Просто не става.
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ZorrY написа:Купих си овесени трици, но на тях освен обичайните въглехидрати, протеини и мазнини има и хранителни влакна, та въпроса ми е трябва ли от въглехидратите да извадя тези хранителни влакна ( те фибри ли са? ) ?
Hippo написа:ZorrY написа:Купих си овесени трици, но на тях освен обичайните въглехидрати, протеини и мазнини има и хранителни влакна, та въпроса ми е трябва ли от въглехидратите да извадя тези хранителни влакна ( те фибри ли са? ) ?
Най-вероятно влакната вече са извадени от въглехидратите и са описани на етикета. Освен, ако не са написани под въглехидратите, леко навътре. Или ако не пише, въглехидрати, от които хранителни влакна еди колко си.
И - да, влакната са фибри.
Kristal написа:Този овес смятам да го ползвам по два начина - за покълване и за мелене. ще пробвам да го смеля в машинка за кафе така както си е и да видим няма ли да стане за палачинково тесто.
Kristal написа:Аз наскоро си купи овес от този магазин, купих си и други неща, видя ми е евтино, а и поръчката ми дойде светкавично - в петък я поръчах и в събота вече получих съобщение от еконта да ида да си я взема.
ZorrY написа: Не са описани.Това което е изброено е: за 100 гр. продукт
Енергийна ст-ст - 246 ккал
Белтъчини 17 гр.
Въглехидрати 66 гр.
Мазнини 7 гр.
Хранителни влакна 25 гр.
Та като смятам въглехидратите да вадя ли от тях хран. влакна или да си ги смятам 66 гр./ 100?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта