Така , пак ще пончна, е да видим до къде ще стигна.
Мисълта ми беше за културата на храненето!
Повече от две поколения наши родители са живели в трудни времена и въпросът за оцеляването е стоял пред тях! Всичко помним филиите намазани с масло или със свинска мас. Помня и палачинките от бяло брашно с мармалад от шипки или пък пържените филии за закуска през неделните сутрини! Помня как ядяхме първо , второ и трето на обяд! После вечеряхме , как
не беше важно какво ядеш , а дали си нахранен? И така децата попиваха от родителите си , както и аз , храната е важна за оцеляването ! Няма значение какъв вид храна....важно е да има храна!
Някой да ни е учил какво и колко да ядем? Или пък как да съчетаваме продуктите? Да, учеха ни майките как да готвим, има и рецепти...но някой да ни учи как да съчетаваме белтък с въглехидрат? и дали повечето от нас си дават сметка, че зелената салата е въглехидрат?
И така , както всички и аз се стремях да осигуря препитанието на себе си и детето. Обвинявах се, че не мога да правя палачинки и тренирах докато се научих! Но през седмицата за по - бързо и лесно спагети за закуска ( със сирене) .
То добре , че беше злоядо !
Ами празниците>
да вземем Коледа например....елха, подаръци и храна разбира се. Но не каква да храна а :
1. Бъдни вечер - 7 -9- 11 постни манджи.....питка безквасна...
2. Коледа- пържоли, сърми, баници , пити , сладки
Всичко в неограничено количество, нали е празник?
Събират се роднини , близки приятели и като се заформят едни софри.....ядене и пиене на корем! Ами нали е празник ще кажете? Е, да, празник е , но не за да се освиним като невиждали, а за да се срещнем, видим споделим и веселим. Да и да хапнем разбира се! НО ДА ХАПНЕМ! Не да преяждаме и препиваме! Не храната и нейното количество прави празника! Празника го правят хората с които си заобиколен, дори да си сам пак е празник , ако на душата и сърцето ти е спокойно и леко!
Имам чувството , че има световен заговор за унищожението на хората , чрез храната! Храната, като средство за разболяване, за да може да процъфтяват други бизнеси!
Как ясно разбирам това сега! А защо съм била глуха и сляпа толкова време? Защо ?
Отказвам да се подавам повече на световния заговор за моето унищожаване!
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен