Дневникът на mahona

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на mahona

Мнениеот GODzillata » Нед Юни 22, 2014 10:32 am

mahona написа:... А аз съм от Търново...

Ооо, болярка, значи! :)

Търновските кръчми също не са за подценяване! :yess:
За 5 години във ВТУ ги понаучих и тях. :mrgreen:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Зоната

Мнениеот mahona » Нед Юни 22, 2014 1:01 pm

Ей Годзи..има ли кръчми дето не си обиколил? :lol: Аз търновските позабравих,но ако се налага ще си припомня....обаче друг път :lol:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Tonkata » Нед Юни 22, 2014 1:39 pm

Привет и от мен !
Факта че не си се вслушала в думите на "доктора" е 50% от успеха ти! Поздравления ! :rose4: Другите 50% отново са в твоите ръце с избора ти да си в Зоната. Искрено ти желая успех !
:yess: Благодарна съм на създателя на този сайт, както и на модераторите за възможността да контактувам с толкова позитивни и нахъсани хора !
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот mahona » Нед Юни 22, 2014 3:37 pm

Честно казано и аз Тони,колкото повече чета темите във форума и го разглеждам , толкова повече се възхищавам на създателите му и останалите ,които правят всичко , за да са по здрави и да се чувстват по добре съвсем непознати хора.Огромни сърца и доброта са нужни за подобно нещо! :bouquet:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юни 23, 2014 10:07 am

Понеделник...време за отчет..смятам ,че макар и без домакинска везна добре съм кръжала около зоната 5 дни и в нея 2 дни ,защото макар и да си хапвам добре вече има разлика в мерките ,които си взех преди седмица...."

кг ..минус 2,800

талия ..минус 4 см

ханш ...минус 2 см.....поради огромните размери ,които имам ми е неудобно да пиша първоначалните си размери и затова ще пиша само разликите ,ако има такива или застой. Продължавам смело напред,защото мисля,че това е най добрия хранителен режим за който съм информирана.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юни 23, 2014 10:47 am

Пропуснах да опиша преживяното от мен през тази седмица, но сега ще наваксам...все пак е дневник :lol: През първите 2 дни от храненето ми опитвах да пия нужното ми количество вода по калкулатор и после четейки вашите дневници разбрах ,че съм допуснала грешка .Разбрах го и от кръвното си налягане ,което си скочи безбожно,глезените ми ,които започваха да отичат още по обяд и до вечерта вече се движех като патица,по шума в ушите и съответно вечер по кантара на който се качвах и който показа на 3-тия ден 3 кг отгоре.Прочетох темите и дневниците ви и разбрах ,че допускам грешка насилвайки се още в началото да се наливам с вода.Спрях това издевателство над себе си и лошото отмина.Отоците спаднаха,кръвното ми си влезе в старите норми,а въпреки ,че не се наливах с вода посещенията ми в тоалетната зачестиха заплашително .Тогава започнах да се самонаблюдавам и доста се учудих ,че не съм вземала приспивателни от няколко дни,настроението ми става все по добро.Най много се зарадвах на появилото се желание да посвърша това - онова в повече от ежедневните ми задачи.Дано се запази,защото така постепенно увеличавам двигателната си активност,а от това се чувствам по добре и пълноценна .Това ми се случи в изминалата седмица.Надявам се да ставам все по добре и още веднъж да ви кажа ,че всичко ,което правя го правя единствено за себе си ,но само благодарение на вашия споделен опит!Ще споделям и моя тук,за да могат четящите дневниците да се учат като мен.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Tonkata » Вто Юни 24, 2014 9:13 pm

E-e-e хубаво е усещането, нали! :yess: А това ще става ежедневие! Бъди постоянна! :bigsm1:
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот mahona » Пет Юни 27, 2014 6:04 pm

Ето една 2Б и една 4Б вечеря за мен и съпруга ми,който реши да опита какво и как се хапва в зоната :lol:
Изображение
Последна промяна mahona на Пет Юни 27, 2014 6:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пет Юни 27, 2014 6:06 pm

Изображение
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пет Юни 27, 2014 6:10 pm

Тц тц тц...сега и ако разбера ,как да си оправя снимките...цена няма да имам.. :laugh1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пет Юни 27, 2014 6:15 pm

Ха :think2: не стига ,че сама си пиша ,ами и чушка съм започнала да отглеждам.... :smdance: Благодаряяя за чушлетоо ,но идея нямам защо дойде при мен...Ще си го гледам и ще му се радвам!Благодаря..даже и ще опитам да разбера защо го имам и как да си оправя снимките :smdance: :laugh1:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот Tatyana » Пет Юни 27, 2014 6:51 pm

Снимката трябва преди това да е оразмерена, т.е. преди да я качиш в сайт. А как се оразмерява ето тук Маня много подробно е описала.
И честито ти чушле :zonepeper: - то е за активност във форума. Пожелавам ти кг и обиколки да намаляват, а чушките прогресивно да се увеличават :bigsm18:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот mahona » Пет Юни 27, 2014 6:59 pm

Благодаря ти Танче...сега ще се заема да се изуча как да я оразмеря.Това значи ли , че отново трябва да я пускам в писмо или ще се смени във вече изпратеното от мен?
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот mahona » Пон Юни 30, 2014 9:49 am

Измина и 2-рата ми седмица в зоната и за мен тя беше не толкова хаотична и плашеща като началото.Подредих закуските през седмицата с овес,котидж и маслинки или бадеми и не е нужно да се лутам сутрин сънена между кухнята и останалите стаи ...да се чудя какво трябваше да взема от хладилника и да го хапна в движение и след това да хуквам за работа в последните минути.Кутийките ми за обяд са готови от вечерта с пилешко филе,салатка и плод.И честно казано така зоната не ми обърква началото на деня и не ме плаши толкова ,а напротив...приготвям всичко и това не нарушава ритъма ми на живот ,а съм по жизнена,работлива и в кондиция.Следобедните закуски и късната вечеря са ми лесни,защото с по 1 айрян от 220 гр кисело мляко 2% се охлаждам в топлите дни.Вечерята приготвям според желанието,времето и настроението,но задължително имам в хладилника сварено или печено пилешко филе за протеини.Другото е лесно...С пиенето на вода все още трудно се справям поради това ,че ми отичаха краката в последните работни дни на седмицата и наливайки се с вода и задържайки я... качвах кг. вместо да свалям.В почивните дни обаче нещата се регулираха и се надявам в края на тази работна седмица отоците да са по малко и да повишавам постепенно приема на вода.Все пак и през 2-рата седмица като краен резултат имам ..минус 0,500 кг ,минус 4 см от талия и минус 1 см от ханш,което ме кара да си мисля ,че въпреки драстичната промяна на начина ми на хранене резултати вече има и когато човек е упорит,но и гъвкав и се вслушва в тялото си ...нещата се случват и постепенно здравето се подобрява ,а от там и теглото се редуцира. :smdance: И...догодина и аз ще съм на море! :smdance:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот gogo » Вто Юли 01, 2014 9:56 pm

Браво Махона,
С малко повече упоритост и резултатите не закъсняват. Успех.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот mahona » Вто Юли 01, 2014 10:27 pm

Заседнаха килограмите още в началото и го карам май повече на сваляне на см. Това малко ме демотивира и кантара ме ядосва кошмарно...обаче и това ще изтрая...Вероятно ми се иска магическа пръчка,а такава няма :)
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната