Страница 18 от 22

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Дек 08, 2014 1:46 pm
от Italiano
Е, хайде с малко закъснение честит имен ден на детето!
Да ти е живо, здраво и игриво!

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2014 6:31 am
от gogo
Тони, и от мен, на патерица да ти е живо и здраво детенцето. :)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Чет Яну 01, 2015 12:38 pm
от Tony
Благодаря ви, Гого и Ити! :)

Честита да ни е Новата Година на всички! Да сме здрави и да успяваме да постигаме набелязаните цели с лекота! :) За себе си се надявам да постигна чудесни резултати, макар че покрай празниците мъничко отпуснах края....и Ити, може да ми запазиш място в Западното крило... :lol: :skyle5: От днес, обаче вече влизам в познатите "коловози". :)

Аз нямах време този месец да съм по-често тук, но през новата година ми се очертава да съм по-организирана, че ми липсва форума и позитивните хора, пишещи тук. :)

Да си пожелая сили и по-малко изкушения. :)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Яну 02, 2015 8:19 pm
от Italiano
Ама ти наближава именния ден ... ;)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Съб Яну 03, 2015 1:29 pm
от Tony
А, моят имен ден хич не е проблем - вино с пилешки пържолки и сме го отметнали. ;) Проблем ще е рождения ден на любимия след 4 дни, ама съм решила да си "начеша крастата" с торта, която да направя, а той да почерпи в работата му и да не я ядем вкъщи. ;) Ама съм умна, а? :)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Нед Яну 04, 2015 4:10 pm
от Tonkata
Tony написа:А, моят имен ден хич не е проблем - вино с пилешки пържолки и сме го отметнали. ;) Проблем ще е рождения ден на любимия след 4 дни, ама съм решила да си "начеша крастата" с торта, която да направя, а той да почерпи в работата му и да не я ядем вкъщи. ;) Ама съм умна, а? :)

ЧНГ !
Адаш, и си умна и си практична ! ;)
И рожденния ден на любимия си решила и твоя имен ден е сметнат. Ама какво ли се чудя - те това е Зоната ! :yess:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Вто Яну 06, 2015 2:44 pm
от Tony
Ахаха, адаш, то ние ако не се похвалим - кой? Благодаря! Иначе определено страдам, че не правя торти...а много обичам да се занимавам. Добре, че са децата на приятели, за които да правя по някоя торта за рожден ден, че иначе с по 3-4 торти годишно за нашите семейни поводи - го закъсах... :)

Честита да е новата година и на теб! :bouquet:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Вто Яну 06, 2015 9:51 pm
от Tonkata
Tони,
и на мен в недалечното минало ми беше приятно да експериментирам с разни рецепти. Много се занимавах и с различни украси - различни кремове, фонданови фигурки и ......, ама :notagree: сега тази задачка съм я прехвърлила на най-близката сладкарница до нас - "Чочко". Ако ти е възможно и не те затруднявам, метни някое фото на тортата за любимия- сигурно ще е интересна.Приятно "бъркане" :thcook1: и дръж фронта т.е. зоната !

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Сря Яну 07, 2015 2:37 pm
от Tony
Ааа, от зоната не се отказвам аз :)

Днес рожденикът си пожела само тирамису, че сме си поканили приятели на следобедно кафе, но за купона в работата му ще има торта в петък и тогава ще я покажа. Днес само блатовете ще пека - мисля да му направя едно "червено кадифе". :) Не знам дали ще имам време да му я облека с фондан, та може и само с ганаш и украса да я направя.....ще видим, че имаме изпити и времето ми не стига....ама никак. Знаеш, че за една фонданова торта си трябва поне ден и половина за направа "от-до", щом си се занимавала....а аз нещо не мога да отделя толкова време сега.
Миналата година също мина със скалъпена за 8-9 часа торта, с направата на която не се гордея особено, ама...така се случва :) Ето я, ако ти е интересно: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater - тематична е, защото мъж ми е ядрен физик :)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Чет Яну 08, 2015 9:29 am
от Tonkata
Тортата е много идейна и фондана е страхотен. Дакато го докорам толково гладък като твоя бая материал похабих! :laugh:
С най-добри пожелания към виновника за това сладкарско изкушение !
Ще ми е интересно да видя "червеното кадифе". Успех ! :yess:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2015 12:05 am
от tanita68
Колко познато! И на мен най ми липсва правенето на разни тестени и сладки изкушения! Самото правене ми липсва най-много, а не яденето им.
Тони, пратих ти покана във фейса! :bigsm3: Да не се чудиш от кого е! :bigsm1:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2015 8:44 am
от Tony
:) А, сетих се, Танитка, като видях къде живееш :)

Дам...за първа година от сумати време моят мъж ще си остане само с тирамисуто от оня ден. Отказа се от торта и аз си отдъхнах, че са ни подпукали яко в училище - нали и на 40 и отгоре години не можем да избягаме от ученето, та... :(
Нямам време до аптеката да ида да си взема рибено масло и съм го намалила на 2 капсули дневно, че да устискам до събота, когато ще успея да стигна до там... ей, до там я докарах. Нямам време да погледна и за нови рецепти и идеи и я карам на доизживяване със салата и месо, или риба. Лошото е, че взе да ми писва и това меню, та нямам търпение събота и неделя да наготвя нещо по-така. :)

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2015 12:34 pm
от Tony
Бях забравила колко вкусно е праз с пилешко - вчера го правих, ама то такива количества... сготвих 6 блока, но го ядохме на 3 пъти по 2 блока, вместо на 2 пъти по 3.
Записвам си сметките, тук, че се получи интересно и да не ги затрия из тефтерите. :)

Пиле с праз и гъби за фасон :) - 6 ПВМ блока

168 гр сварени пилешки гърди - 6 ПБ
1200 гр праз - 3 ВБ
180 гр гъби - 1/2 ВБ - само толкова имах вкъщи
21 гр овесено брашно - 1 1/2 ВБ
24 гр доматена пасата /по етикет/ - 1 ВБ
2 ч.л. ГХИ - 6 МБ
сол, червен пипер, мащерка, босилек

Задуших праза в гхи-то с малко вода и сол. Като омекна добавих подправките, гъбите и месото и оставих да поври. След 20-тина мин добавих доматената пасата и накрая брашното. Когато завря, изключих котлона и го оставих още 5-6 мин да ври. Много вкусно се получи. Мисля си, че следващият път може да не слагам брашното и гъбите, а просто да си добавя по 2/3 ВБ плод, или вино към ядене от 2 блока. ;)
Скрит текст:
Изображение

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2015 2:03 pm
от Tatyana
Тони, изглежда много вкусно и задължително ще се пробва тези дни :yess:. Идеално е за сезона на празия лук.
Само моля те като ти остане малко свободно време я качи в рецептите за готвене :pray:. Преди време направих опит да събера рецептите от първата готварска тема в два файла ("Ястия и салати" и "Мъфини, палачинки и сладкиши") и ги подредих азбучно. Изключително много улесняват като знаеш какви продукти имаш в хладилника и погледнеш заглавията на рецептите.
Оттогава гледам доста нови рецепти по дневниците (имаме много идейни зонбенца-готвачи :chef1:), но малко от тях за съжаление се качват в готварската тема :( . Бях решила тези дни да допълня файловете, но е трудно да се обикаля из всички дневници. Затова ще съм ти благодарна, ако я сложиш и там :bouquet:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2015 2:55 pm
от Маня
Ех, Танечка, и аз трябва да се извиня, че не публикувам в готварската тема. Сега си прегледах дневника и видях колко рецептички са се натрупали след твоя двутомник. Но имаше период, в който не правех снимки и може би затова си ги пишех само в дневника. И установих и друго - не съм повторила нито една рецепта от своите или от сайта, с изключение на бонбонките на Кари с добавен протеин, тутманика и пицата на Стеф. Всеки път заставам пред хладилника и шкафа с продукти и почвам свободни съчинения. И ако се получи нещо вкусно го споделям.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Нед Яну 18, 2015 3:30 pm
от Tatyana
Маня, наистина твоя дневник е като готварска книга и само от него не трябва да излизам поне 2-3 дни, за да ги кача във файловете :bigsm5: .
Изумена съм от фантазията и кулинарните ти умения :applaus:. Та ще се радвам и ти да качиш рецептите си там, пък липсващите снимки ще добавиш по-късно. Много ще улесниш както мен, така и другите зонбенца, които с удоволствие ги ползваме :yess:. Благодаря ти предварително :bigsm22: