LoveJoy по пътя към успеха

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: LoveJoy по пътя към успеха

Мнениеот LoveJoy » Пет Май 16, 2014 6:00 am

7-ми ден. Минавам да се похваля ;)

Кантарът показва минус точно 2 кг., повечето от които вода, но важното е, че вече няколко човека ми казаха, че се виждала разликата. Неестественото подуване било намаляло :laugh1:

Зоната rules!
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

По света и у нас :)

Зоната

Мнениеот LoveJoy » Съб Май 17, 2014 5:32 am

Вчера храната беше почти същата като онзи ден. Днес, ден номер 8, кантарът отбеляза -2.6 кг. :)
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот gogo » Съб Май 17, 2014 6:38 am

LoveJoy написа: Блоковете до момента са вече 12+. Най-вероятно ще пропусна вечерята и ще изям 1 блок преди лягане и така.

Правя си изводите.
1. Да не се лъжа с "не съм гладна", защото после става по-зле.
2. Никакви извари като основен протеин.

Няма да правя драми, защото няма смисъл. Просто си продължавам и така. Съжалявам, ако ви действам демотивиращо. :bouquet:

Гладен/гладна - негладен/негладна, между 2 хранения не трябва да има повече от 5 часа. Отслабва се не с неядене, а с правилно хранене.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот LoveJoy » Съб Май 17, 2014 6:43 am

Gogo, знам! Ма'ам зеленчуци кат' обезумяла, споко :lol: И други неща ям. Дон'т уори, дет' са вика ;) :hug:
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот LoveJoy » Нед Май 18, 2014 5:57 am

Добро утроооо!

Тия дни участвах в журито на едно 3-дневно събитие и тази сутрин се видях на едни съвсем пресни снимки. Лоооошо ми стана! Като един бидон съм, бе, ужас!!! В огледалото всичко си е в рамките на нормалното, но когато се видя на снимки осъзнавам колко ужасно изглеждам. :sad: И това ме сритва отзад да направя нещо по въпроса. :bored1:

Днес раздвижването на кантара е в посока "нагоре". +300 гр.от вчера. Нормално, де. Случва се и това. Сега започвам пак да следя много изкъсо какво точно ям, защото последните дни ядях само навън, а вчера към 14 ч. се получи и едно леко "омазване" с 4 бисквити и 1 топка моцарела, при положение че бях обядвала голяма салата домати и патладжани, и 6 ущипци. Невърмайнд. От днес - по-стриктно.

П.П. Дано да се отдепресирам скоро, щото тия снимки бяха шок за мен :lol:
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tatyana » Нед Май 18, 2014 9:55 am

Нормално е раздвижването на кантара да е нагоре, щом си се хранила предимно навън. Няма как да балансираш съвсем на око, а и още нямаш достатъчно опит с меренето. След време дори навън ще можеш да преценяваш по-точно като настроиш окомера си, но за това си трябва поне няколко месеца мерене :)
А депресията е най-добре веднага да я забравиш - вече си открила възможно най-добрия и здравословен начин на хранене, така че килцата със сигурност ще се стопят. Ти само си спазвай стриктно режима и след няколко месеца ще си сменяш гардероба с нови дрешки :dress:. Така, че не трий снимките - тогава не само, че няма да те депресират, но дори ще те развеселяват ;)

А като ти остане време що не се разходиш в галерията и да си избереш някой хубав аватар, за да не ходиш така голичка из форума :laugh:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот GODzillata » Нед Май 18, 2014 12:37 pm

LoveJoy написа:... Нещо ми стана, загубих концентрация и ходех като зомби по града ....бях много разсеяна цял следобед. ...

Това е страничен ефект от Зоната, характерен за началните седмици, поне при мен беше така...след това нещата се оправят. ;)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот LoveJoy » Нед Май 18, 2014 4:33 pm

Tatyana, GODzillata, много сте мили, благодаря ви! :hug:

Татяна, няма да трия снимките, те и без това са изтипосани на всеослушание във фейсбук и то не от моя профил :oh: Дано да се смея на бидоновидното си тяло след някой и друг месец :)

Сложих си аватар, но ако неволно съм откраднала нечий собствен, моля да ми влезе в положение - разсеяна съм като страничен ефект от Зоната :laugh: Казвайте и ще го сменя. :)

Днес бях на кръщене (майка ми ми напомни, че сме поканени, аз бях забравила :laugh4: ) и пак не обядвах вкъщи, но се придържах основно към салатата, като замезих и с малко агнешко. От утре вече няма мърдане!

Весело зонуване и слънчево настроение на всички! :)

P.S. Смених аватара няколко пъти, докато накрая си намерих по мой вкус :)) Мисля, че никой си няма точно пък такъв :P
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот LoveJoy » Пон Май 19, 2014 6:06 am

Здравейте!

Снощи направих зоновия руски сладкиш (половин доза), като сложих ягоди вместо круши и стана доста приятен, но и доста несладък :laugh: Използвах стевия на "хапченца", които разтворих във вода, но все едно, че нищо не бях сложила :laugh1: Затова тази сутрин си хапнах 2 блока от сладкиша с половин лъжичка мед и кафе с мляко. Чудя се дали да не си потърся подсладител за готвене, че тая стевия първо не я долюбвам и второ - не подслажда достатъчно.

-2.7 кг. от началото на режима, днес ми е 10-ти ден. Добър резултат като за 10 дни. Аз поне съм доволна, но все пак имам много за сваляне и затова така скоростно намалява цифрата на кантара. С водата не съм много стриктна, но усещам, че когато пия повече вода, се чувствам по-енергична и като цяло много по-добре. Днес ми предстои пътуване, затова най-вероятно ще си сложа руския сладкиш в кутия и ще карам основно на това. Разгледах основно рецептите в сайта и съм повече от очарована. Такова разнообразие, направо прелест! Имаше и една рецепта за руло от тиквички, което изглеждаше великолепно и при първа възможност ще си го спретна и него :chef1: Много се радвам, че започнах Зоната. Благодаря на леля ми, която ме насочи към този режим и на всички вас, които ми помагате да остана в него. Виждам едни интелигентни, добронамерени, търпеливи и широко скроени хора във ваше лице и много се радвам, че съм тук. :bouquet:

Малко се олях с писането...Сефте :laugh1: Поздравления за прочелите целия постинг! :laugh3:

Весело зонуване и слънчево настроение ту ол ъв ю! ;)
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Kristal » Пон Май 19, 2014 7:34 am

И аз още не мога да се оправя с водата. Когато пък съм навън не ми е удобно да пия много вода, защото ще трябва после да търся тоалетна, а това не винаги е лесно. Ще взема да спретна и аз този сладкиш, тамън си получих стевията :)
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 9:44 am

Love, просто слагай по-голямо количество стевия. А за другите подсладители, те са изкуствени и не е добре да ги ползваш. :refuse:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 9:52 am

На практика и стевията, различна от стрити листенца, е изкуствена, та си е все тая.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 11:42 am

Ити, това не е вярно. :refuse:
Растението стевия е било използвано в Южна Америка в продължение на векове, като подсладител са използвани изсушени листа от растението или извлек от тях, наречен стевиол гликозиди, който постепенно е станал широко разпространен в целия свят, като алтернатива на традиционните изкуствени подсладители.

През ноември 2011 г. ЕС одобри използването на подсладител стевиол гликозид на ( E960 ) .

Стевията е била използвани в продължение на векове, но процесът на извличане на стевиол гликозид е по-нов и е одобрен окончателно през 2011 година. Листата на растението стевия имат силен дъх на анасон, който значително се намалява с този процес на извличане на стевиол глюкозиди от самото растение. Все още може да бъде усетен лек привкус на сладник, но се работи, за да се получи по-чист вкус.
Последна промяна HippoDel на Пон Май 19, 2014 11:45 am, променена общо 1 път
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Май 19, 2014 11:44 am

Hippo написа:... процесът на извличане на стевиол гликозид е по-нов

Ето тия нови процеси ... ;)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 11:48 am

То и рибеното масло, което Бари препоръчва е пречистено точно с такива по-нови процеси, за да е качествено, нали? Това не го прави изкуствено! ;)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот HippoDel » Пон Май 19, 2014 11:53 am

И киселото мляко за да го обезмаслят използват разни нови процеси и т. н., но ти си хапваш верея 0,1%.
То е ясно, че не можеш да извлечеш само сладостта от листата, така с голи ръце. Искам да кажа, че не можеш да твърдиш, че извлекът от стевия е изкуствен подсладител, не обърквай хората! :msmile1:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната