Време за отчет-вече съм 57 кг. Ама как става така, че все на кръгли кг се отчитам. Днес кантара закова на 57.00.

Изключително доволна съм. Последните 2 месеца свалям по килограм, но важното е, че тенденцията надолу се запазва. Аз не бързам. До тук за 6 месеца в Зоната общо свалени 9 кг. Мисля никак не е малко! На фона на моето леко лежерно Зонуване! Ако бях само на зелени продукти до сега да съм станала манекенка.
С изключение на леки здравословни проблеми, които имах се чувствам прекрасно. Не се лишавам от нищо, което ми се яде. Но интересно е, че ми се ядат неща, които мога да зонирам. Отказала съм почти напълно картофите, но ориз си позволявам, даже и по 2 блока на порция. Шоколад също си хапвам за десерт. Старая се обаче след ориза да има плод, а преди щоколада - зеленчук, ей такива неща. Да не са само неблагоприятни въглехидрати на 1 хранене. Правя си и мъфини редовно. По 2 дози на седмица, че всички ги ядем. Правя и "нормални" както казва сина ми мъфини и кексове разни, но не ми се яде от тях. С две думи мъжа ми и сина ми си ги ядат сами, а Зоновите ги ядем всички.
Правих и желирано мляко по идея на Бари от Овладяване на Зоната:
2 желатина 2БП
2 бр киви 2ВБ
1 кисело мляко 2ПВ
ядки за мазнини, чаша вода
Желатина разтварям на водна баня, към млякото добавям ванилия, чаша вода и обеленото и нарязано киви. Подслаждам със стевия. Добавям желатина и в 4 купички, всяка по 1 блок. Отгоре поръсих с канела. На вид прилича на мляко с ориз. По този повод останалите вкъщи ги зарадвах точно с това.
Има и неприятна новина- всички дрехи ми стоят ужасно. Широки и увиснали. Та си поръчах дрешки от сайтове разни. Особено летните ми панталони съвсем не стават за носене. Но...това да е проблема. Ще правим шопинг терапия. Много ми е бавен нета и приключвам, дано да не загубя написаното