Абсолютно си прав, че не бива да издребняваме. Обаче факта че свалям кг. е много стимулиращ и поне докато кантара върви надолу се тегля по често. Идва момент когато задържаме обаче и тогава спирам да се тегля

Аз също приемам Зоната в доста широки граници, но сега се опитвам да съм максимално стриктна, че понатрупах 10-12 кг. А иначе моето убеждение е, че метода на око/без да теглим храната/ може да се ползва само в извънредни случаи- на гости, в ресторант... През другото време мисля че трябва да се тегли и това вече не е издребняване, а принцип на Зоната. В противен случай просто никаква Зона не се получава, защото не можем да достигнем съотношението на потеини, въглехидрати и мазнини.
А аз да ти кажа до сега какво правех

Пак си теглех храната, и си готвех и изобщо приготвях порциите с кантарче, само, че въобще не гледах кое е в зелената група, кои в червената, оранжева и т.н. Просто си приемах необходимия грамаж от продукта за съответния брой блокове. Така също нямаше уикенд да не наруша, понякога за цял ден, не само едно хранене. Като дойде пролетта и излязат пресните картофи, онези малките/обожавам ги просто/, плодовете, малко по малко зарязвам Зоната и цяло лято карам предимно на плодове, сладолед и въглехидрати- ориз и картофи, лапад и т.н Не че не обичам месо, но съм по скоро вегатирански тип човек. Макар че никога не съм била вегетариантка. Мога да карам седмици на боб, леща картофи и ориз и от време навреме месо. Да ама така дебелея

Не става просто. И така вече 3 години есента и зимата съм в Зоната, пролетта и
лятото извън нея. Изобщо не съм пример за подражание, но така беше. Сега искам да спазвам нещата по стриктно, за да видя има ли разлика.

Точно се опитвам да ми стане начин на живот, но е доста в страни от моето обичайно хранене и затова идва момент когато ми писва. А как ми се иска да стане рутина... и да съм в идеални килограми. За мен килограмите са много важни не само заради външния вид, но и защото се натоварват ставите и започва всичко да ме боли.