Дневникът на Ели

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Ели

Мнениеот Хриси » Сря Яну 29, 2014 8:05 pm

Пипи, аз също не напълно разбирам тестовете и процеисте на трупане на мазнини така, както Сиърс ги е обяснил.
Например моят инсулин на гладно е под 4 и това говори за идеално състояние на мазнините, а съм дебела.
Мъжът ми яде само тестени закуски, пици, кроасани, вафли и прочие + свинско, няма грам тлъстина и е с идеално тегло. Ние изключения ли сме или не става въпрос за това което Сиърс обяснява за омега 6, за произхода на тази киселина и за натрупването и под формата на мазнини
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Зоната

Мнениеот yaneva » Сря Яну 29, 2014 8:36 pm

Ели,щом изпитваш глад,може въглехидратите да ти идват малко повече. Може причината да е в хляба. Различните "Вити" имат различен грамаж за блок. Пробвай, да го изчислиш по етикета. На мен 1 блок хляб "Вита 6 зърна" по етикет ми излиза 26г.(доста по-малко от 1 ф.)
За прясното мляко съм чувала да се избягва преди сън,защото образувало слуз в организма.
12:00 126гр печен хек 3П
1ф Вита +360 гр домат 3В
9 маслини 3М
15:30 100гр извара 2п
200гр ябълка 2В
6 бадема 2М
19:00 126гр печен хек 3П
220гр карфиол на фурна+1Ф Вита +70гр мандарина 3В
9 маслини 3М
21:30 220гр пр мляко +3бадема 1Б,това е днешното ми меню.
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 6:20 am

Янева, аз Вита я изчислявам по етикет 1 филия я ям за 1 и1/2БВ
ВСИЧКО В ЖИВОТА СЕ ПОСТИГА С ЖЕЛАНИЕ И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 6:21 am

Тогава от днес спирам хляба и ще видя една седмица как ще е
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Pipilota » Чет Яну 30, 2014 6:22 am

Хриси, Ели, той СИърс го е обяснил на дълго и на широко в книгите си. Аз просто се опитах да събера най-важната информация, и да синтезирам всичко от няколкото книги по-накратко и да е ясно, Но по кратко и ясно от това нямаше как да го напиша :notagree: Относно въпроса ти Хриси, там пише и за слабите хора, и за пълните. Отиди и хвърли поглед на абзаца със заглавие: КОГО ЗАСЯГА ИЗЛИШНАТА АРАХИДОНОВАТА КИСЕЛИНА – ХОРАТА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО ИЛИ ПРИРОДНО СЛАБИТЕ ХОРА?
И защо има хора които цял живот ядат каквото си искат, и за слаби...Сиърс го е казвал хиляди пъти- това са 25 те % генетични щастливци. Кръвната група, гените, всичко има значение. Всичката тази информация се намира из сайта в различните статии ;) Просто трябва малко повечко да се поровите , или да препрочетете, защото се забравя :applaus:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Хриси » Чет Яну 30, 2014 8:37 am

pipilota написа:Хриси, Ели, той СИърс го е обяснил на дълго и на широко в книгите си. Аз просто се опитах да събера най-важната информация, и да синтезирам всичко от няколкото книги по-накратко и да е ясно, Но по кратко и ясно от това нямаше как да го напиша :notagree: Относно въпроса ти Хриси, там пише и за слабите хора, и за пълните. Отиди и хвърли поглед на абзаца със заглавие: КОГО ЗАСЯГА ИЗЛИШНАТА АРАХИДОНОВАТА КИСЕЛИНА – ХОРАТА С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО ИЛИ ПРИРОДНО СЛАБИТЕ ХОРА?
И защо има хора които цял живот ядат каквото си искат, и за слаби...Сиърс го е казвал хиляди пъти- това са 25 те % генетични щастливци. Кръвната група, гените, всичко има значение. Всичката тази информация се намира из сайта в различните статии ;) Просто трябва малко повечко да се поровите , или да препрочетете, защото се забравя :applaus:

Да, Пипи, наистина бях забравила, че така пишеше за генетичната предопределеност. Сори за въпроса и мерси за напомнянето. ;)
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 8:48 am

Някой правил ли е рецептата с зеления фасул с яйца искам да я направя но е много подвеждаща напр това кис мляко е дадено 1 ч ч за 2 ПВ а нашето мляко нали 220гр е за 1ПВ следователно за да станат 2ПВ трябва да сложа 440гр к мляко ли?
Искам да си го наготвя за обяд и вечеря
И тези 4 яйца с 4 жълтъка нали трябва да се избягват жълтъците може ли само белтъци да се сложат например с извара и да се направят 6 БП
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Чет Яну 30, 2014 11:24 am

ели написа:Някой правил ли е рецептата с зеления фасул с яйца искам да я направя но е много подвеждаща напр това кис мляко е дадено 1 ч ч за 2 ПВ а нашето мляко нали 220гр е за 1ПВ следователно за да станат 2ПВ трябва да сложа 440гр к мляко ли?
Искам да си го наготвя за обяд и вечеря
И тези 4 яйца с 4 жълтъка нали трябва да се избягват жълтъците може ли само белтъци да се сложат например с извара и да се направят 6 БП

Аз не съм я правила, но ти можеш да си видоизмениш рецептата по свой вкус, стига да спазваш пропорциите
м/у ПБ/ВБ/МБ.
Между другото аз винаги си ям яйцата цели, но просто не прекалявам с количествата. Ако се ядат повечко яйца тогава е по-добре да се отделят жълтъците. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 11:27 am

Благодаря ти Хипо ми измених я сложих 1 цяло яйце +2 белтъка+100гр извара станаха 4П+2 от млякото и мазнината сложих само 3 Мазнини другите ще си ги ям оделно
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Чет Яну 30, 2014 11:32 am

ели написа:Благодаря ти Хипо ми измених я сложих 1 цяло яйце +2 белтъка+100гр извара станаха 4П+2 от млякото и мазнината сложих само 3 Мазнини другите ще си ги ям оделно

После се похвали с резултата. ;)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 1:50 pm

стана много вкусен зелен фасул ама малко сухичък ако имаше и малко сос щеше да е екстра :msmile5:
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот HippoDel » Чет Яну 30, 2014 5:02 pm

ели написа:стана много вкусен зелен фасул ама малко сухичък ако имаше и малко сос щеше да е екстра :msmile5:

Супер, да ти е сладко! Другият път добави повечко водичка. :)
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот ели » Чет Яну 30, 2014 5:32 pm

:hooo:
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

Мнениеот Karrita » Чет Яну 30, 2014 5:43 pm

Или пък си направи сосче с малко кисело млекце :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Italiano » Чет Яну 30, 2014 8:52 pm

+ чесънче ... ;)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот ели » Пет Яну 31, 2014 1:14 pm

Днешното ми меню

6:30 220 гр к мляко с 5гр чиа Б
19:30 100 гр извара +60гр овес+2ореха 2Б
12:00 84 гр пил филе 3П
240 гр домат ,30гр овес,105гр нахут 3В
9 маслини 3М
15:30 220 гр прясно мляко +3 бадема 1Б
19:00 220 гр к мляко +1яйце+2 белтъка 3П+1В
240гр домат+100 гр ябълка 2В
6 маслини+1к л зехтин 3М
21:30 220 гр к мляко с чиа 1Б
Искам да питам какаовите зърна как се смятат няма етикет с дани
И друго добро ли ми е разпределението ми м/у храненията сутрин ставам мн рано и затова 1 закуска ми е в 6:30ч ,и какаото 2 с.л за 1В е по таблица ако искам напр пр мляко с 1 к л какао да го броя ли?
Аватар
ели
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Козлодуй

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната