Дневникът на mahona

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на mahona

Мнениеот tanita68 » Нед Юли 06, 2014 11:22 am

mahona написа:Заседнаха килограмите още в началото и го карам май повече на сваляне на см. Това малко ме демотивира и кантара ме ядосва кошмарно...обаче и това ще изтрая...Вероятно ми се иска магическа пръчка,а такава няма :)

Споко! И килограмите ще тръгнат надолу! И на мен ми се иска всичко да става по-бързо, но от два месеца само задържам килограми - стигнах до килограмите, които съм поддържала бая време и явно нещо се зацикли. Сега не си давам много зор, но след месец като се приберем във Финландия почвам отново стриктно и се надявам пак да поемат надолу килцата. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юли 07, 2014 12:33 pm

Мръднааа..мръднаааа.. :lol: Кантарчето мръднало пак надолу :lol: За 3 седмици в Зоната вече съм 4 кг надолу и 10 см от талията по малко. :smdance: Настроение-супер,сън-дълбок и кратък :lol: ,вода пия по малко от нужното,но увеличавам постепенно,дежуря си в тоалетната особенно 2-рата част на деня.През тази седмица имаше няколко дни в които изпитвах глад,концентрацията ми се намали и тогава пак прочетох Хормоналната настройка и намалих въглехидратите за деня с 1-2 блока ...и се получи..заприпках пак и всичко влезе в ритъм.Много интересно се оказа това да наблюдаваш реакциите на тялото си като хапваш различно съотношение на БВМ :th: :lol: И да повторя за кой ли път,че ако го нямаше този сайт и дневниците и темите в него ..никога нямаше да разбера и повярвам ,че с храна можеш да станеш елегантен.Чета ви с удоволствие и щом вляза в сайта веднага търся "червената чушка" ,за да науча нещо ново или просто да се порадвам на нечии постижения и ..бисери :laugh1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Чет Юли 10, 2014 9:11 am

Тази сутрин се развеселих от рано... след сутрешния душ ритуала ми е мазане с разни мацала по тялото и лицето естествено.И тук идва смешната част..не че съм свалила някакви чудовищни кг. и см. , но пък усещането като се мажа е по различно..започнах да се чувствам като футболна топка,която е спукана :lol: и ..изпуска по малко въздух :laugh1: ...мажейки бузите на лицето си...вече опипвам и нещо като ..кости,мажейки тялото си ..тук там напипвам и кокалче...абе..чувството е много приятно...как да хапне човек нещо друго освен в Зоната,а? :think2: :smdance: В нас вече семейството ми не ме гледа странно лепната за кантарчето и листа с грамове и блокове.Дори не се страхуват ,че ще останат без манджи :lol: ..напротив...почвам да забелязвам тенденцията.."Сложи ми и на мен това ,което ти хапваш". :laugh1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот gogo » Чет Юли 10, 2014 12:22 pm

Браво Махона,
Внимавай само с въздуха...., да не го изпуснеш съвсем. :laugh4:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот mahona » Чет Юли 10, 2014 1:03 pm

Охоооо има време ..догодина като заплувам като воден пояс с лебедова шия в морето..тогава ще ви питам как да спра изпускането на въздуха :laugh1: Дотогава ..само ще се радвам на това ,което се случва с плондерчетата :laugh1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юли 14, 2014 9:47 am

Понеделник е и след финала на световното на всички мои познати им се оказа трудно ставането тази сутрин.Да ама не и на мен :lol: ...кукнах си в 6:30 и първо ме надуши кучето,което както забелязах снощи не се вълнуваше от футбол,а само от реакциите ни...и определено се беше наспало преди мен.Излязохме на разходка набързо,че нали 1 час след ставане трябва да се хапне... :lol: От новия ми режим май най го отнася кучо,защото доста му претупвам обиколките сутрин.Добре че в неделя си организирам закуските за работните дни през седмицата с овес или зонов кекс,защото в 1-вата седмица ми беше пълна каша сутрин във времето.Сега мисля,че влязох в много добър режим и ми е по леко.Неделния преди обед отделям за готвене(което и преди зоната правех)...и си приготвям 2 постни зонови манджички...за тази седмица са постно зеле и зелен боб задушен...тегля всичко преди готвене и балансирам ВБ..и после тегля след готовност и деля в кутийки по 2 БВ.Та така приключих с въглехидратите.Направих зонов кекс,но домашните го нападнаха и затова се наложи и овес да сваря,за да имам за 5 сутрини. :lol: Опекох 2 скумрии на скарата предварително мариновани в бяло вино,сол и малко зехтин и сол ,килограм чушки ,които много ми помагат да ходя до тоалетна и си овкусих пилешко филе ,което ще си седи в хладилника готово за грил тигана- сложих му малко сол,една идея горчица,капки соев сос.И така съм готова с разнообразно меню ,което на момента допълвам с пресни плодове и зеленчуци и извара или котидж.Така че мога да се похваля ,че почти месец след началото при мен нещата са вече почти добре организирани и резултатите са явни.Но за тях..другата седмица..Важното е ,че се чувствам много свежа и в страхотно настроение! :smdance:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот ginette » Пон Юли 14, 2014 10:21 am

mahona ,направила си много хубава организация . :yess: Аз съм забелязала,че когато имам предварително приготвена храна в хладилника е лесно , удобно и сигурно ,че оставам спокойно в зоната .А сега имам въпрос -печените чушки помагат ли ти наистина за WC -то ,това ми е големият проблем . :(
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юли 14, 2014 10:46 am

Печените чушки са балсам за стомаха и ако ядеш на ден по 1блок към някоя салата няма да имаш проблем с ходенето до тоалетната...аз понякога ям на обяд и вечеря по 1блок и сутрин съм дежурна там,особено ако са червени,но засега си пека едни тъмни зелени от пазара,че червените не ми харесват все още..слабички ми изглеждат и ще прегарят на скарата,което после си е мъчение при беленето.Не пия никакви чайчета и не вземам добавки ...при мен печените чушки добавени като ВБ вършат перфектна работа,а и лесно се изяждат с извара,котидж ,зехтин,оцет,чесънче и магданоз(ако е на вечеря).Аз от 2-3 седмици гледам да не оставам без тях в хладилника.Ако имам печени чушки и някой домат и задушено със зехтин,сол,гхи пилешко филе и някаква извара...поне 2 дни не мисля за храна.Общо взето приготвям си в кутийки разни неща за вариране в менюто и така..няма мърдане от зоната..само комбинирам и добавям плод ,ядки и малко зеленчук суров задължително на основните хранения.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот ginette » Пон Юли 14, 2014 10:57 am

При мен не се получава .Цяла зима имах червени печени чушки и никакъв резултат .А сега си правя измислена манджичка със сурови чушки ,оставям ги с люспите нарочно,много леко ги обработвам и пак нищо .На билкови чайчета съм ,без сена .Дори и ябълките ги ям с корите , то да имаше полза :laugh4:Много се мъча..
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Renika » Пон Юли 14, 2014 11:19 am

ginette,пробвала ли си с круша ? 100 гр. круша в последното ядене ,помага много на сутринта , но може би е индивидуално
Аватар
Renika

Мнениеот ginette » Пон Юли 14, 2014 11:24 am

Renika ,явно всичко е индивидуално ,с круша отдавна не съм опитвала ,но скоро и това ще пробвам .
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юли 14, 2014 11:28 am

Мдаа..Рени е много права и съвета и е супер...и това би могло да ти е много полезно.Аз си правя и една бърканица в тефлонов тиган:нареждам нарязани едно до друго 1блок лук,1 блок чушки печени-зелени,1 блок домати и поливам с 3 блока зехтин...това се задушава за не повече от 5-10 мин докато поомекне...изсипвам го в голяма чиния,ръся с магданоз и си го украсявам с 3блока извара отстрани,капки соев сос и сол...става много красиво (бяло ,зелено,червено)и вкусно и според мен съдържа само зеленчуци ,които биха ти помогнали.А и си е чисто зоново и лятно.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот ginette » Пон Юли 14, 2014 11:33 am

mahona ,същото в момента го имам в кутия и разпределям на блокове .Всичките ми зеленчуци са с корите .Само лука го беля :laugh1:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юли 14, 2014 11:38 am

:lol: В мойта кутия днес сложих печена риба,печени чушки и нектарина..тъкмо си дояждам плодчето :yess:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Сря Юли 16, 2014 9:31 am

Ето че мина 1-вия месец в Зоната и при мен.Следвайки правилата похапвах на корем,оглеждах се в огледалото,ослушвах се за коментари на познатите ми за леката промяна настъпила във визията ми... и трябва да отбележа,че огледалото започна да ми се вижда малко по поносима вещ в къщи,а познати и приятели които не са ме виждали известно време вече не ги заобикалям,а с усмивка срещам погледа им.И това определено не е от свалените малко килограми,а от излъчването,настроението,усмивката ,които се промениха при мен.От тъжната и понякога намусена жена не остана много и то само за месец!Просто когато слушаш тялото си ..то ти дава индикации какво иска.А моето тяло явно иска...живот,който му давам под формата на храна в Зоната!Всичко останало е функция от това.Няколко неща ми направиха впечатление за този месец и до няколко извода стигнах за себе си: 1.Зоната е моя начин на хранене,който съм търсила доста време,защото аз обичам да готвя,да комбинирам,да импровизирам в кухнята и да доставям удоволствие с храната на близките си.2.Зоната е моя начин на хранене,защото аз обичам да хапвам,но сладкото никога не ми е било приоритет,а по скоро млечни и месни продукти.3.Зоната е моя начин на хранене,защото така се грижа за себе си,а не за близките си- обяснявам...винаги са ме корили ,че никога не мисля за себе си,а гледам на близките ми всичко да е добре...сега се грижа с гордост за себе си и от това и близките ми са много щастливи.И след тази "Ода за Зоната" е редно ,за да съм обективна да напиша нещо и за лошите и страни...е така де..ама засега такива не съм забелязала :lol: А ето и скромните ми резултати в края на 1-вия месец,които за мен са страхотно постижение при това ядене което си хапвам : 123,300 кг- 118,400 кг..талия -14 см ,ханш -5 см..Гордея се с постигнатото и продължавам до следващото лято,когато ще отида на море и ще плуваам,плуваам с кеф,а не с пояс ,който не може да ми обхване талията :laugh1: И накрая ми се иска да не пропусна да пиша нещо безкрайно важно за мен лично...ролята на този сайт ,който ми действа като допинг.По няколко пъти препрочитам темите,дневниците и сполуките и несполуките описани тук ме учат и ме зареждат ежедневно. :bouquet:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот venci68 » Сря Юли 16, 2014 11:58 am

:yess:
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната

ПредишнаСледваща