gogo написа:Бях по Италианската и Френската Ривиера ...
Е, Гого, мо'е ли да 'одиш по Италия и да не викнеш Италианецо с тебе?!
Ама така е - свикнахте на "Ити" и забравихте "Италиано" ...
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
gogo написа:Бях по Италианската и Френската Ривиера ...
Italiano написа:gogo написа:Бях по Италианската и Френската Ривиера ...
Е, Гого, мо'е ли да 'одиш по Италия и да не викнеш Италианецо с тебе?!
Ама така е - свикнахте на "Ити" и забравихте "Италиано" ...
gogo написа:Христос Воскресе!
С най-добри пожелаия за всички зоНбита и техните семейства.
zuzulin написа:Здравей gogo,благодаря ти за експресния отговор.За закуска изчислих 220г. кисело мляко(по етикет мазнини-0.1,въглехидрати-5.6,протеини-4.5) и три лешника-прави ли всичко това 1БП,1БВ и 1БМ?И да е правилно и да не е го изяждам,че няма време и трябва за работа да тичам.За обяда ще видя имам пилешко филе и броколи,аспержи и домати.Благодаря ти за отзивчивостта,но аз почти всичко купешко съм изхвърлила от употреба.Ще пиша пак.
zuzulin написа:Благодаря отново за отговора.А аз вчера не съм и смятала по формулата,защото още не ми беше ясня.Взех за даденост от таблицата и за лешниците така.За обяд останах втрещена колко много за 220гр.аспержи за 2В и реших ,че трябва да прочета още.Свалих си книгата на Барито,проумях формулата за изчисленията и целия след обяд четох във форума за рецептите.
Стигнах до следните изводи и въпроси:
1.Трябва да си набавя рибено масло-ще направя една обиколка при първа възможност на тукашните аптеки,ако не от сайта ,който си препоръчал
2.Трябва да си набавя и овес ,но от правилния и поне 2-3 пъти да го включа в менюто
3.Според мен в началото поне 2-3 седмици трябва да се придържам към зелените от таблицата,защото в рецептите дадени на сайта има и червени?
4.За овесените трици,понеже съм се запасила яко(тук са много скъпи),разбрах,че се смятат по етикет,но те от червените ли са в таблицата?
5.Когато смяташ по формулата(примера с моето мляко) и стойностите на протеините и въглехидратите са така близки156 и 160 ,закръгляме на 160,а ако са 160П и 230В как го смятам?Уж аъм я разбрала формулата ,но пак въпроси...въпроси?
чао за сега и лек ден
ааа щях да забравя,не знам кого да питам за дъщеря ми-тя е на почти 10г .как да я вкарам в Зоната и може ли?
zuzulin написа:Благодаря отново за отговора.А аз вчера не съм и смятала по формулата,защото още не ми беше ясня.Взех за даденост от таблицата и за лешниците така.За обяд останах втрещена колко много за 220гр.аспержи за 2В и реших ,че трябва да прочета още.Свалих си книгата на Барито,проумях формулата за изчисленията и целия след обяд четох във форума за рецептите.
Стигнах до следните изводи и въпроси:
1.Трябва да си набавя рибено масло-ще направя една обиколка при първа възможност на тукашните аптеки,ако не от сайта ,който си препоръчал
2.Трябва да си набавя и овес ,но от правилния и поне 2-3 пъти да го включа в менюто
3.Според мен в началото поне 2-3 седмици трябва да се придържам към зелените от таблицата,защото в рецептите дадени на сайта има и червени?
4.За овесените трици,понеже съм се запасила яко(тук са много скъпи),разбрах,че се смятат по етикет,но те от червените ли са в таблицата?
5.Когато смяташ по формулата(примера с моето мляко) и стойностите на протеините и въглехидратите са така близки156 и 160 ,закръгляме на 160,а ако са 160П и 230В как го смятам?Уж аъм я разбрала формулата ,но пак въпроси...въпроси?
чао за сега и лек ден
ааа щях да забравя,не знам кого да питам за дъщеря ми-тя е на почти 10г .как да я вкарам в Зоната и може ли?
gogo написа:Честит 1 май на всички !!!
gogo написа:Овес си купувам от iHerb. По препоръка на Пипи търся начупен овес. Този Now Foods, Steel Cut Oats, 2 lbs (907 g) е почти килограм и на много изгодна цена. А този Bob's Red Mill, Organic Steel Cut Oats, 24 oz (680 g) препоръча Пипи, фирмата била с име. И двата овеса(поотделно) ми се връзват идеално с рибеното масло Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels и поръчката не излиза над 30 лв(без транспорта) и ми идва в пощата. Мисля, че аз съм си решил въпроса и с рибеното масло и с овеса.
Според мен е добре поне 1-2 месеца да се придържаш стриктно към зелените храни за да може организма да ти се пренастрои хормонално.
Основен принцип в Зоната е балансираното хранене, т.е на едно ядене трябва да приемаме еднакво количество въглехидратни, протеинови и мазнинни блокове. При продукт 160П и 230В явно не можем да пренебрегнем протеините и да счетем продукта за въглехидрат. Единия вариант е този, който е предложила Танита. Втори вариант(според мен и по-лесен) е просто да се спреш на кисело мляко, което е добре балансирано за да не се налага да работиш по метода "нагодиго" .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта