Слонче написа:Прекрасни блюда, а като за мъж - адмирации
Да попитам ако може, свареният нахут защо го смяташ по 50 г
Аз като го меря с чашка или изчислявам по етикет, ми излиза 30-33-35 г за блок суров. Като се свари - 70-80 г минимум.
Благодаря!
Ползвам сварен нахут от консерва.........идва ми приблизително по 50 гр. за 1БВ. (е, може наистина да е +/- някой грам, ама няма да издребняваме
) Въпросът е дискутиран от Хипо и Карита, та са постигнали консенус, че "варен след накисване цяла вечер се получи 45 гр." - аз го закръглявам на 50.
Днес направих
мусака със спанак ала Пипи - стана превъзходна, усещам, че ще ми бъде любима рецепта в бъдеще!
Браво, Пипи!
Внесох лека модификация, правейки я с пилешка кайма (смлях пилешки гърди) и напомпах от всичко, за да стане ястие от 12Б - 4 порции по 3Б всяка.
Ето я:
Също така направих и
овесени бисквити ала Карита - като и тук, предвид жокера от Каритка за комбиниране с протеинов шейк, внесох лека корекция, удвоявайки БМ.
Жалко, че снимката на Карита не се вижда, ето ги моите:
@Ити, баце, не сме гратски, язе съм у най-дивият резерват северозапад, къде си имаме мост над барата Дунав.
А па ти къде се слагаш с твоя Ботвеград,
- тфа е мноо по перифераата на СЗ, ти си си почти столичанин в повече!