Ще споделя, разбира се
За съжаление нямах прясно мляко и правих соса с вода. Така:
Свинско крехко месо - 6х28 гр. =168 гр.
гъби - 1х360 гр = 360 гр.
брашно - 3 с. л.
мазнина - 2 с. л.
вода - на око
Запържих месото в мазнината и като се зачерви го извадих. След това сложих гъбите и те като омекнаха и смениха цвета си и тях извадих. В същата мазнина запържих и брашното и постепенно доливах вода и така докато достигна идеалната гъстота на сос.
Гъбите и месото претеглих и разделих в две чинии по равно и залях с разделения вече на две сос. За мен черно пиперче
и чаша вино
, а за щерката - нищо (не обича черен пипер) и чаша доматен сок (домашен). За десерт - една голяма ябълка разделена по братски
Съжалявам, че не снимах
но обещавам следващия път