Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хрониките на GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Нед Апр 27, 2014 1:20 pm

Karrita написа:Много са вкусни нали? :)

Направо са :jumpwow: :yess:

Ето едно от типа "Да боднем извън "Happy"" 3Б :chef1:

3БП
1 яйце - 1Б /върху него има сол, черен пипер, зехтин, една идея магданозче и пръссссс лимонов сок/
2 рулца шунка - 1Б
Рикота и извара - 1Б

3БВ
Нахут - 50 гр. - 1Б
Домат - 240гр. - 1Б
1 ръжена филийка - 1Б

3БМ - зехтинец 1 ч.л.

Изображение
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 8:14 pm, променена общо 1 път
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Зоната

Мнениеот Italiano » Нед Апр 27, 2014 2:48 pm

Годзи, ти откъде беше, бре? Не помня дали не беше казал ... ама сега не се сещам.
Но пък спомена Дивио Северозапад, та си викам да не сме нещо градски/полуградски ...
:)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Слонче » Нед Апр 27, 2014 4:43 pm

Прекрасни блюда, а като за мъж - адмирации :peace1: Да попитам ако може, свареният нахут защо го смяташ по 50 г :th: Аз като го меря с чашка или изчислявам по етикет, ми излиза 30-33-35 г за блок суров. Като се свари - 70-80 г минимум.
Аватар
Слонче
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот GODzillata » Нед Апр 27, 2014 7:26 pm

Слонче написа:Прекрасни блюда, а като за мъж - адмирации :peace1: Да попитам ако може, свареният нахут защо го смяташ по 50 г :th: Аз като го меря с чашка или изчислявам по етикет, ми излиза 30-33-35 г за блок суров. Като се свари - 70-80 г минимум.

Благодаря! :applaus:

Ползвам сварен нахут от консерва.........идва ми приблизително по 50 гр. за 1БВ. (е, може наистина да е +/- някой грам, ама няма да издребняваме ;) ) Въпросът е дискутиран от Хипо и Карита, та са постигнали консенус, че "варен след накисване цяла вечер се получи 45 гр." - аз го закръглявам на 50. :)

Днес направих мусака със спанак ала Пипи - стана превъзходна, усещам, че ще ми бъде любима рецепта в бъдеще!
Браво, Пипи! :yess:

Внесох лека модификация, правейки я с пилешка кайма (смлях пилешки гърди) и напомпах от всичко, за да стане ястие от 12Б - 4 порции по 3Б всяка.

Ето я:
Изображение

Изображение

Също така направих и овесени бисквити ала Карита - като и тук, предвид жокера от Каритка за комбиниране с протеинов шейк, внесох лека корекция, удвоявайки БМ.
Жалко, че снимката на Карита не се вижда, ето ги моите:

Изображение

@Ити, баце, не сме гратски, язе съм у най-дивият резерват северозапад, къде си имаме мост над барата Дунав. :mrgreen:
А па ти къде се слагаш с твоя Ботвеград, :bigsm30: - тфа е мноо по перифераата на СЗ, ти си си почти столичанин в повече! ;)
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 8:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Слонче » Нед Апр 27, 2014 9:40 pm

Благодаря GODzi, не съм я прочела тази дискусия, значи намалявам нахута на 50 г :)
Аватар
Слонче
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот Italiano » Нед Апр 27, 2014 10:15 pm

А, бе, шашавио, к'ъв Ботевград, бе?! Т'ва е Благоевград!
:lol:
А иначе я съм от Берковица, така че съм си баш от Северозападо.
А па 5 години съм учил у Монтана.
А майка ми е от Сталийска махала (на 10 км. от Лом).
А имам рода у Лом.
А имам и рода у Враца.
А па съм кум на приятели от твойо град - Видин. У Бононията пра'ихме сватбата. У Видин съм одил неколко пъти, та ви знам и Кауфландо, и ОМВ-то, и МОЛо, и центъро, и Бюрото по трудо, и съм ял рибена чорба на корабчетата у реката, и комаре като дживгаре са ме апали у градската ви градина. Даже съм одил на оня панаир, дека е у крайо на градо, ама малко циганска работа ми се виде. И мачо България - Италия на 06.09.2012 го гледах у Видин и се представиаме много добре. Да уточним, че я виках за България. :)
Така че я владеам целио Северозапад.
;)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот GODzillata » Нед Апр 27, 2014 10:21 pm

Е па те така кажи, да го еба! Сбра ме се, ей! :mrgreen: :smdance:

У Берковица одим на ски на Ком, па и до Вършец отскачам сегиз-тогиз.......малииииииийййййййй, убаво е да има сродна душа! :yess: :)
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот GODzillata » Нед Апр 27, 2014 10:22 pm

Слонче написа:Благодаря GODzi, не съм я прочела тази дискусия, значи намалявам нахута на 50 г :)

А, така!
Не да се чудиш що не сваляш. ;)
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Italiano » Нед Апр 27, 2014 10:26 pm

Е па друго си а. Да моам да си отпущим езико и да си маам на нашенски диалект!
:peace1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот GODzillata » Пон Апр 28, 2014 6:57 am

Е по оно кое си сака, си го изисква! :) Станааме PUстиняк до PUстиняка! :lol: Удрииииииииий, муьо, нема само ентелегенцаа, требе си и разпусканье! :mrgreen:

И коги додеш навам, глей па да се необадиш, че тогаа ми е мъка за тебе, нема да ти пишем вече! :noo: :orcs-cheers:
Последна промяна GODzillata на Пон Апр 28, 2014 12:14 pm, променена общо 1 път
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот ginette » Пон Апр 28, 2014 12:14 pm

Годзи ,имам въпрос относно въглехидратите на "агънско-багънско",по- точно как комбинира(по колко грама)- 2БВ салата.Тая зелена салата ,както и да намалявам ,все ми е много ,чудя се как някои изяждат 400гр маруля :think2:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот GODzillata » Пон Апр 28, 2014 12:17 pm

ginette написа:Годзи ,имам въпрос относно въглехидратите на "агънско-багънско",по- точно как комбинира(по колко грама)- 2БВ салата.Тая зелена салата ,както и да намалявам ,все ми е много ,чудя се как някои изяждат 400гр маруля :think2:

Там комбинацията от въглехидрати е следната:
3БВ - чаша вино (1Б), зелена салата + домати (1Б) и пюре от нахут (1Б), т.е. - за да не паса 1 кило маруля, съм добавил почти цял блок домат. ;)
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот ginette » Пон Апр 28, 2014 12:53 pm

ОК ,то излиза ,че тя не е теглена и е само ,като украса , 2-3 листчета , така съм съгласна .
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот baci » Пон Апр 28, 2014 4:11 pm

GODzillata, привет!
Посмях се и аз тук. Забележителен дневник ... и автор!
Аватар
baci
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Пон Апр 28, 2014 4:40 pm

Уеййй, пустиняк нашенски, глей са един убав виц:

"Конкурс по псуване - целта е кой ще изкара най-дълго без прекъсване.

Излиза ядосан американски рапър и започва: "MADAFUCKIN'BITCHESSHITPOLICECOCKSUCKINGSONOFAFUCKS...." и така около 20 минути, след което се изчерпал. Публиката избухва в овации.

Следва млад и надъхан сърбин: "JEBEMVIPICHKUMATERNUIMURTV ASESTRAULADNODUPEVIJEBEMPEDERIJEBENI..."...и така около половин час, след което издъхнал. Публиката потресена избухва в още по-силни аплодисменти.

Идва ред на български джентълмен от Северозапада. Докато се качва на подиума, се спъва в един кабел и пада.
Ставайки изригва в справедлив гняв: "ДА МУ ********* ********* МАЙНА НА ТОЯ КАБЕЛ ДА МУ ********* И НА ТОЯ ДЕТО ГО Е ТУРНАЛ ТУКА И НЕГОВАТА МАМА ДА ********* И НА БАБА МУ ДА ГО ТУРА ПО ВСИЧКИ ДУПКИ И ДА ВИ ********* И СЦЕНАТА И КОНКУРСA ДА ВИ ********* ШЕ СЕ ИЗПОТРЕПА ТУКА ДА ВИ ******..." и така около един час...
Публиката и журито дремали оцъклени без да реагират, очевидно потресени от суровия талант.
Джентълменът видимо успокоен се приближил до микрофона и свенливо предложил: "Ми я да почвам освен, а?""

:laugh1:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот GODzillata » Пон Апр 28, 2014 5:57 pm

О, баце, я тфа го знам от мънечък.....да не говорим, че фигурира и врла србска псувня, класика у жанра - MURTV ASESTRAULADNODUPE. :lol:

Са малко по темата - преди си мислех, че сме тюфлеци, защото сме бедни - глеаме се намуаме с яко лебец, сланинка и други мазни и висококалорични боклуци, само и само да не одиме гладни.
Глеаме да утопиме с лебец в мазничкото, та да ни стане благо и на душата, без да се замисляме за последиците.
НО съм грешал дълбоко.........вече са ми отворени очите от Зоната и излиза, че народът е дебел, щото е проЗ, щото няма инфото за Зоната, щото не осъзнава къф ужас стаа с тялото му, куту набива сички онеа въглехидрати......сийбаломамата напрао.....тфа Зоната тряаа да се изучава в училищата!
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната