Зоновото НАЧАЛО на Фани77

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото НАЧАЛО на Фани77

Мнениеот gogo » Съб Май 16, 2015 6:53 am

Italiano написа:Има си, има си фетиш към рибеното масло тук. Че и към определена марка дори.
И когато се разбра, че и от нея се оригваме на риба, а Пипи каза, че не би трябвало да се получава така при качествените масла, и стана едно "ама как, ама не, ама ...". :)

Ити, за да си набавиш адекватни количества EPA+DHA трябва бая сурова дива сьомга да изядеш. Иначе - рибено масло. Не бих употребил думата фетиш към марката рибено масло, което пия. Убеден съм, че тя е с много добро съотношение качество-цена. Поръчвал съм си и други марки рибено масло на по-високи цени, но те за съжаление не са минавали теста с фризера. Рибеното масло на Барито, което ми изпрати Пипи(да е жива и здрава :bouquet: ) си беше съвсем наред, но не ми е по джоба. :( Така че се задоволявам с това, което мога да си позволя и което отговаря на критериите на Барито за рибеното масло. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот Фани77 » Съб Май 16, 2015 9:21 am

Такаааа, тук съм, четенето продължава! Изяснява ми се уж, пак се обърквам и така....Въпроси-какво е Гхи? Откъде го вземате? Всички алщална вода ли пиете? Рибеното масло ще го пия, това е ясно, но до 10 дни докато дойде....незнам българско ли са купя или да не пия? Не ми се смейте за лаишките въпроси моля, но аз съм си такава -искам да съм информирана и чета и тук и книгата на "Барито"! Снощи до 1.30 четох....
Фани77
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Re: Зоновото ми НАЧАЛО

Мнениеот kiki » Нед Май 17, 2015 8:57 am

Italiano написа:
_belladonna_ написа:На първо място прочети поне основната книга на Б. Сиърс - Зоната. Без нея не става. Трябва да си наясно с идеята и принципите и всичко, което там е описано по разбираем начин.

Ох, и това е някаква тенденция, която забелязвам напоследък - да се препоръчва на хората първо да прочетат книгата, пък тогава да влизат в Зоната. Или че без книгата не става ...

Информацията, която се съдържа в сайта е напълно достатъчна за влизане и задържане в Зоната. Дори е много по-удобна от книгата, защото е синтезирана и тематична.
Книгата е за момента, в който някой почва да си прави грешни заключения и дори да спори по въпроси, които не са му ясни.

Така че, Фани, прочети сайта, хвърляй се смело и питай още по-смело!

Моя колежка си купи книгата прочете я ,каза ми-нищо не разбрах,много е сложно и се отказа.Друга колежка само прочете сайта и започна успешно Зонуване :-)
Аватар
kiki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Melkat » Нед Май 17, 2015 3:22 pm

kiki написа:[...
Информацията, която се съдържа в сайта е напълно достатъчна за влизане и задържане в Зоната. Дори е много по-удобна от книгата, защото е синтезирана и тематична.
Книгата е за момента, в който някой почва да си прави грешни заключения и дори да спори по въпроси, които не са му ясни.

Така че, Фани, прочети сайта, хвърляй се смело и питай още по-смело!

Моя колежка си купи книгата прочете я ,каза ми-нищо не разбрах,много е сложно и се отказа.Друга колежка само прочете сайта и започна успешно Зонуване :-)[/quote]
Аз също започнах само с информацията от сайта ( огромни благодарности на Пипи :blagodaria: и на всички, които споделят тук :hug: :love: ), а двете книги на Бари Сиърс прочетох на един по-късен етап. Убедена съм, че тази информация е напълно достатъчна за тези, които нямат достатъчно време, за да "пият вода от извора".
Успех на всички :)
(Между другото задържам постигната маса от 49-50 кг с малко повечко мазнини и често 1 блок в повече)
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот ginette » Нед Май 17, 2015 6:36 pm

Фани77 написа:Такаааа, тук съм, четенето продължава! Изяснява ми се уж, пак се обърквам и така....Въпроси-какво е Гхи? Откъде го вземате? .
Фани , тук можеш да намериш информация за ГХИ. Готово можеш да намериш в индийски магазин или онлайн . :yess: ..
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Маня » Нед Май 17, 2015 6:47 pm

Фани, добре е да имаш едно на ум, че въпрек всичко гхи е наситена мазнина и може да се определи като ЧЕРВЕН продукт, т.е. неблагоприятен. Много е вкусно така преработеното масло, но е добре да се ползва в ограничени количества и по-възможност по-рядко. Особено в първите месеци в Зоната.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Italiano » Пон Май 18, 2015 2:23 pm

kiki написа:Моя колежка си купи книгата прочете я ,каза ми-нищо не разбрах,много е сложно и се отказа.Друга колежка само прочете сайта и започна успешно Зонуване :-)

Мдааа, и при мен случаят е същият - оказа се, че книгата съм я имал на компютъра от години. Впоследствие си спомних, че наистина преди доста време я зачетох, ама спрях след първите няколко страници и дотам.
Ако не беше Пипи и сайта ...
Но нищо - нека Гого се вълнува и завладява (в което няма нищо лошо), пък другите да действат по-практично като за начало, започвайки не от книгата, а от сайта на Пипи.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот mahona » Пон Май 18, 2015 2:32 pm

И при мен книгите са престояли доста време в секцията,но ми се е видяло доста сложно това което трябва да правя.Ако не беше сайта на Пипи и форума нямаше никакъв шанс за започна да се храня точно в Зоната..Вероятно щях да правя поредния опит с някоя безумна диета ...След 3-4 месеца в зоната прочетох книгите...до тогава четях само сайта и форума с всичко в тях!
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Фани77 » Вто Май 19, 2015 9:54 am

Здравейте! Тук съм и..... чета!
Утре е моето зоново НАЧАЛО!
Надявам се да ми помагате! Ще пиша всеки ден менюто си, за да ме коригирате ако греша! Всичко вече е набавено и започна обратното броене......... :) Всички тук сте толкова мили и позитивни, че чак нямам търпение да стана исинска Зонуваща, засега съм само четяща! ;)
Фани77
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот FLORA » Вто Май 19, 2015 8:58 pm

Фани , успех !!!
Настрой се , че първите две - три седмици ще изпиташ някои неудобства, като спадане на кръвното и тонуса.
Но бъди силна и вярвай, след това ще си като пеперуда !
Не се травмирай, ако се случи да сбъркаш в грамажите, дори някой ден да прегрешиш, не е фатално.
Не трябва да е много често само. Но първия месец поне бъди стриктна :yess: !
FLORA
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Tatyana » Сря Май 20, 2015 2:44 am

Фани, не се стряскай от на пръв поглед многото информация - тук има всичко необходимо, за да започнеш Зоната. Прегърни мислено Пипилотка и й благодари, после останалите редовно пишещи във форума и действай :yess:. По-натам ще изчетеш и книгите на великия д-р. Ама не се спресирай още отначалото - като започнеш ще усетиш за какво говорим всички :bigsm1:. Успех от мен и да споделяш резултатите :bigsm18:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот Фани77 » Сря Май 20, 2015 8:03 am

Благодаря за успокоителните думи! Прегръщам всеки от вас всеки ден по няколко пъти! Страхотни сте! :love:
Днес е ден първи от моята промяна. Снощи вкъщи приготвих кутийките- умножавах, делих,дробих, рязах, мерих опаковах.....доста се бях притеснила и дъщеря ми ме попита докога ще съм на тази диета, защото смятала, че ще се побъркам ако това ще ми е ежедневие! Аз й отговорих- завинаги! Ако знаете как ме погледна...... :lol:
Пиша си менюто и ви МОЛЯ да го проверите и да коригирате, където не е правилно!
З-3Б
извара- 168 гр., ябълка- 300 гр. /многоооооо трудно я изядох- дойде ми в повече/, зехтин- 1 ч.л.
О-3Б
Домат- 240 гр., айсберг- 1/4, пил.месо- 84гр., 1/2 портокал, 1чл. зехтин
Сл.З- 1Б
извара-56гр., ягоди-140 гр, 3бр.кашу
В-3Б
пил. месо- 84гр., краставица- 240гр., домат-240гр.,1/2 портокал, 1чл. зехтин
КЗ-1 Б
220 гр.кисело мляко 2%
Водата ще е към 3 литра и две кафета, досега бяха три, но от днес и този навик ще възпитавам......
Успех на всички и ме следете! :peace1:
Фани77
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот mahona » Сря Май 20, 2015 8:56 am

В обяда и вечерята ти въглехидратите са по малко от нужното.Сметни отново и допълни.А за да не се мъчиш с толкова обем на закуска ..просто я промени в солен вариант(овесена каша,сверен овес,мъфини,тутманик на Стеф)Като си ги направиш веднъж ще имаш за няколко дни напред...
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Фани77 » Сря Май 20, 2015 10:37 am

Къде бъркам в изчислението- моля за помощ? Аз смятам за обяд- домат -първи блок, айсберг- втори блок и портокала- трети блок въглехидрат. Явно не е така....
Фани77
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Сря Май 20, 2015 10:45 am

Айсберга, ако е 1/4 глава е само 1/4 блок, тъй като 1 блок айсберг в таблицата е даден като 2 глави, а всяка е около 400-500 грама, т.е. трябва да хапнеш близо килограм айсберг за 1 БВ.
Подобно е положението с краставицата - 1 БВ 480 г, а ти си включила 240, което е 1/2 БВ

Сутрешната ти закуска би била по-малка като обем, ако си свариш 28 г овес, смесиш ги с изварата, настържеш вътре 1/2 ябълка (около 100 т) и овкусиш да речем с канела или мента. Или пръсто изварата с овеса овкусиш в солен вариант с добавката на малко зелено - напр. копър, магданоз и зехтина, а 100 г ябълка ти е за десерт.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот mahona » Сря Май 20, 2015 11:40 am

Аз варя в неделя 10Б овес ..т.е 140 гр (суров)..като се свари деля на 5 ( за 5 сутрини по 2Б) и така имам за седмицата овес.Към него прибавям по 1/2 БВ извара -28 гр и 1,5 БП(42 гр) пилешко филе на скара и 6 маслини или ядки и шарена сол.Така изварата не ми идва в повече и имам солена закуска .Понякога, за да изям по бързо си резвам 3-4 резенчета краставица тънички или домат ,но не ги броя и успявам по бързо да закуся..иначе отнасям по 20-30 мин преживяне,което сутрин ми е много :lol: Следващата седмица си правя мъфини,после тутманик,овесена каша и така дошъл ред пак на овеса..редувам 4-5 солени закуски през месеца според времето с което разполагам.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната