Страница 16 от 23

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 11:40 am
от HippoDel
tanita68 написа:... А гхи не става ли?

И аз си мислех за фъстъчено масло, но и сусамовото масло е супер идея. Може и с ГХИ да стане, но според мен идеята е да има привкус на нещо като ядки или семена. :) А и тахана като се смесва и се бърка се сгъстява от самото бъркане.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 12:29 pm
от Tonkata
Благодаря на всички отзивчиви и не толкова "дружелюбно настроените" за помощта !Ще си направя "зоновия шоколад" и като влезна в "зоново настроение" се надявам да имам повече търпение и да си потърся и други вкусотии !
Още веднъж благодаря на всички ! :)

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 1:00 pm
от ginette
Кари ,сега като почна да излиза прясната риба , как ще я ядем ,пържено не може ,аз сафрид на скара не съм правила :doNotKnow: :doNotKnow: :doNotKnow:

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 7:00 pm
от Karrita
ginette написа:Кари ,сега като почна да излиза прясната риба , как ще я ядем ,пържено не може ,аз сафрид на скара не съм правила :doNotKnow: :doNotKnow: :doNotKnow:

Що да не може пържена? В ГХИ ... :)

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 7:52 pm
от ginette
Изненадана съм много,аз не знаех ,че може са се яде пържено ,пък било в ГХИ или зехтин .Нали на 3БП-например риба не трябва повече от 1ч.л ГХИ да се употреби.Не мога да си представя с такова малко количество мазнина какво ще се получи :think2:

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 8:07 pm
от Маня
ginette написа:Изненадана съм много,аз не знаех ,че може са се яде пържено ,пък било в ГХИ или зехтин .Нали на 3БП-например риба не трябва повече от 1ч.л ГХИ да се употреби.Не мога да си представя с такова малко количество мазнина какво ще се получи :think2:

В тиган с незалепващо покритие няма никакъв проблем. Предимството на ГХИ при пържене е, че не прегаря.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 7:57 am
от Karrita
А ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочитам ГХИ.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 3:21 pm
от Karrita
Ехаааа, днес най-накрая си поръчах PH-лентички....
Досега ги нямаха в наличност....сега ги чакам с нетърпение и ще докладвам за резултатите след като ги получа!

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 4:53 pm
от ginette
Karrita написа: ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочАитам ГХИ.

Това за зехтина го зная,и аз имам специален за пържене ,но не можех да си представя,че може да се получи с толкова малко мазнина .Да взема и аз да си направя ГХИ .Някъде се дискутираше ,че за приготвянето му ,маслото трябва да е безсолно .Какво би ми препоръчала немско или има едно мандарджийско ,продават го в магазините за млечни продукти.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 9:46 pm
от gogo
ginette написа:
Karrita написа: ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочАитам ГХИ.

Това за зехтина го зная,и аз имам специален за пържене ,но не можех да си представя,че може да се получи с толкова малко мазнина .Да взема и аз да си направя ГХИ .Някъде се дискутираше ,че за приготвянето му ,маслото трябва да е безсолно .Какво би ми препоръчала немско или има едно мандарджийско ,продават го в магазините за млечни продукти.


Да, маслото трябва да бъде безсолно. Пробвай първо с безсолно мандраджийско. При мен се получи без забележки.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2014 8:04 am
от Karrita
Аз пробвах с два вида масла - мандраджийско и на " Родопея". Получи се и в двата случая, но съм по-доволна от мандраджийското защото се губи много малко количество от него ( явно има по-малко вода ).

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2014 8:21 am
от Маня
А и със сигурност мандраджийското е по-истинско масло - повече вкусва като домашното. И наистина фирата е по-малка. Най-хубаво ставаше от масло на Мероне, което продаваха на саламче от по 700 г, но за съжаление са го спрели от произвоство.

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2014 9:09 am
от ginette
Karitta,Manya,Gogo , благодаря ви! :chef1:
И аз ще опитам с мандраджийско масло ,още повече познавам продуктите на магазина ,от който ще го купя .

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Пон Май 05, 2014 12:38 pm
от Karrita
Направо се влюбих в руския сладкиш с круши на Пипи!
Не мога да се спра да го правя, пробвах го в различни варианти - с круши, с боровинки, с трици, с грис....и все става вкусен! Превърна се в любим мой десерт! Пипи :Hello:

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2014 11:17 pm
от Italiano
Сега да пратиш един сладкиш за благодарност на Пипи!
:laugh:

Re: Дневникът на Karrita

МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2014 11:27 am
от Karrita
Italiano написа:Сега да пратиш един сладкиш за благодарност на Пипи!
:laugh:

Да пратя не става, но като се върне в България лятото мога да я нагостя. :)