Дневникът на Karrita

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот HippoDel » Пон Апр 28, 2014 11:40 am

tanita68 написа:... А гхи не става ли?

И аз си мислех за фъстъчено масло, но и сусамовото масло е супер идея. Може и с ГХИ да стане, но според мен идеята е да има привкус на нещо като ядки или семена. :) А и тахана като се смесва и се бърка се сгъстява от самото бъркане.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на Karrita

Зоната
 

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Tonkata » Пон Апр 28, 2014 12:29 pm

Благодаря на всички отзивчиви и не толкова "дружелюбно настроените" за помощта !Ще си направя "зоновия шоколад" и като влезна в "зоново настроение" се надявам да имам повече търпение и да си потърся и други вкусотии !
Още веднъж благодаря на всички ! :)
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 403
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 3:53 pm
София
Жена

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот ginette » Пон Апр 28, 2014 1:00 pm

Кари ,сега като почна да излиза прясната риба , как ще я ядем ,пържено не може ,аз сафрид на скара не съм правила :doNotKnow: :doNotKnow: :doNotKnow:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Пон Апр 28, 2014 7:00 pm

ginette написа:Кари ,сега като почна да излиза прясната риба , как ще я ядем ,пържено не може ,аз сафрид на скара не съм правила :doNotKnow: :doNotKnow: :doNotKnow:

Що да не може пържена? В ГХИ ... :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот ginette » Пон Апр 28, 2014 7:52 pm

Изненадана съм много,аз не знаех ,че може са се яде пържено ,пък било в ГХИ или зехтин .Нали на 3БП-например риба не трябва повече от 1ч.л ГХИ да се употреби.Не мога да си представя с такова малко количество мазнина какво ще се получи :think2:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Маня » Пон Апр 28, 2014 8:07 pm

ginette написа:Изненадана съм много,аз не знаех ,че може са се яде пържено ,пък било в ГХИ или зехтин .Нали на 3БП-например риба не трябва повече от 1ч.л ГХИ да се употреби.Не мога да си представя с такова малко количество мазнина какво ще се получи :think2:

В тиган с незалепващо покритие няма никакъв проблем. Предимството на ГХИ при пържене е, че не прегаря.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Вто Апр 29, 2014 7:57 am

А ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочитам ГХИ.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Вто Апр 29, 2014 3:21 pm

Ехаааа, днес най-накрая си поръчах PH-лентички....
Досега ги нямаха в наличност....сега ги чакам с нетърпение и ще докладвам за резултатите след като ги получа!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот ginette » Вто Апр 29, 2014 4:53 pm

Karrita написа: ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочАитам ГХИ.

Това за зехтина го зная,и аз имам специален за пържене ,но не можех да си представя,че може да се получи с толкова малко мазнина .Да взема и аз да си направя ГХИ .Някъде се дискутираше ,че за приготвянето му ,маслото трябва да е безсолно .Какво би ми препоръчала немско или има едно мандарджийско ,продават го в магазините за млечни продукти.
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот gogo » Вто Апр 29, 2014 9:46 pm

ginette написа:
Karrita написа: ако използваш зехтин, трябва да е специален за пържене, другият не става! Но аз лично предпочАитам ГХИ.

Това за зехтина го зная,и аз имам специален за пържене ,но не можех да си представя,че може да се получи с толкова малко мазнина .Да взема и аз да си направя ГХИ .Някъде се дискутираше ,че за приготвянето му ,маслото трябва да е безсолно .Какво би ми препоръчала немско или има едно мандарджийско ,продават го в магазините за млечни продукти.


Да, маслото трябва да бъде безсолно. Пробвай първо с безсолно мандраджийско. При мен се получи без забележки.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Сря Апр 30, 2014 8:04 am

Аз пробвах с два вида масла - мандраджийско и на " Родопея". Получи се и в двата случая, но съм по-доволна от мандраджийското защото се губи много малко количество от него ( явно има по-малко вода ).
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Маня » Сря Апр 30, 2014 8:21 am

А и със сигурност мандраджийското е по-истинско масло - повече вкусва като домашното. И наистина фирата е по-малка. Най-хубаво ставаше от масло на Мероне, което продаваха на саламче от по 700 г, но за съжаление са го спрели от произвоство.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот ginette » Сря Апр 30, 2014 9:09 am

Karitta,Manya,Gogo , благодаря ви! :chef1:
И аз ще опитам с мандраджийско масло ,още повече познавам продуктите на магазина ,от който ще го купя .
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 259
Регистриран на: Нед Юни 16, 2013 1:34 pm

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Пон Май 05, 2014 12:38 pm

Направо се влюбих в руския сладкиш с круши на Пипи!
Не мога да се спра да го правя, пробвах го в различни варианти - с круши, с боровинки, с трици, с грис....и все става вкусен! Превърна се в любим мой десерт! Пипи :Hello:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Italiano » Съб Май 10, 2014 11:17 pm

Сега да пратиш един сладкиш за благодарност на Пипи!
:laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Karrita » Нед Май 11, 2014 11:27 am

Italiano написа:Сега да пратиш един сладкиш за благодарност на Пипи!
:laugh:

Да пратя не става, но като се върне в България лятото мога да я нагостя. :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron