Здравей Ити!
Не желаех да се връщам отново на тази тема, но ти ми се струваш ядосан незнайно защо, а пък и аз също имам какво още да кажа по въпроса.
Аз нямам драма с тая риба, нито с някоя друга храна. Но ще кажа едно важно нещо. При храненето в Зоната се правят доста допускания и всеки един, който се храни по този начин, предполагам ще се съгласи с това.
1. Допускаме, че информацията на етикетите е вярна и се осланяме на коректността на производителите.
2. Допускаме, когато срещаме един и същ продукт /например леща/, пакетирана от различни производители и с различни данни на етикета, че става въпрос за различни сортове и го приемаме.
3. Дапускаме, че когато си купуваме пак леща в насипно състояние, или пък си я отгледаме сами, че данните за лещата в сайта на ББ-тийм са точни и изчисляваме по тях или в краен случай приемаме, че 1БВ ще бъде 50 гр., както е дадено в таблицата от сайта.
Освен това специално за рибата ще кажа - за паламуда, скумрията и сьомгата съм срещала данни, че в зависимост от сезона - пролет или есен рибите имат съвсем различни количества и съотношения между П и М. Есенната е в пъти по-мазна. Сьомгата от рибарници и от морето също има различни качества. Това едва ли е отразено на консервната кутия, произведена без никаква идея дали рибата, консервирана в нея ще бъде от пролетния или есенния улов.
Сигурна съм, че същото може да се каже и за много други меса, а и за плодовете и зеленчуците отгледани изкуствено и на двора.
Аз съм допуснала, че това, което е сложил производителят в консервата е това, което е написал на етикета. И за други продукти постъпваме по същия начин. Оставям настрани факта, дали тази мазнина е оранжева, червена или пенбяна. За този случай, аз съм решила, че мога да го пренебрегна.
Всичко това не ни пречи да спазваме правилата и да ги уважаваме. Хубаво е да сме стриктни, но дори Бари Сиър определя диапазон, в който да се поддържат съотношенията между П и В /от 0,75 до 1/, а не твърдо число.
А за това дали ме мързи, смятам, че е ясно - няма такова нещо. Нима е по-лесно по цял ден да смяташ, теглиш, мериш, четеш, пишеш в дневник и т.н., от това да спретнеш e-mail на производителя Х.
Приемам, че си се разгорещил, защото си млад пламенен Италианец.
И слагам точка, голяма, колкото тиква!