Зонуването на Тонkата

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зонуването на Тонkата

Мнениеот Tonkata » Сря Мар 18, 2015 8:47 am

Tatyana написа:Браво на отличничката ни, коята е вече първокласничка :bigsm20: :bigsm22:
Не, че някога съм се съмнявала в теб де - каквото и да започнеш. Та предлагам тази седмица да полеем дипломата :bigsm40: :bigsm1:

Ама разбира се !С удоволствие ! :bow:
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Зоната

Мнениеот Tonkata » Съб Апр 18, 2015 9:08 pm

Здравейте ! :bigsm22:
Бая зор видях докато си намеря дневничето, че то милото прашасало и паяджинясало и станало труднооткриваемо. В последно време нещо не ми се пише много, много или по-скоро няма кой знае какви интересни неща които да споделя.
В повечето време си папкам зоновите манджички :cooking1: и си пия литрите вода :msmile11: . С това пиене на вода, започвам да се замислям дали да не си взема на концесия един минерален извор - ама то и там трудно можеш да се доредиш. :refuse:
Ех, по празниците му бях отпуснала края :lakom: , ама то си беше планувано и си мислех, че ще ми е много приятно и вкусно, но се оказа че било само илюзия. Окото ми е по-лакомо от възможностите. Ядох и от агнешкото и от козунаците и корабии, ама малко след като опитах от всичко ми стана толкова тежко на стомаха , че ми идваше да си пъхна двата пръста в устата. :dull2:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот FLORA » Съб Апр 18, 2015 9:31 pm

Тонка, дума по дума, и по запетая, се отнася и за мен написаното, та ...май и за повечето.Не може човек да устои.
Но пък не беше като друга година наистина преяждане, бих казала нещо като дегустация :lol:
Времето затопли, разщъкахме се навън до късно вечер, горим повече калории,т.е. ще балансираме греха :smdance:
FLORA
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Tonkata » Нед Апр 19, 2015 8:28 am

FLORA написа:Тонка, дума по дума, и по запетая, се отнася и за мен написаното, та ...май и за повечето.Не може човек да устои.
Но пък не беше като друга година наистина преяждане, бих казала нещо като дегустация :lol:
Времето затопли, разщъкахме се навън до късно вечер, горим повече калории,т.е. ще балансираме греха :smdance:

Д-а-а, Флора, много си права - разщъкахме се някои по вили или по разходки, а някои като мен - вместо преди Великден да си почистя къщата го правя след Великден. Тази година за срамотиите :refuse: от много работа и командировки не успях да свърша тази работа навреме, та сега съм се заела с това. :notagree: Ама както се казва - По-добре късно, отколкото никога ! :but:
А Великденските прегрешения ги изтрих и даже съм с 300 гр. по-лека.
Зоната си знае работата, стига да не и пречим ! :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Tonkata » Съб Апр 25, 2015 4:47 pm

Здравейте, приятели ! От известно време се каня да споделя едно мое наблюдение :but:
Доста дълъг период - повече от три месеца, въпреки старанията ми /според мен стриктно, абе-е с малки забежки ...... ;) ) / и спазване на зоновите принципи не отчитах намаляване на теглото си. Имаше неколкократно ту качване на 1 кг,ту сваляне на 1 кг.- много е изнервящо :angryred: !
За ВЕЛИКДЕНСКИТЕ празници твърдо бях решила да изневеря на Зоната и така го и направих - кеф ти козунак, кеф ти яйца и от всичко каквото се сетиш и имаше. За мое най-голямо учудване и удоволствие след това разпускане, явно моят организъм се стресна и уплаши от това издевателство и вече втора седмица регистрирам "минусчета". От 15 април, когато приключих с угощенията и започнах отново спазването на зоната до днес съм минус 1,5 кг. :о
Ако и при някой друг е имало такива моменти, ще се радвам да сподели.
Знам ли, може пък това да е правилното ??? :notagree: :but: Правилно или не - надявам се това да продължи, че лято иде ! :swimm:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот bruki » Съб Апр 25, 2015 8:26 pm

И аз забелязах това при мен, но си мисля,че организма свиква в един момент с храненето и почти няма резултат. Подлагаш го на стрес и всичко си идва на мястото. :hm:
Аватар
bruki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот NikoLinia » Съб Апр 25, 2015 8:27 pm

Специалистите по фитнес хранене го наричат "въглехидратно зареждане". Състои се най-грубо казано в контролирано намаляване с последващо увеличаване приема на количествата и качеството на приеманите въглехидрати. Правят го по разни схеми точно с цел изчистване на мазнини. Ако си разтърсиш из мрежата ще намериш материали за този ефект.
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Tonkata » Вто Апр 28, 2015 8:10 am

:bouquet:
NikoLinia написа:Специалистите по фитнес хранене го наричат "въглехидратно зареждане". Състои се най-грубо казано в контролирано намаляване с последващо увеличаване приема на количествата и качеството на приеманите въглехидрати. Правят го по разни схеми точно с цел изчистване на мазнини. Ако си разтърсиш из мрежата ще намериш материали за този ефект.

Ники, много ти благодаря за информацията ! :bouquet:
Друго си е да облечеш наблюденията си в "дрешка по мярка" и да ги обясниш научно !
Поразрових се в нета и открих доста информация по темата.Най-близко до Зоната според мен са т.н. 10 правила за въглехидратно зареждане - http://bodytime.bg/img/logo.jpg и по точно
Правило:10
Въртете количеството на приеманите въглехидрати за да одобрите метаболизма
Билдърите, които променят количеството на приеманите въглехидрати изчистват по-бързо мазнините, отколкото тези запазващи нивото им по време на диета. Например вместо да приемате 600г въглехидрати всеки ден, опитайте се да промените тяхното количество. Яжте 50% от общия им прием (300гр) в продължение на 2 дни, после отново преминете към стандартните 600гр за два дни. След тези 2 дни увеличете с 50% приема на въглехидрати (900гр) за 2 дни. Тоталният прием на въглехидрати се запазва същият, но тази схема работи по-добре, защото пониженият мускулен гликоген при първото ниво стартира процесите на изчистване на мазнините, а последвалото увеличаване на въглехидратите предпазва разграждането на мускулите. Въртенето на приема на въглехидратите ви дава най-доброто: намалява мазнините без загуба на мускулна маса.
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот NikoLinia » Вто Апр 28, 2015 5:12 pm

Тонка, не зная дали е удачно да го правиш, защото така ще нарушиш баланса между П, В и М, което е най-важно в Зоната и основен принцип.
Аз просто исках да ти кажа, че това е познат ефект и при някои режими на хранене се използва съвсем целенасочено. Затова и при нас се получава така, че след излизане от Зоната, при връщане /което се явява своеобразна промяна на количеството и качеството на въглехидратите/ тялото реагира по този начин.
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Tatyana » Сря Апр 29, 2015 1:31 am

Тонка, тъкмо щях да се правя на ядосана и да звъня на един от управителите на Березка защо нямат никъде овес и тази вечер ме изненадаха приятно - имат поне в магазина им на бул. Дондуков (до дом Лиляна Димитрова, точно до спирката на тролей 2 към кв. Хаджи Димитър). Не, че нямаш и в офиса един пакет да те чака от миналата седмица, но не можах да се сдържа и да не те изненадам приятно още по късни доби :bigsm1:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот Tonkata » Сря Апр 29, 2015 8:01 am

NikoLinia написа:Тонка, не зная дали е удачно да го правиш, защото така ще нарушиш баланса между П, В и М, което е най-важно в Зоната и основен принцип.
Аз просто исках да ти кажа, че това е познат ефект и при някои режими на хранене се използва съвсем целенасочено. Затова и при нас се получава така, че след излизане от Зоната, при връщане /което се явява своеобразна промяна на количеството и качеството на въглехидратите/ тялото реагира по този начин.

Ники,
благодаря ти за загрижеността ! Много е приятно напълно непознат за мен човек, но мно-о-о -го близък по идеи и усещане да живее с твоите проблеми и да е загрижен за решаването им !
Още веднъж много ти благодаря !!! :kissing:
Доколкото дали да го повтарям, ами честно казано нямам такова намерение. Година и малко съм в Зоната и вече напълно осъзнато съм приела нейните "плюсове" и "минуси" и поне за момента нямам причина за се лиша от комфорта и ! :smdance: Това е моят избор ! :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Tonkata » Пон Юни 15, 2015 3:24 pm

Здравейте !
Отдавна си мечтаех да си остана вкъщи и да помързелувам, да си чета книжки и любимия форум ;) и да си посвърша някоя и друга домашна работа. Да, това е факт - от днес поне до края на седмицата ще мога да правя всичките тези неща, но-о-о с превръзка на крака и смяна на компреси час по час щото за мое съжаление не уцелих една стълба и ................. :( резултатът е разтегнато сухожилие, сериозен оток и синини с доста голям периметър. :notagree:
Не е приятно, но ето че сега имам времето да прегледам форума и да кажа "Добре дошли" :Hello: на всички новоприсъединили се, както и да си "початя" със съфорумниците. Аз продължавам да съм активно зоноваща и смея да кажа, че се чувствам прекрасно ! Като резултат отчитам и факта, че си влезнах в едни доста позабравени тоалети и колкото и нескромно да звучи си се харесвам :) Ама това е то Зоната !!! :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот NikoLinia » Пон Юни 15, 2015 8:55 pm

Тонка, виж какво послание си си избрала "Внимавай какво си пожелаваш!"
Като си пожелала да си поседиш в къщи, не си уточнила, че не искаш да си болна.
Надявам се скоро да се оправиш!
Скоро си мислех за теб и това, че отдавна не си публикувала пътеписи.
Сега като си в къщи, пиши за всичко!
Ще чакаме! :)
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Tonkata » Вто Юни 16, 2015 9:01 am

NikoLinia написа:Тонка, виж какво послание си си избрала "Внимавай какво си пожелаваш!"
Като си пожелала да си поседиш в къщи, не си уточнила, че не искаш да си болна.
Надявам се скоро да се оправиш!
Скоро си мислех за теб и това, че отдавна не си публикувала пътеписи.
Сега като си в къщи, пиши за всичко!
Ще чакаме! :)

Ох, Никич, много си права !
Наистина много исках да си остана у дома, защото колкото и да е интересно да пътуваш, да се срещаш с нови хора и да имаш интересни запознанства, в даден момент ти поомръзва /поне на мен/и ми се ще да си седна на "Д-то" вкъщи и да се позанимавам с прозаични неща - готвене, чистене, пране, гладене и т.н. А с годините така и не преборих някои не дотам добри мои качества на характера - та къде от импулсивност и бързане, къде от недомисляне в някои случаи явно не си формулирам правилно исканията и .......... - резултатът е налице ! :notagree: Аз и за това съм си избрала тази сентенция: ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ ! :bored1:

Друго за което все не можех да отделя толкова време, колкото ми се искаше е да чета - книги, списания. У нас винаги имам по 4-5 книги които чакат да им дойде реда. Вчера взех най- горната и това което прочетох в първите 20-30 страници ме кара да се питам - Вярно ли съм разбрала прочетеното ? Готова ли съм да приема написаното ? И все въпроси за които поне аз не съм готова ! Книгата се казва "Пътят на душите" от проф.д-р Майкъл Нютон. Авторът е хипнотерапевт и написаното е резултат от неговата практически опит чрез хипноза да помага на пациентите си да се справят с различни свои проблеми и страхове.Чета и не мога да повярвам или по-скоро нямам културата и знанията за тази материя. Явно съм повече скептик отколкото си мислех че съм !
Ще се радвам, ако някой от вас е чел тази книга и има мнение по написаното, да сподели впечатленията си. :hm:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Перла » Вто Юни 16, 2015 12:49 pm

Бързо възстановяване желая!
Много ми хареса дневника Ви! Възходи, спадове, но доста впечатляващи резултати !
:bigsm20:
Попътувах с Вас и до Дубай , благодаря за очерка и снимките!
Бъди това, което си! Ти си уникален, имаш уникална енергия, излъчване, присъствие. Не се опитвай да го скриеш от другите. Бъди себе си. Следвай интуицията си!
Изображение
Аватар
Перла
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Tonkata » Вто Юни 16, 2015 1:44 pm

Перла написа:Бързо възстановяване желая!
Много ми хареса дневника Ви! Възходи, спадове, но доста впечатляващи резултати !
:bigsm20:
Попътувах с Вас и до Дубай , благодаря за очерка и снимките!

Перличка,
благодаря ти за пожеланието и хубавите думи ! :applaus:
Като за начало те моля да си говорим /разбирай - пишем/ на ти. Така е по-лесно и по-свойски ;).
Доколкото за върховете и спадовете .......... си права, ама много права :notagree: Вкъщи още ме взимат на мезе с моите 8 чаши череши :laugh1: , ама това е то. Важни са резултатит - общото състояние и настроението - повярвай ми всички те са на MAX ! :smdance:
Ще се радвам и при теб всичко да е така и да си убедена,че си избрала най-доброто за себе си ! Успех ! :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната