Объркала съм се по повод на 500-те грама. Ставало е въпрос за 500 калории. Пише го в книгата "Овладяване на зоната": "Нито една от тези порции не съдържа повече от 500 калории (едно от правилата за хранене в Зоната)" (цитат от книгата).
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
nympheacea написа: Това което се случва при теб има само едно обяснение, тъй като при консумацията на зеленчуци и конкретно в твоя случай салата, краставица и ябълка (богати на целулоза) би трябвало да сме в епицентъра на зоната. Според мен, имаш нужда от друга хормонална настройка, т.е. блоковете въглехидрати да са ти повече, имам в предвид съотношението м/у блок протеин/блок въглехидрат да е 1:1,5
Случаят по всяка вероятност е единичен, както разбирам имаш проблеми с хормоните, а те при нас жените оказват много по-голямо влияние от колкото при мъжката част. За нас е много трудно да предвиждаме хормоналните изменения които нямат цикличен характер (като менструацията). Наблюдавай се, отбелязвай на календар в кои дни и кога се случва да си извън зоната без логична причина. Сигурна съм, че ще откриеш зависимост.
yaneva написа:
Искам да ви попитам за изварата на Мероне 0,1% : 18г белтъчини
100/ 18 = 5,5
5,5 х 7= 38,8г за един блок
Последно кое да спазвам по етикет 38,8г Вижда ми се малко за извара
Gazilot написа:4 часа минат ли, яж следващото спокойно.
И в никакъв случай не яж от нещо си повече за да не огладнееш - разваляш пропорцията и правиш едно нищо.
Ще ти кажа аз как се храня направи си изводите и кое може да ползваш от моя опит.
Закуска 1 блок, кафе-мафе, вода-мода (Много хора не одобряват 1 блок на закуска, но аз така си карам от началото, защото предишните 540 месеца (45г.) не съм закусвал, а сега 1 блок ми идва засищащ)
след 4 часа 3 блока вода-мода
след още 4 часа 3 блока (понякога 4), кафе-мафе (безкофеиново), вода-мода, чай-май
след още 4 часа 3 блока (понякога 2, като горните са 4) тука най-лекото и тъмно-зелено ям, предстои спане!!! Вода!!!
половин час преди лягане 1 блок. Здрав сън, бодро и оптимистично утро!
И ако ядеш половин мандарина, за да се нахраниш, първо, че предизвиква усмивки от четящия, второ е с нулев ефект и трето, по-добре добави по половин блок от М и П за да балансираш.
TanyaS написа:От моя опит в зоната съм забелязала , че е уместно да се комбинират въглехидратите, например 1/2 от нискогликемични ( зеле, броколи, домат ) и 1/2 от високогликемични ( ябълка, портокал , хляб)
yaneva написа:Поръчах си рибено масло NOW Foods Ultra omega 3 fish oil (DHA-EPA 250-500) Предполагам е добър избор
и сега 4 капсули =3г или се бъркам ?
От вашия опит с каква доза трябва да започна 3г или 5 г.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта