Дневникът на amaZONka

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на amaZONka

Мнениеот monkey » Съб Фев 08, 2014 11:53 pm

amaZONka, тези мерки са си направо перфектни...благородно завиждам :)
Това, че теглото се качва, а обиколките не, може да означава и че градиш мускули :yess: - те все пак са по-тежки от мазнините.
monkey see, monkey do...
Аватар
monkey

Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Фев 13, 2014 10:38 pm

Ехооо :smdance: Не съм писала от цяла вечност, но това съвсем не означава, че не чета вашите дневници. Никога не съм вярвала, че ще пиша във форум, но този го чувствам специален - само тук ме разбирате (храненето имам предвид) :hug: Малко тъпо, че постоянно ме 'занасят' познати и колеги, с това хранене, но повече ме яд, че те се хранят с глупости и не аз съм вманиачена в здравословното хранене, а те не осъзнават, че са зависими от junk foods :oh:
Чувствам се страхотно! Първите 3 седмици ... спазвах си, наслаждавах се на купищата храна, но нямах желание за тренировки (това е супер необичайно за мен) Правех кратки тренировки 2-3 пъти в седмицата. От седмица обаче... чувствам прилив на енергия! Най вече след хранене, нещо като ... Попай след като си изяде спанака :laugh1: Обожавам съботния джогинг край морето! Сега само за това си мисля - КОГААА ?? :))) Не знам какво е това ваше желание за работа, но аз се дърпам като магаре и искам само да скачам, да се разхождам и наслаждавам на природата! Времето така ми пълни душичкатаа! Май има някаква промяна и в мерки, но това утре ще го проверя. Както казах, не бързам за никъде, нямам много излишни, а по скоро упорити мазнини :notagree: , но нямам нищо против да ги гледам как умират бавно докато се чувствам така! :laugh2: ;) И се чувствам секси, дори с кецове и жилетка! :bored1:
Искам да споделя някои от любимите ми и простички вкусотийки.

За закуска винаги си хапвам

110 гр.извара + канела + 1 киви + банан/мандарина (1 Блок) + 6 натрошени лешника :))

Салата (3Б)

120 гр. домат + 1/2 краставица + 1/2 пипер + 1 яйце + 56 гр. извара + 42 гр шунка/ 28 гр. пилешко + 9 маслини ( има едни сочни патладжанени на цвят :love: ) + 2 х Киви

Вечеря ( 2Б)

110гр извара смесвам с 200 гр леща и ги пасирам. Нарязвям си за гарнитура 120 гр домат, добавям 6 маслини и си сипвам чаша червено вино или си капвам 100 гр. ябълка.

Късната ми закуска винаги е 1 Блок - кисело мляко + канела ( за къде без канела :cheff: )

Днес за пръв път ядох киснат овес. Не знаех как да го комбинирам и...
110гр извара + 1/3 ч.ч. овес + 1/2 киви + 1/2 блок банан + лешници + канела

Приемам идеи за овес, а и всякакви други. Веднъж влезна ли във формата, която искам, ще включа и по разнообразно меню с продукти не само от зелените. Все си мисля, как да направя Корни с овес и плодове ама..още не съм го измислила , как да стане само от зелените храни. :)) Ами .. това е от мен :hug:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Пет Фев 14, 2014 9:53 am

За овеса и аз съм любопитна :) Намерих цял ,необработен.На етикета не са описани фибри.Излиза ми 16г на блок -48г за 3 блока. Киснах го цяла вечер,на сутринта беше твърд и го сварих.Очаквах да се надуе ,но си остана много малко количество :( :lol:
Сега видях, че в Дневникът на ПламЪчето са дискутирали овеса.Надуших ги аз :laugh3: и събрах доста информация :yess:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 15, 2014 12:28 pm

Привет! :hug: След вчерашното празнуване и крачка в страни от зоната, но не с лоши храни ;) Съм на линия отново. Събота сутрин си е моето време ! :) Имам време да си украсявам закуската и да и се насладя почивайки си на дивана - КЕФ! :smdance: Изображение

Ииии резултатът в мерки за 4 седмици:

Не знам с колко т. започнах, но имаше видима разлика още след 1 седмица :)) А кантара имам съмнения, че не е особено точен :think2:

.дата....кг....т....х....б(бедро)
17.01....47....-....87,5....52
23.01....46(-1)....67....87(-0.5)....52
01.02....46,5(+0,5)....66(-1)....86(-1)...52
07.02....46,5....65(-1)....86...51,5(-0,5)
15.02....46(-0,5)....64(-1)....84,5(-1,5)....50(-1,5)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Фев 15, 2014 8:58 pm

Закуската показах :) Големи сметки паднаха 1/4, 1/3 , 1/2 :stupid:

понеже станах по късно днес, следобедната ми закуска се изгуби, но смятам да я наваксам с късната :)

обяд 14ч. 2Б

240 гр тиквички с извара и копър
120 гр. домат
50 гр. ябълка
110 извара
6 маслини

вечеря 18:30
100 гр прясно зеле+120гр. домат + 1 средна краставица
120 гр. сьомга (варена)
6 маслини
За десерт 1 киви + 60 гр. ябълка + 3 лешника

Късна закуска ще е от 2 блока :)

Моля се само, този режим да ми помогне с нередовния цикъл. Нещата отиват към лекарства на хормонална основа... :refuse:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Нед Фев 16, 2014 12:32 pm

amaZONka написа:
Моля се само, този режим да ми помогне с нередовния цикъл. Нещата отиват към лекарства на хормонална основа... :refuse:

amaZONka и аз вървя към тези хапчета и много ме е страх :( Ти пусна ли си кръвни изследвания ?

Честито за резултатите :yess:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Нед Фев 16, 2014 2:14 pm

Не не съм. В края на годината изследванията само. И на а.г. ходих преди 1 мсесц и ми каза, че нищо ми няма и да чакам или хапчета. Чакам, чакам , но минаха почти 3 месеца от последния път и май е време да се притесня... Започнаха да ми излизат пъпки, но никакви признаци, че ще дойдат "онези дни от месеца". Това ли е единствения изход от ситуацията ??
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Нед Фев 16, 2014 8:29 pm

Много е кофти. И на мен ми се появиха пъпици,а аз никога не съм имала проблеми с кожата.Дано се решат тези проблеми :(
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Пон Фев 17, 2014 11:53 am

yaneva написа:За овеса и аз съм любопитна :) Намерих цял ,необработен.На етикета не са описани фибри.Излиза ми 16г на блок -48г за 3 блока. Киснах го цяла вечер,на сутринта беше твърд и го сварих.Очаквах да се надуе ,но си остана много малко количество :( :lol:
Сега видях, че в Дневникът на ПламЪчето са дискутирали овеса.Надуших ги аз :laugh3: и събрах доста информация :yess:

АмаЗонка, надявам се да ти е било от помощ, но все пак да ти кажа при мен всеки път различно казва- веднъж една доза сварен би могла да е 50гр, а понякога може и мноогоо повече, ама там най-верояно съм си била купила много-жаден и лаком овес :laugh1:
Днес го направих на фурна, да видим вечерта колко ли голям е пораснал :laugh4: (казвам вечерта, защото аз го оставям в топла фурна недосварен, а до вечерта той сам си поема каквото му трябва :cheff: )
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот amaZONka » Пон Фев 17, 2014 9:38 pm

Аз пък все си мисля как да си го направя на десертни блокчета. И за да стане това предполагам, че трябва да го пека във фурна. Преди това трябва да го накисвам :th: ? Намирам рецепти, но винаги за овесените ядки и хората си ги пекат, но овес.. :doNotKnow:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Пон Фев 17, 2014 9:55 pm

amaZONka написа: Намирам рецепти, но винаги за овесените ядки и хората си ги пекат, но овес.. :doNotKnow:

Идейка - накисваш, след това натрощаваш в чопър/блендер/робот или в хаванче (не госмилаш, а го натрошаваш ;) ).
И после ползваш както би го ползвала като овесени ядки по рецепта, която можеш да балансираш по Зоната.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Вто Фев 18, 2014 7:28 pm

И аз това си мислех. Даже за моя не е необходимо натрошаване, не е особено едър. Тези дни не ми спори режима. Спазвам всичко и нямам прегрешения, но ... Но от това стриктно ядене само от зелените храни и за да е по точно всичко ...започва да ми омръзва :( По скоро ми писва да ям едни и същи храни, а се притеснявам да ям от другите, тъй като за месец в зоната само със зелените имам само -1кг, а не ми се мисли ако си хапвах и от другите храни. Малко се отчайвам.. Започвам да си мисля, че наистина имам някакъв здравословен проблем, който ми пречи. Да ядеш само чист протеин, зеленчуци, плодове , вода и кафе повече от месец и резултата да е -1 кг ( и то този кг да е колеблив т.е. и преди режима ту +1, ту -1...) Не знамм.. При повечето от форума загубата на тегло тръгва рязко в началото и после следва застой, а като гледам при мен все съм си в застой ( пък и спортувам).

Закуска 8ч. - 2Б
1/3 ч.ч. овес
110 гр извара
1 киви
6 лешника

Обяд 12:45 - 3Б
140гр домат+1 зелена пиперка + 1/2 краставица + 200гр. ябълка
56 гр пилешко + 1 яйце
9 маслини

Закуска 16:30
56гр. извара + киви + 6 лешника + канела

Вечеря 18:40 - 2Б
1ч. 1/2 сварено зеле (прясно) + 120 гр домат + 1ч. вино
56гр пилешко
6 лешника

Късната ми закуска ще бъде 1/2 кисело мляко 2%

Днес усещах болки в корема :doNotKnow:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Вто Фев 18, 2014 7:58 pm

Ще направя една "мусака" - 3 ПВМ блока
без заливка

соева кайма, патладжан, тиквичка, домат, гъби, мазнина, подправки. Ако се получи нещо прилично за ядене ще ти споделя рецептата - да смениш малко менюто ;)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Вто Фев 18, 2014 9:57 pm

Благодаря :) Дали не е по добре да намаля блоковете от 9 на 8? Може би храната ми идва в повече :th:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Вто Фев 18, 2014 10:42 pm

Как 8 блока?! Много е малко!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Маня » Вто Фев 18, 2014 11:05 pm

Ами тя иска да се "изгуби", да стане сигурно 38-40 кг. С вид от Освиенцим или на анорексичка. :laugh4: То вече не е модерно. А като се храни по Зоната ще постигне оптималното си тегло, което може и да е това, което задържа вече известно време. :th:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната