ми излиза същата цена и минава теста с фризера. :hug:

Хипо, така е, за стоки до 30 лв. не се плаща ДДС. Маслото, което цитираш наистина е доста концентрирано - цели 74%.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот HippoDel » Сря Дек 18, 2013 12:40 am

gogo написа:Хипо, така е, за стоки до 30 лв. не се плаща ДДС. Маслото, което цитираш наистина е доста концентрирано - цели 74%.

Gogo, нали в тези 30лв. не се включва доставката от 4 долара?
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Сря Дек 18, 2013 8:02 am

HippoDel написа:Gogo, нали в тези 30лв. не се включва доставката от 4 долара?

Хипо, доставката не се включва в тия 30 лв, но ако минеш 30 лв ДДС се плаща и за доставката...тоест върху крайната цена!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната