Дневникът на ПламЪчето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Пон Яну 06, 2014 10:19 pm

Хахахах, Каритка, ГОЛЯМА одисея този овес :bigsm28: поглеждам аз- а то само на дъното залепнала черна маса, ама то ми е за урок да не се зонбирам само с четене, ами да вземи да попоглеждам какво става в кухнята.
Сутринта си казах- "Я, аз имам закуска :bigsm15: , загоряла, ама все пак овесът си е овес :laugh4: ." Вземах, че му сложих малко вода и айде да го претопля- пак го метнах на котлона :cook: И така се зачетох в едни схеми и чудеса, че.... ПОЗНАЙТЕ :bigsm33: Гледам капака на тенджерата играе хоро, по-скоро рипа, рипа ръченица :runfun:
Тааааа :but: друг път ще си седя си до овеса, под строг МОНИТОРИНГ :waiting:
Все пак успешно закусам с черен, двойно сварен и няколкопътно забравен ОВЕС- :laugh1: Като му си грабнах 2 блока + изварка + 5 гр сиренце Бри стана душичка :bigsm15:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Зоната
 

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Italiano » Пон Яну 06, 2014 11:34 pm

О, не, това ще да е новата серия "Завръщането на Овеса" или "Овеса отвръща на удара".
:laugh1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Вто Яну 07, 2014 11:29 pm

Italiano написа:О, не, това ще да е новата серия "Завръщането на Овеса" или "Овеса отвръща на удара".
:laugh1:

:laugh: :laugh: :laugh: явно имам нужда от "рецепта за справяне с овес", че за сега 2:0 за него :laugh4: :laugh4: :laugh4: Утре сутринта пак съм си сложила да накисна в гореща вода 5П и ще го парна хубаво, а утре ще седя и няма да помръдвам поглед от него :о
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Karrita » Сря Яну 08, 2014 4:17 pm

Ще ме пукнете с тоя овес.. :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот HippoDel » Сря Яну 08, 2014 10:07 pm

Karrita написа:Ще ме пукнете с тоя овес.. :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Кари, "сагата за овеса" продължава, но с нов главен герой-Пламчето! :laugh1: :laugh1: :laugh1: Като се сетя за Ити и овеса, пак ме напушва смях. :laugh4: :laugh4: :laugh4:

Пламче, ти нали беше споменала за някакъв протеин подсладен със стевия. Може ли да споделиш сайта от където се купува? :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Чет Яну 09, 2014 10:00 am

Днес- Нов ден, нов овес , ама този път хванах го натясно :mrgreen:
От 2 дни го приготвям- вечерта съм го сложила да заври при непрекъснати зорки наблюдения :wow: , оставих го захлюпен, а на сутринта само добавих още вода- и пак го метнах на котлона за още 10 мин. Няма да споменавам, че съм се лепнала за него като дъвка на подметка :laugh4: :laugh4:
РЕзултат: Страшен е и 2:1 за мен. Не знам как е при вас, но този път от 5П-70 гр овес, изтеглих накрая едно 500 гр сочен, съвсем честно преборен овес :cook: Това нормално ли е, или моят е много лаком :think2:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Чет Яну 09, 2014 10:03 am

HippoDel написа:Пламче, ти нали беше споменала за някакъв протеин подсладен със стевия. Може ли да споделиш сайта от където се купува? :hug:

Скъпа Хипо, за протеинчето, ще можеш ли да отскочиш в другата ни тема за протеина, сега ще драсна 2 реда и там :typing:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот HippoDel » Чет Яну 09, 2014 2:06 pm

Plam4e22 написа:Не знам как е при вас, но този път от 5П-70 гр овес, изтеглих накрая едно 500 гр сочен, съвсем честно преборен овес :cook: Това нормално ли е, или моят е много лаком :think2:

Ехааааааааа, какъв е този овес-мутант? :о :о :о :laugh1: :laugh1: :laugh1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Чет Яну 09, 2014 5:20 pm

HippoDel написа:
Plam4e22 написа:Не знам как е при вас, но този път от 5П-70 гр овес, изтеглих накрая едно 500 гр сочен, съвсем честно преборен овес :cook: Това нормално ли е, или моят е много лаком :think2:

Ехааааааааа, какъв е този овес-мутант? :о :о :о :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Плодовит и лаком :laugh1: :laugh1:
П.С. 2 дни съм го готвила и колкото вода слагам, всичката я "изгълтва" :msmile11: Ще ми бъде малко зор, ама сега, мамин сладък, как ще си го излапам :bigsm24: :bigsm24: После ще споделя дали няма да съм се пукнала от толкова овес :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Italiano » Пет Яну 10, 2014 1:02 pm

Аз моя въпрос с овеса го реших така:
Слагам 20-30 болка в голяма тенджера, пускам го да се вари и си гледам кефа.
Не захлупвам тенджерата с капак и така няма опасност да излезе.
А водата е толкова много, че не може и да загори.
И по някое време, като реша, че е готов, го махам от котлона и прецеждам от водата.
Чиста работа.
;)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Karrita » Пет Яну 10, 2014 1:53 pm

Italiano написа:Аз моя въпрос с овеса го реших така:
Слагам 20-30 болка в голяма тенджера, пускам го да се вари и си гледам кефа.
Не захлупвам тенджерата с капак и така няма опасност да излезе.
А водата е толкова много, че не може и да загори.
И по някое време, като реша, че е готов, го махам от котлона и прецеждам от водата.
Чиста работа.
;)


Ити най-накрая сбори овеса :laugh1: , Пламчето и тя е на път... :laugh3:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Italiano » Пет Яну 10, 2014 2:47 pm

Само да кажа, че моят овес не е мутант. :laugh:
След варене обикновено ми излиза към 37-38 гр. за 1 блок.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Plam4e22 » Пет Яну 10, 2014 6:56 pm

Italiano написа:Само да кажа, че моят овес не е мутант. :laugh:
След варене обикновено ми излиза към 37-38 гр. за 1 блок.

Ити, я сега пробвай на сууупер бавен огън да тленее за 30-40 мин. после на го остави да се задуши за една нощ и на другият ден репийт... иии само ела и гледай как ти е изял ушите този овес :о аз 2 дни го готвя и 2 дни го ям
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 328
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:44 pm
Пловдив

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот nympheacea » Пет Яну 10, 2014 7:44 pm

Овеса отвръща на удара.... ама докато чета се сетих, че имам кексчета във фурната..... не успяха да отвърнат, за сега.
Ити, при варенето много полезни вещества от овеса остават във водата. Знаеш тя става слузеста и точно тази слуз е балсам за чревния тракт. Това което аз правя е:
1. Меря определени блокове
2. варя в много вода
3. отделям и запазвам водата
после на всяко ядене, меря овеса и като знам колко блока са останали, пропорционално преизчислявам необходимото к-во, защото като престоява, овесът изсъхва и се променя грамажа. За водата също си знам какво количество да си добавя обратно към овеса. Помня, че ти нямаше микровълнова, но можеш да си го притоплиш на печката.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 276
Регистриран на: Сря Май 01, 2013 12:50 pm

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Karrita » Съб Яну 11, 2014 12:45 pm

Направо като чета и се чудя какво е това варене 30-40 мин. :think2:
Аз кисна овеса една вечер във вода, която леко да го покрие, после направо го слагам на котлона без да доливам повече вода и само леко да заври 3-4 мин. и го вадя. Даже няма нужда да го изцеждам, останала е съвсем мъничко вода, която помага на изварата да се обърка добре като кашичка :lol:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Дневникът на ПламЪчето

Мнениеот Italiano » Нед Яну 12, 2014 1:42 am

Нимфи, аз не го притоплям овеса, щото си го консумирам с други неща от хладилника. Та това не ми е проблем.
Също съм забелязал, че блоковете си излизат, нищо че го слагам в хладилника, т.е. не губи значима част от теглото си.
Права си, че при варенето се губят някои съставки, ама на пара се оказа по-сложно. А пък само накиснат във вода не ме кефи толкова. Просто с това варене ми е най-удобно.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта