Зоновото местенце на Italiano

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Пет Окт 10, 2014 11:40 am

Благодаря!
Стискам си палци, щото си трябва и късмет. Дори най-марковата може да се повреди, така че ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Нед Окт 12, 2014 2:48 pm

Да не забравиш да се похвалиш с покупката Ити. :)
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Окт 13, 2014 12:33 pm

Вчера ходихме да я разглеждаме, та марката и моделът са ясни.
Сега обаче мъдрим как да се върже към системата ... водопровод и канализация ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот GODzillata » Пон Окт 13, 2014 5:59 pm

Italiano написа:...как да се върже към системата ... водопровод и канализация ...

На батерии ли ще е? :hm: ...че нещо ел. инсталацията я пропусна. ;) :mrgreen:

Стискам палци да е читава и да нямаш грижи с нея! :yess:

Моята е на 10 години вече и не е мръднала.
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Italiano » Пон Окт 13, 2014 11:23 pm

Токът е лесен, ама как ще я вържем към водата мислим сега.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tony » Сря Окт 15, 2014 10:06 am

Ити, пропуснала съм твоите терзания, ама да ти кажа и аз, нищо, че вече си решил каква да бъде миялната. Тук във всяка къща има - много ги ползват и пестят ужасно много време, което си е факт. Имам наблюдения на няколко марки само. В София миалната ми е точно от по-малките - 45 см широка, май е точно такава каквато ще си купувате. Там имахме възможност и си взехме на Електролукс, заедно с печката, керамичния плот, абсорбатора, мивката и батерията за нея - вградена е, защото цялата ми кухня там е поръчкова. Еми много съм доволна. :)

Тук досега съм ползвала в предишната квартира на Зануси, а сегашната е Бош и има разлика, въпреки че ползвам все хубави таблетки за измиване - то тук сякаш на лоши не съм попадала, т.е. лично аз не съм купува по-нискокачествени и не съм сигурна дали знам и какво точно имаш предвид.

Та ние сме 4 човека, а в София доста често ни гостуват баби и дядовци и да ти кажа малката миална се справя отлично след това. Тук миалната ми е голяма - май 60 см се водят - и понякога я пускам вечер полу празна, защото за един цял ден не успявам да я напълня, въпреки че сме 4 човека.

Дано ѝ намерите място и да се рахатясате! Аз от миалната и от сушилнята не се отказвам посмъртно! Няма такова удобство и пестене на време!
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Italiano » Сря Окт 15, 2014 10:15 am

Тони, на нас проблемът ни е във височината.
Тези от 9 (45 см. широчина) и 12 комплекта (60 см. широчина) със сигурност са по-добри, но с 85 см. височина няма къде да я сложим. То има, де, но е далеч от водата и канализацията и няма как да я вържем.
Затова сме се насочили към 6 комплекта, които са 55 см. широчина, но височината е 45 см. и така може да влезе под мивката.
Ходихме да разглеждаме на място такъв тип миялна. За чинии, чаши и прибори е доволно. За тави и тенджери не става.
И пак си е удобство, де. Снощи половин час мих, повече от половината бойлер изхарчих, а бяха предимно чинии, чаши и купички - все неща, които се побират в миялната.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tony » Сря Окт 15, 2014 11:54 am

О, това очевидно е някакав нов вид - по-ниска. Ми важното е да стават чинии и чаши. Да ти кажа тенджера рядко пуска в миалната - особено ако съм готвила в нея. Ако е била само с прехвърлено ядене, което е приготвяно в друг съд си е супер, но ако съм готвила в нея трябва първо на ръка да тръкна по ръба, докъдето е било готвено, иначе остава независимо от таблетките. Така че, да измиеш 1 тенджера, или тава не е проблем, ама особено след гости да застанеш на мивката 1 час..еми мерси - по-добре да свърша нещо друго. ;)

Айде и да се похвалиш като я вземете. Съсс здраве да си я ползваш и само ти да миеш и да помагаш на жената :)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот _belladonna_ » Съб Окт 18, 2014 7:08 pm

Тони, аз тази процедура с тенджерите я правя след измиване в миялната-ако има нужда, минавам по ръба с гъбата. Особено сутрин когато са още топли съдовете, всичко пада даже и с кухненска хартия. То си зависи и от материала на съдовете. Точно за да ги мия в миялната смених тенджерите и тавите с такива с керамично покритие и стъклени. Идеално се измиват в машината. Имам само 2 тави със сантиментална стойност, подарък от баба ми и една тенджера от друг материал алуминий или незнам какво, метални де, :)та за тях важи тази процедура. За другите няма нужда просто.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот gogo » Съб Окт 18, 2014 9:57 pm

Ити, ако имаш избор от няколко миялни гледай и времето за миене и разхода на вода. Моята е Зануси, но е за 12 комплекта и е доста стара, но върши работа. Има няколко режима, но ползвам само 2. Голямо удобство си е миялната. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Tony » Съб Окт 18, 2014 10:54 pm

_belladonna_, в София имам комплект тенджери, които са купувани пак от тук и са на известна марка за кухненски съдове с незалепващи покрития, но без тефлон и вредни франции - Рiet Нuysentruyt. При тях, освен че никога не са ми загаряли, действително от готвенето по края остават някакви леки следи, които ако ги мина с гъба преди да ги пусна в миялната, след това изчезват. Тук, обаче имам още по-добър комплект /реших да си го купя само защото имаше страхотно намаление в един от магазините, иначе по 140-180 € за 1 тенджера, разбираш, че няма как да дам :) / тенджери на Brabantia, които са от различен метал и материал и са доста по-тежки и с дебело не само дъно, но и стени. Та те не само че се измиват перфектно, но и никога не са задържали някакви остатъци от варене и т.н. на храната. За загаряне също дума да не става - варя мляко, правя извара, разни фрикасета без много бъркане, че съм от хората дето правят по 5 неща на куп и често забравям да бъркам като готвя, тортени варени кремове на децата правя също и никога, никога не ми е задържало покритието нещо, което да не може миалната а измие. Вероятно е от самият материал. Обаче имам и 2 мънички тенджерки, които съм си купувала по 4-5 €, за да си прехвърлям остатъка от супи и готвени ястия, които да прибирам в хладилника и да не заемат излишно място, в които ако сваря 3 блока пиле, например..после си искат сумати търкане и преди и след миялната, независимо с какви таблетки ще ги мия.

За стъклото също понякога има проблем...аз пека доста неща с домати, а знаеш че домат запече ли се по стените да дълбока стъклена тава....настава малък ужас. Без накисване с вряла вода и после в миялната почти винаги има остатъци по стените. :) Та сигурно си права, че вероятно зависи от материала на самите съдове. :peace1:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Pipilota » Сря Окт 22, 2014 4:31 pm

Italiano написа:.......Снощи половин час мих, повече от половината бойлер изхарчих, а бяха предимно чинии, чаши и купички - все неща, които се побират в миялната.

:laugh1: Не мога да си го представя Ити с тази палка и униформа да залегне пред мивката с гъба и веро в ръка :laugh1: Колко талантлив надзиарател имаме...определено е незаменим :laugh4: Такива индивиди от мъжки пол май са на изчезване вече ;)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gstoicheva » Чет Окт 23, 2014 8:23 am

Здрасти, Ити!

Аз от 2001 година имам точно такава съдомиялна, каквато ти описваш- от малките. Сложиха ми я върху пералнята и е свързана към нейната система за чиста и мръсна вода. Много съм доволна, само дето не мога да мушна тави и големи тенджери, ама друго всичко е вътре.Марката на миялната ми е BOSCH. Препоръчвам я! :yess:
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот mahona » Нед Окт 26, 2014 1:45 pm

Итииииии...забегна и ни остави в тия студени зимни дни да подскачаме пред вратата на изолатора без ключ...айде ела отваряй,че опашка направихме през последните дни... :bambam: :bigsm12: :bigsm37: :prison1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Сря Окт 29, 2014 5:13 pm

Ити къде забегна...липсваш ни с палка и без палка :bigsm45: ...никой не иска да ни строява и си правим каквото си искаме,а това вече не ми прилича на демокрация,а на анархия :bel: :prison2:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Маня » Сря Окт 29, 2014 5:59 pm

Вероятно прави инсталацията за новата миялна машина - тръби, маркучи, тоци-моци. И ако са влезли майстори - пожааааар! :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната