Страница 17 от 22

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2014 10:00 am
от Italiano
Ами, аз това щях да ти кажа - да държиш опаковката на масата и така ще се сещаш, ама щом детето има достъп до нея ... :notagree:
Купи си 2 опаковки и едната си я дръж в работата. Като се светнеш, че сутринта си забравила да си изпиеш маслото, си взимаш от опаковката в работата.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2014 12:44 pm
от Tony
В чантата пък хич и няма да ес сетя да отворя... :( Ще го мисля някак - да си напиша бележка на шкафа ли? Ще го мисля. :bored1:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 11:55 am
от tanita68
Тони и аз в последно време все го забравям пусто рибено масло. Но един вариант, за който се сещам е да си сложиш бележка на хладилника. Него при всички случаи го отваряш. А и 4 капсули наведнъж няма да са ти много според мен, ние как пием по 5 на един път.
Моето рибено масло стои в хладилника, но все го забравям вечерно време. А и откакто сме се преместили нещо не мога да вляза в крак с часовете за хранене. То и моя като е на смени и също ми се разбива режима, нали уж гледам поне един път дневно да сядаме заедно на масата.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 2:32 pm
от Tony
Танита, има ли причина да го държиш в хладилника рибеното масло? Моето стои на стайна Т в най-високия шкаф /не че е скрито там, щото дивчо се катери и по шкафовете и стига и до там, ама.../ Сложих го при кантарчето и сутрин като си го взимам се присещам и за рибеното масло. Все още взимам по 2 таблети сутрин и 2 таблети следобед - по-равномерно ми се струва, не че има някаква друга причина. Следващата седмица сме във ваканция и ще отделя време да попрочета последните 10-на стр. от темата за риб.масло, че не съм чела отдавна..да не би пък да съм пропуснала някоя тайна :)

Тези дни правих 2-3 интересни белгийски манджи, които зонирах и ще ги напиша и тук, ама само да ми остане малко време. :bored1:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 5:51 pm
от tanita68
Ами Тони, доколкото ми е останало в главата рибеното масло след отваряне на опаковката е препоръчително да се съхранява в хладилника. Обсъждано е някъде из форума ама вече не помня къде.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 7:44 pm
от Tony
Не ми е останал такъв спомен на мен...очевидно ще трябва да си припомням отново. Благодаря!

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 8:05 pm
от Маня
На опаковката на рибените масла обикновено пише да се пазят на тъмно, студено и сухо място. Ити твърди, че хладилникът не е точно такова, що е отнася до сухото. Но и аз си държа там рибеното масло. И ми е много удобно да се сещам вечер с чашата мляко да си го приемам. А аз съм най-порасналата тук и ми е може би позволено да съм малко по-разсеяна :laugh1: За по-голяма сигурност на затварянето на шишето слагам редовно парченце салфетка или кухненска хартия - тя хем стяга капачката, хем поема евентуални влаги. Сменям я през няколко дни.
Да ви припомня някои от съветите за приема на рибеното масло:

СЪВЕТИ ЗА ПРИЕМАНЕТО НА РИБЕНОТО МАСЛО
1. Винаги приемайте рибеното масло с храна. Приемът на храна води до отделянето на храносмилателни ензими от панкреаса, които разграждат рибеното масло, и по този начин по-добре се усвоява от организма.
2. Най доброто време за прием на рибеното масло, е преди лягане, като го съчетавате с лека зонова закуска.
3. Не е нужно да си разделяте дозите рибеното масло през целия ден – За разлика от витамините и минералите, които траят само няколко часа в кръвта, мастните киселини от рибеното масло се задържат до няколко дни. Така че, е без значение, дали ще ги вземете на веднъж, или на части. Така или иначе стабилните нива на кръвта ще се запазят.
4. Ако трябва да приемате повече от четири капсули на ден, помислете за течния вариант на рибено масло -Това е добър начин да се спестят пари, като се има предвид цената на желатиновите капсули. Много често желатиновите капсули използвани за капсуловане на рибеното масло са десет пъти по-скъпи от стойността на рибеното масло в тях.
5. Ако приемате рибено масло в течно състояние, използвайте „цитрусовият трик“ – Един от най-старите трикове е смученето на цитрусови плодове (лимон, портокал) за около пет-шест секунди преди приема на течно рибено масло. Киселинността на цитрусовите плодове (особено на лимона) ще притъпи вкусовите рецептори, и по този начин няма да усетите вкуса на рибеното масло (Имайте предвид, че колкото по-висока е чистотата на рибено масло, толкова е по-добро на вкус.)
6. Съхранявайте течното рибено масло във фризера -Това предпазва от окисляване, както и подобрява вкуса на рибеното масло (ако наистина е добро качество, няма да замръзне)
7. Съхранявайте рибено масло на хладно и винаги на тъмно място – Вашият хладилник е идеалното място, особено през лятото.
Рибеното масло е изключително чувствително към светлина и топлина, и може лесно да граняса. Когато граняса или има миризма – трябва незабавно да се изхвърли.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пет Окт 24, 2014 9:22 pm
от Tony
Маня, благодаря за припомнянето. Чела съм това преди доста време, но припомняне си трябва - изобщо нямах спомен за съхранение на студено. В аптеката ми казаха, че стайна Т е ок стига да не надвишава 25 С, затова и не съм обърнала специално внимание на това. Взимам го непосредствено след като съм се нахранила и само реших, че е по-добре да разделям приема, ама предвид фактът, че го забравям все по-успешно май ще взема да го пия наведнъж та поне 1 път дневно като се сещам да успявам да го взимам. Това ми напомня да отскоча до го изпия сега, че и днес го забравих. :stupid: :laugh:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Съб Окт 25, 2014 2:08 pm
от Tony
Днес чинно съм си взела рибеното масло и да седна да си напиша рецептите, че ще ги забравя :)

Тази е типична белгийска рецепта с цикория /witloof, както я наричат/. Оригиналната рецепта е от тук, но аз я измених и преизчислих за Зоната.

Цикория с шунка и сос от сирена - 6 блока

4 глави цикория - при мен бяха 480 гр, което е 1/2 ВБ /от тук, като извадих фибрите, излезе, че 1 кг е 1 ВБ/
98 гр пилешка шунка - 3 ПБ /по етикет/
112 гр извара - 2 ПБ
180 мл прясно мляко - 1 ПБ + 1 ВБ
28 гр /2 с.л./ овесено брашно - 2 ВБ
за мазнина ползвах 3 плочки топено сирене /3 МБ по етикет/ и 24 гр синьо сирене /също по етикет 3 МБ/, с които приготвих соса
индийско орехче
сол
черен пипер

Важно е да се изрежат пънчетата/кочана/ на цикорията, че понякога има горчив вкус. Аз ги изрязах по-дебеличко и я сложих на пара да омекне за 15 мин. След това разрязах всяка една на 2, за да станат поне 8 рула. Всяка половинка подправих с малко чер пипер, индийско орехче и сол една идея, обвих я в шунка и сложих в стъклена тава. Може да се подмаже с мъничко гхи тавичката, но аз не сложих никаква мазнина, че по етикет сиренето, което ползвах си излезе мазнина и реших да ползвам него.
В съд с дебело дъно запекох 2 с.л. овесено брашно и добавих млякото като бърках енергично. Свалих от котлона след 2 мин., добавих изварата и разбърках хубаво. Добавих и сньото сирене и залях рулата в тавата. Сложих във фурната за около 10 мин на 180 С, а след това добавих 3 плочки топено сирене и оставих да се запече за още 10 мин.
Разделих порциите на 2 и така всяка порция съдържа 3 ПБ, 3 МБ и 1,5 ВБ. За да се балансира добавих 120 гр домати(1/2 ВБ) и 1/2 ябълка(1ВБ) за десерт.

Чудесна вечеря се получи.
Изображение

В оригиналната рецепта цикорията се пече във фурна с подправките, лимон и масло, а след това се обвива в шунката и се залива със соса, но мисля, че на пара става по-бързо.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2014 2:58 pm
от Tony
Я да взема да напиша 2 реда тук, че Пипи както се е разметкала с метлата да ме не измете и мен като нередовните зонковци. :laugh1: Аз съм уж от редовните - с малки и дребни забежки. :shy: Ето защо бавничко ми падат кг, ама поне падат :) От утре съм пак на въртележката и този път ще е по-зле от предишните 2 месеца, защото ще излизам сутрин в 8 и ще се прибирам вечер в 7 и ще трябва да си нося храна със себе си, освен другият багаж...и ще трябва да мъкна големите дисаги....ежедневно...барабар с поне 2 л вода..... уф.... :(

В сряда стартирам с пълнена чушка с извара за обяд и плодове, а за следобед ще си взема 1 блок добруджанки, че по-малко място ще заемат, но от четвъртък ще е сложно.... ще го мисля. А междувременно, ако се присетите за обяд от 3 блока, който да не е прекалено обемен - давайте идеи, че аз май ще се изчерпя след първите 3-4 дни... :think2: Ще пробвам едни запеканки, с които да си ям пилекшата шунка и в добавка айрян по 1 блок, пълнена чушка с извара, парченца месо и плодове, за да ги докарам до 3 блока с ядки...евентуално някаква баница с овес/ечемик гледах, че ще мога да си приготвям...ама след това? :th:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2014 3:21 pm
от mahona
Трудничко ще ти е Тони,но не невъзможно...и аз разнасям всеки ден кутии за обяд и следобед,защото излизам в 8 и се прибирам в 20ч.Но пък се натъкмяват нещата лека полека.Гледам да си вземам по малко обемни неща също както ти се опитваш да направиш.Като начало си смених блоковете за обед и вечеря...аз съм на 9Б и на обяд си оставих 2Б ,а на вечеря като се прибера са ми 3Б.И така като закуся в къщи разнасям обяда си и следобедната закуска.Обяда ми 3 дни тая седмица ще е миш-маш,а следобед 1БП пилешко филе,3 бадема и 2 фурми.Зонирах си и печена тиква залята с прясно мляко,яйца и малко сирене и ГХИ (като макарони на фурна) и от него ще си вземам по 1Б за следобед понякога.Общо взето в почивните дни гледам да си направя някаква зонирана бърканица с всичко ,за да нося 1 кут за обяд и 1 пакетче за следобед,ама и без да си губя цял почивен ден в кухнята.Успех ти желая и не се притеснявай...като имаш желание ще се справиш! :bouquet:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2014 3:32 pm
от _belladonna_
За по-малък обем аз си нося 2 блока нахут с извара или друг протеин, а за следобяд кисело мляко или си забърквам нещо сладичко от рецептите. Тези неща се събират в дамската ми чанта.

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2014 7:09 pm
от Tony
Именно - и аз си мисля да е малко нещо, което да се побира в чантата ми, освен с водата. Лошото е, че няма и къде да се храня, защото от единият курс пътувам 40 мин до друг град, за да вляза в друг курс следобяд....и съвсем се получава непирятно. Евентуално нещо увито в салфетка, което да ям докато пътувам във влака, или автобуса...абе..голям зор ще да е. :(

Не мога да разнасям кутии с храна и вилици...нещо пакетирано и по възможност не особено видимо ще трябва да е. :(

Аз ще обядвам по 3 блока, а за следобед ще имам 1 блок - добруджанки, кексчета, или от бонбоните на Кари с протеини - това не ме притеснява толкова колкото обяда. С него ще ми е зор да го мисля и да го ям.

Беладона - извара с нахут в пълнена чушка - това е едното нещо, което ще ям със сигурност..ама ми се иска и други подобни неща да си измисля... :th:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2014 9:26 pm
от Tonkata
Адаш,къде се загуби ? Мно-о-го отсъствия натрупа ! Извинителна бележка от доктор или от родител ще представиш ! :laugh:
Абе като чета поста ти
Tony написа: .................от единият курс пътувам 40 мин до друг град, за да вляза в друг курс следобяд....и съвсем се получава непирятно. Евентуално нещо увито в салфетка, което да ям докато пътувам във влака, или автобуса...абе..голям зор ще да е ......
не ти е никак леко :notagree: .
Тъй като и аз често съм в тази ситуация за обяд си нося садвич на тост - 2 филийки хляб Бонус с извара и филе. Понякога за мазнина слагам горчица, понякога маслини или ядки. Ама голямо шоу настава когато извара е по-сипкава :laugh1:, то е ......... мазало . Така че ако решиш да го пробваш имай го предвид ! :but:

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2014 10:14 am
от Tony
Адаш, припомням си студентските години....нали знаеш - луд умора няма, само се поти... Та така...на дърти години учим с мъж ми 2 нови езика, за да сме още по-успешни, че досега не ни стигна, та...

Нямам почти никакво време да пиша, но поне минавам мимоходом да попрочета из форума. Ама пък от утре съм на пангара по цял ден и това ме скапва сега докато си натаманя храненията. Не искам да излизам от зоната и трябва да се справя. Тъпото е, че ще съм повече на сухи храни и не знам дали това ще ми се отрази добре, но нямам друга алтернатива.

Аз хляб нещо не искам да ям...още повече, че си правя домашен с квас и мога да си го изчисля, ама пак нещо не ме блазни идеята...преди време бях попаднала на нещо като "подложки" за сандвичи, та ще опитам с тях. Изварата ще я слагам в тестото, а пилешкото ще е между тях, в добавка от 1 блок кисело мляко, разбито на айрян в 330 мл бутилка мисля, че би се получило добре. Ще споделя непременно резултата - само да минат 2-3 дни и да видя как биха се случвали нещата.

Благодаря ви за идеите, дами! Много сте ми полезни. Дано се справя този месец...пък после вече ще се върнем към рутината от предишните 2 месеца и би следвало да е една идея по-лесно...

Re: Писаниците на Tony в зоната

МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2014 5:03 pm
от Tony
Тук съм. Не съм ви зарязала - да знаете, а зоната - още по-малко, ама тези 3 седмици ми дойде нанагорно...още седмица ще съм на въртележката, пък после дано успея да натаманя времето, че да ви следя пак по-често и изкъсо. Липсва ми форума, ама пусто време.

Днес си имам и дребно имениче вкъщи, което си е поръчало торта, та извънредно и торта правя, ама детенце... какво да го правиш. :)

Честито на празнуващите човеци днес и много здраве на всички ни. :)