Страница 4 от 22

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 2:48 pm
от Tony
Manya написа:Страхотно меню! Да ви е сладко! И честит празник!


Благодаря! Честит празник и на теб!

Менюто вярно се оказа супер. :) Довечера ще е видоизменена зонова салата "Цезар" по подобие на зелената с рибата тон, но този път ще е с рикота и нахут, вместо крутони. ;)

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 5:00 pm
от HippoDel
Tony написа:...зехтин 1 ч.л., сол и сока на половин лимон.

Този вид салата ми е една от любимите, само като я гледам и лигите ми текат. :bigsm46:
Само исках да отбележа, да имаш предвид, че в таблицата, лимоновият сок е 1/3 ч.ч. или 70 г за 1ВБ. Не знам колко е сокът от половин лимон, но ако ползваш по повечко е добре да го слагаш в сметката. :)

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 6:15 pm
от tanita68
Тони, все още ли ти се подуват краката? Ако имаш възможност си вземи корени от глухарче, от тях се вари чай и се пие, помага за отделянето на задържаните течности. Аз случайно намерих този лек в интернет, тъй като по време на бременността ми накрая започнах да задържам течности и да ми се подуват краката. Вдигах и кръвно и тогава се разрових за разни природни лекове из интернет. За съжаление не си спомням как точно се пиеше, но ще потърся в отметките дали не съм го запаметила някъде. По принцип в България на самата опаковка си пише как се пие. Виж тук.

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 10:15 pm
от Tony
Hippo написа:
Tony написа:...зехтин 1 ч.л., сол и сока на половин лимон.

Този вид салата ми е една от любимите, само като я гледам и лигите ми текат. :bigsm46:
Само исках да отбележа, да имаш предвид, че в таблицата, лимоновият сок е 1/3 ч.ч. или 70 г за 1ВБ. Не знам колко е сокът от половин лимон, но ако ползваш по повечко е добре да го слагаш в сметката. :)


Хипо, благодаря, че ми обърна внимание. Аз всъщност видях, че лимона е в зелената част на талицата - 1 бр за 1 ВБ, но съвсем не съм погледнала, че го има и като сок в червената част. :hm: 70 мл всъщност си е доста. Преди малко измерих останалата половина на сок и се оказа точно 25 мл...така че съм склонна да го пропусна в днешният обяд. Но пък за вечеря в салатата сложих ябълков оцет..за по-сигурно.

Танита, благодаря за тази информация. Не знам какво беше това чудо с мен. :think2: Вчера изпих около 1 л и 700-800 мл вода, което е значително по-малко от предходните дни и нощес се скъсях да ставам до тоалетната - последствието: сутринта глезените ми бяха спаднали значително. :hm: Днес не ги усещам подути сякаш.

Имаме и корени от глухарчета на чай от аптеката на "поп Богомил", купуван преди 2-3 години /може и да не е съвсем добър, ама.../, та утре ще си направя и чай да видим дали и как ще ми подейства. Благодаря!

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 11:09 pm
от marianapanova
Танита казваш,че ти ди го пиела този чай от глухарче,значи няма да попречи на бебето,така ли?

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 11:27 pm
от tanita68
marianapanova написа:Танита казваш,че ти ди го пиела този чай от глухарче,значи няма да попречи на бебето,така ли?

Марианка, аз го пиех след като прочетох в интернет за този чай и то в сайт за бременни. Една жена го беше препоръчала, че и помогнал да спре задържането на вода и да смъкне кръвното. Мисля, че сайта беше мамитабг и имаше тема за прееклампсията, там прочетох това. Аз ядях и чубрица с лъжичката заради това кръвно, пиех сок от червено цвекло всеки ден, варях си и чай от чубрица и още някакъв чай, но вече не си спомням точната комбинация. Абе, правех всичко възможно да сваля кръвното без лекарства. Но всичко това помагаше ако почивам повече. Но чая от корени на глухарче определено помагаше да спаднат отоците на краката. Малко беше горчив, но се трае. А доколкото прочетох и чая от джинджифил помага да се смъкне кръвното, помага и при гадене.

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 9:12 am
от Tony
Джинджифила е страхотен! Едва от няколко месеца го ползвам като подправка, но страшно ми харесва. На чай не съм се сетила да го правя, но си представям колко ароматен ще е.

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 9:21 am
от Маня
Най-готиния чай - резен корен от джинджифил и клечка канела. А с добавката на люспи от какаови зърна или направо цяло зърно става нещо невероятно. Дори без да се подслажда.

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 9:30 am
от eldass
На мен също ми е любим чай от джинджифил с или без зелен чай за добавка. Коренът минавам през ренде, после в метален филтър и така се получава наистина добра напитка. :yess: Дори сега ще си направя. :laugh:

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 10:15 am
от Tony
Добре че закусих преди час и тъкмо ми е време за чай - имам и половин корен от джинджифил в хладилника от кексчетата на Маня останал... та сега ще го пробвам с канела - макар да знам, че комбинацията е убийствена. ;) Ще го добавя към чай от глухарче, че е малко стипцав за моят вкус. :laugh:
Нямам люспи от какао, ама пък имам зелен чай - та днес ще мина на чай, вместо вода. :) И без това го пия без никакви сладки добавки ;)

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 10:02 pm
от baci
Manya написа:Най-готиния чай - резен корен от джинджифил и клечка канела. А с добавката на люспи от какаови зърна или направо цяло зърно става нещо невероятно. Дори без да се подслажда.

Това, кипва ли се?

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 10:11 pm
от HippoDel
Аз само го поливам гореща вода и изчаквам да се запари. :)

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2014 10:54 pm
от baci
Утре ще го тествам. :cooking1:

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Съб Май 03, 2014 8:40 am
от Tony
Hippo написа:Аз само го поливам гореща вода и изчаквам да се запари. :)


И аз така го правя. :peace1: Маня, джинджифил, канела и една идея какао е невероятна комбинация. Благодаря, че я сподели. Вчера както беше захладняло и дъждовно - чудесно се връзваше на цялостната картинка. :laugh:
Обаче не знам от това ли е, че вчера само чай пих /т.е. без вода/, или от чая от корените на глухарче, но краката са ми в пъти по-добре. Вчера тук си беше доста студено, но днес слънцето грее от заран и сега приготвям хапване за всички излизаме на пикник в парка с влакчетата...та ще мисля едва за вечеря като се върнем. :)

Хубав ден на всички! :applaus:

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Нед Май 04, 2014 6:10 pm
от Tony
Днес всички сме в зоната :) С пилешки филета на фурна и таратор, ама не успях да снимам, че много гладни всички. :lol:
Ето я и моята порция изчислена за обяд:
56 гр пилешки гърди - 2 П
180 гр гъби - 1/2 В
135 гр кисело мляко 0,1% - 1 П + 1В
240 гр краставица - 1/2 В
1 ч.л. зехтин
чесън, сол

Нарязах пилешките гърди на пържолки, наредих ги в тава, посолих, сложих сушени подправки: джоджен, див чесън на прах, малко къри и с 1-2 лъжици прясно мляко ги залях да поемат от него с подправките - нещо като марината. Млякото в пържолките не го смятам. Завих с фолио тавата и ги изпекох за около 25 мин на 220 С - станаха много крехки. Моите 56 гр ги измерих след като се изпекоха, че сложих целият пакет пилешко филе, което беше 500 гр.

Таратора си е таратор: 240 гр краставичка на 135 гл мляко си е супер с малко чесън и 1 ч.л зехтин. Добавих пресен копър прилично количество и си го разредих колкото ми се видя добре. ;)

За да е напълно балансирано си сложих и 1 В от вчерашния сварен нахут за гарнитура към филетата и така се получи ядене от 3 блока. :)

Re: И Tony барабар с опитните ЗОНковци в Дневниците :)

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 2:00 pm
от Tony
Танита, благодаря за това:
"Преобразуваш си мерките в инчове и теглото в паунди тук и после си ги въвеждаш тук и готово."
От теб си го копирах, ще ми е от полза. Не съм се сетила да си "измеря" телесните мазнини като започвах зоната, но сега на 15 като стане време за отчети ще ги измеря...пък занапред ще ги следя и тях. :peace1: