Дневник на Попи

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневник на Попи

Мнениеот HippoDel » Нед Сеп 22, 2013 3:08 pm

Poppy написа:
Тази сутрин ядох следното и се надявам да не съм се объркала. Моля магистрите да ме коригират ако съм се объркала :lol:

1 филийка черен хляб - 1 ВБ
1 чч прясно мляко с нес кафе ! ВБ + 1ПБ
30 гр шунка - 1 ПБ
30 гр. сирене чедър / понеже е малко по-мазно си махнах МБ - така може ли? / - 1 ПБ
120 гр. домат - 1/2 ВБ
40 гр. грозде - 1/2 ВБ

Poppy,
1ВБ=1/2 филийка хляб, така че 1 филийка черен хляб = 2 ВБ ;)
А за по-мазното сиренце и аз така правя, смятам го и за МБ, когато хапвам по-мазен протеин :laugh:
Да видим по-напредналите какво ще кажат :bigsm7:

Успех! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот Poppy » Нед Сеп 22, 2013 6:41 pm

оооооо, Хиподел, добре, че ми отвори очите, защото аз не знам защо съм решила, че 1 филия е 1 ВБ :dum: карах си я наизуст.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Italiano » Пон Сеп 23, 2013 12:02 pm

Дааа, Хипо правилно е забелязала за хляба, а аз да добавя и за шунката: тя по принцип е 42 гр. Трябва да е много, много, ама много чисто свинско месце, за да е 28 гр.
Иначе пилешка, пуешка - все по 42 гр.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Poppy » Пон Сеп 23, 2013 8:01 pm

Италиано, направо съм се минала с количеството протеин :lol: Аз карам по едни стари таблици, крайно време е да си подновя информацията.

Днес направих любимите ни палачинки от брашно от елда. Мъжът ми от известно време не консумира яйца и млечни продукти /по здравословни причини/ и съм ги открила този вариант. Много лесни и здравословни.

196 гр./14 ВБ х 14 грама/ брашно от елда /има го по здравословните магазини, мисля, че не е трудно за намиране/
вода
щипка сол

Аз сложих около 2 чаши вода и половина. "Пържа" ги на тефлонов тиган, може да слагате по няколко капки олио или зехтин, може да минете и без това. Станаха ми 7 палачинки, т.е. една палачинка е 2 ВБ. Аз я ядох с шунка и сиренце.

Изображение
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Пон Сеп 23, 2013 9:14 pm

Мммммм Попи, изглеждат много вкусно, :cook: а и не са сложни. Трябва да ги пробвам непременно! :hungry:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Вто Сеп 24, 2013 11:09 am

Вкусни са много, Хипо :)

Закуската днес в 6.30 сутринта:

палачинка от елда - 2 ВБ
шунка - 42 гр. - 1 ПБ
сирене - 28 гр. - 1 ПБ
1 чаша прясно мляко - 1 ПБ + 1 ВБ

Обяд в 11.30:

112 гр. Пилешко месо - 4 ПБ
1 филийка черен хляб - 2 ВБ
салата - 1 ВБ
грозде - 80 гр. - 1 ВБ
пилешкото не беше бяло месо, затова прескочих зехтина

Следобедна закуска /решила съм да намалям хляба/
грозде - 80 гр.
27 гр. чедър

За вечеря ще правя кюфтенца в доматен сос http://www.vzonata.com/kiuftenca-s-domaten-sos/

Тази седмица няма да си проверя килограмите. Преди да започна Зоната, съм изпробвала 3 различни диети, с които много се измъчих, ама много, и с 300 зора свалих към 15 кг. Поради тази причина не очаквам бързо сваляне на килограми, тъй като организма напоследък ми е изгубил доста тегло. Колкото - толкова. Решила съм да не си проверявам теглото често, нито да се вманиачавам в сантиметри. Ще се отчитам всеки месец, защото при мен е малко психологически проблема - като видя, че спра да свалям, разочаровам се и започвам да си ям на поразия :lol: По-надалече от кантара и по-близко до кухненската везна. Поне с този хранителен режим не се мъча, а напротив - позволявам си всичко. Като цяло се чувствам много свежа и пълна с енергия, а това също е много важно за мен.
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Вто Сеп 24, 2013 2:27 pm

Попи, тия плачинки са много удобни и за работа, да си навиеш една две със сиренце и саламче, и ето ти сандвиче :done:
Иначе за диетите...сега трябва най-много да удържиш с този режим, защото представям си с другите диети как си си увредила организма, и сега н Зоната ще й трябва много време, за да поправи щетите :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Вто Сеп 24, 2013 9:16 pm

pipilota написа:Попи, тия плачинки са много удобни и за работа, да си навиеш една две със сиренце и саламче, и ето ти сандвиче :done:
Иначе за диетите...сега трябва най-много да удържиш с този режим, защото представям си с другите диети как си си увредила организма, и сега н Зоната ще й трябва много време, за да поправи щетите :hug:

Пипи, удобни са палачинките, да. Можеш да си направиш сандвич като със арабски хляб.

А за диетите...аз пак съм избирала сравнително разумни варианти, защото иначе бих припаднала някъде докато си гледам детето от преумора. Но все пак - не бяха моят начин на хранене. В единия вариант трябваше да карам само на плодове 1 ден - не можех да го издържа. Другия вариант - не трябваше да ям след 6 часа. Ами мъжо като опъне в 8 часа софрата :think2: аз да не съм от желязо :laugh1: Та така, сега не чувствам глад, но пък и не преяждам, мисля, че съм в златната среда.
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот nympheacea » Сря Сеп 25, 2013 1:28 pm

Попи изби рибата с тези палачинки, още днес ще пробвам. Мерси много
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Окт 05, 2013 9:44 pm

Попи,
Как върви? Нещо се изгуби!
И аз днес си направих от твоите палачинки, станаха супер! :cook: :bigsm18:
Надявам се, че си добре и ще пишеш скоро. :techie-typing:
:hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Нед Окт 06, 2013 9:39 am

Хипо, детенцето ми е болно втори път за последния месец /най-вероятно, защото и растат кътници, не е нещо сериозно/. Хвърлям по едно око, но все не ми остава време да пиша по-редовно, защото все е кисела и сънят вкъщи е лукс, затова използвам всяка свободна минута да полегна при нея. Иначе аз ту съм в Зоната, ту прегрешавам, но напоследък наистина нямам сили за нищо. Въпреки това май ще се похваля с 3 кг за 1 месец :lol:
Благодаря ти, че се сещаш за мен :hug: :hug: :hug: Снощи и аз правих палачинки :lol:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Нед Окт 06, 2013 3:03 pm

Попи, :( съжалявам за малкото човече, дано да и избият по-бързо зъбките и да не се разболява скоро време. :pray: А ти си почивай, разбира се, при всяка възможност. Ако можеш, опитвай се да си в зоната, дори и по метода на око, не за друго, ами за да имаш повечко сили, покрай това недоспиване.
До скоро и :bigsm20: браво за страхорния резулат през първия месец! :hug: :love:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Вто Окт 08, 2013 1:17 pm

Хипо, аз точно така на око карах напоследък и явно ми се получава :lol: Преди 3-4 дни преядох следобед с един сандвич и стомахът ми веднага се разбунтува и ми го върна тъпкано :laugh4: Дори да не успявам да съм най-стриктната на света, се старая да следвам принципите на око, когато нямам време да тегля и меря. В момента съм 73 кг, целта ми е да стана 58, но засега съм супер доволна. Ако до Нова Година успея да ги докарам до 70, ще е супер. Тези дни успях да си почина малко и се чувствам напълно нов човек, отново обръщам внимание на мерки и теглилки :lol:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Вто Окт 08, 2013 6:08 pm

Poppy написа:Хипо, аз точно така на око карах напоследък и явно ми се получава :lol: Преди 3-4 дни преядох следобед с един сандвич и стомахът ми веднага се разбунтува и ми го върна тъпкано :laugh4: Дори да не успявам да съм най-стриктната на света, се старая да следвам принципите на око, когато нямам време да тегля и меря. В момента съм 73 кг, целта ми е да стана 58, но засега съм супер доволна. Ако до Нова Година успея да ги докарам до 70, ще е супер. Тези дни успях да си почина малко и се чувствам напълно нов човек, отново обръщам внимание на мерки и теглилки :lol:

Попи,
Радвам се, че отново си на линия. :bigsm22: Със сигурност до Нова Година ще си 70, а може и по-малко. Хубаво е, че не си поставяш неосъществими цели. И на мен ми се иска до Нова Година да съм 70, ама аз сега съм 78. :think2:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Вто Окт 08, 2013 7:41 pm

Хипо, колкото-толкова. Аз в момента ям по 12 блока на ден. Като направя 1 месец в Зоната, а това е много скоро, смятам да намаля един блок на обяд. След още 1 месец ще намаля един блок на вечеря и така вече мисля, че наистина ще започна мъъъничко по-бързо да свалям. Нали ти казвам, че доста килограми съм свалила от май месец досега, та едно мога да кажа - бавничко е по-добре за организма и за психиката. С предишните диети се чувствах смачкана на моменти и само за ядене мислех, постоянно мислех колко съм дебела и трябва да отслабна. Имах един период, в който бях много депресирана, защото никога не съм била толкова пълна. Няма да се отказвам!
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот marianapanova » Вто Окт 08, 2013 8:41 pm

Попи писах ти на лични
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната