Дневникът на Karrita

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Karrita

Мнениеот Plam4e22 » Чет Окт 31, 2013 12:23 pm

Скъпа, Карита, хиляди и милиони поздравления за рецептата и Дневничето :bigsm47: :bigsm47: :bigsm47: с голямо удоволствие сега си чета тези редове и с още по-ОГРОМНО такова ще прибягам да си купя продуктите, мисля ще ми излезе малко по-евтино отколокто да препътувам Пл-Несебър :auto-biker:
П.С. имаш ли нужда да ти дам малко инфо за протеините, или вече си се отказала от тях :think2:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Зоната

Мнениеот Karrita » Чет Окт 31, 2013 12:38 pm

Plam4e22 написа:П.С. имаш ли нужда да ти дам малко инфо за протеините, или вече си се отказала от тях :think2:

Plam4e, давай инфо моля те, че скоро ще купувам :lol:
И между другото скоро ще правя зонова торта :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Чет Окт 31, 2013 1:13 pm

Karrita написа:...И между другото скоро ще правя зонова торта :)

:о :о :о ЗООООООООООНОВА ТОРТА!
Малеееее, то какви мераци, надвавания и залагания бяха за неосъществената(все още) торта на Нимфичка, пък за твоята, не смея да мисля, какво ще стане, като се разчуе из форума! И кво? :bigsm33: Пак Гази ще намаже! :bigsm39: :bigsm34: :bigsm34: :bigsm34:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Karrita » Чет Окт 31, 2013 1:22 pm

Hippo, чакай да видя първо какво ще сътворя :cook:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Gazilot » Чет Окт 31, 2013 2:42 pm

HippoDel написа:И кво? :bigsm33: Пак Гази ще намаже! :bigsm39: :bigsm34: :bigsm34: :bigsm34:

Гази always намазва!!!
К'вото си посял, такова ще жънеш. Сейте и жънете бре, ко само завиждате, зоНбита балансирани такива :laugh:
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот gstoicheva » Чет Окт 31, 2013 5:29 pm

Кари, това е рецептата за моята баница:
200 гр. кори за баница 13 БВ / по етикет /
180 гр. гъби 1/2 БВ
65 гр. лук 1/2 БВ
364 гр. пилешки гърди смелени на кайма и овкусени 13БП
за заливка: 2 белтъка 1БП
120 гр. кисело мляко 2% 1БП и 1БВ
5 ч. л. зехтин 15 БМ
Лукът, гъбите и каймата се задушават с 2 ч. л. зехтин и малко водичка. Нареждаме половината кори, отгоре плънката и другите кори. Режем на 10 пачета и поливаме със заливката и останалия зехтин. Печем в загрята фурна около 40 минути. Всяко парче е 1,5 блока. Аз си хапвам по 2 парчета = 3 блока от всичко- за обяд или вечеря.
Добър апетит! :msmile5:
Аватар
gstoicheva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот nympheacea » Чет Окт 31, 2013 7:00 pm

Нимфа има много сериозен проблем. От 1 седмица съм се отдала на дегустация на бъдещия ми чийзкейк. За съжаление зациклих на чийза, 53 гр извара на Маджаров + 40 гр банан, това смачкано като за световно и поръсено с 1 орех............. Това ми са закуските и обяда от повече от седмица...........
Чиизкейк няма да видите от мен, на ви чийзбанан с орех, аз нищо повече не искам от живота.........(поне докато го ям това)
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Чет Окт 31, 2013 11:12 pm

Karrita написа:
Plam4e22 написа:П.С. имаш ли нужда да ти дам малко инфо за протеините, или вече си се отказала от тях :think2:

Plam4e, давай инфо моля те, че скоро ще купувам :lol:
И между другото скоро ще правя зонова торта :)

Каритке, ако това, което ще ти споделя за протеина по някакъв начин допринесе за добре балансирана торта- ИСКАМ ЕДНО ПАРЧЕ ВЕДНАГА щом е готова :laugh3: :laugh3: иначе :but: не издавам грам нищо (дали наистина прозвучах достатъчно манипулативно убедителна :laugh: )
И такаааааа- това да си имаш протеинче в менюто може да се окаже ОГРОМНО удоволствие- имат страхотни вкусове - било то шоколад, шоколад с лешник, канелено кексче и ванилов сладолед...ямиии :choco: Бари ни е казал: нека бъде суроватъчен :rules: По общоприето мнение той е най-добрият протеин с най-висока биологична стойност и също така Надежден доставчик е на незаменимите аминокиселини, които организмът ни не синтезира сам, но без които не може..... но кой по-точно :but: Според начина на преработка се разделя най-общо на две групи – суроватъчен концентрат и суроватъчен протеин изолат. Изолатът съдържа по-ниски нива на мазнини и въглехидрати. Това го прави по-лесно и бързо усвоим от организма. Най-добрите изолати се произвеждат по щадяща технология, която постига над 90% белтъчно съдържание и запазва биологичната активност. По-чисти са. Имат по-висок процент ВСАА-което ще рече аминокиселини. Разбира се – всичко това означава, че са по-скъпи. Това тук много ми се е харесало, като е комбинирано между двете http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-whey, а това е по-скъпата алтернативаhttp://shop.bb-team.org/surovatachen-protein-izolat, защото е изолат.
още малко допълнителна характеристика на протеина може да намерите тук (особено за трениращите):http://www.bb-team.org/articles/4137_protein-sled-trenirovka
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Gazilot » Пет Ное 01, 2013 1:01 am

Аз пък съм се спрял на http://www.silabg.com/bg/11694-AMIX-Whe ... usion.html
най-малкото, защото няма страховития Е-951 (инфо тук - http://www.bb-team.org/articles/1398_as ... nen-1-ot-2) и след дълго ровене ми е в златната среда. Не говоря за цена, там е топ-продукт, а за всичко друго, свързано с протеините.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Пет Ное 01, 2013 4:14 am

Пламче, Гази,
Не съм се интересувал до сега от такъв тип протеини, но хвърлих един бегъл поглед в iHerb и видях че там има цяло море от подобни протеини. Ще ми е интересно запознатите с такива протеини да кажат дали в iHerb е по-изгодно да се купуват протеини, както е положението с рибеното масло :think2: :wave:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Pipilota » Пет Ное 01, 2013 4:40 am

Айде всички протеинковци, бегайте в новата тема :bigarrow: Протеини в Зоната :bigsm1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот marianapanova » Пет Ное 01, 2013 10:26 am

Карит ето я вкусната баница на Гери :cook: а и на Нимфи закуската ми звучи мнооогоо добре ;)
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Karrita » Пет Ное 01, 2013 11:03 am

gstoicheva написа:Кари, това е рецептата за моята баница:
180 гр. гъби 1/2 БВ
65 гр. лук 1/2 БВ
5 ч. л. зехтин 15 БМ
Лукът, гъбите и каймата се задушават с 2 ч. л. зехтин и малко водичка. Нареждаме половината кори, отгоре плънката и другите кори. Режем на 10 пачета и поливаме със заливката и останалия зехтин. Печем в загрята фурна около 40 минути. Всяко парче е 1,5 блока. Аз си хапвам по 2 парчета = 3 блока от всичко- за обяд или вечеря.

Гери, много ти благодаря за рецептата, ще я пробвам в най-скоро време :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Karrita » Пет Ное 01, 2013 11:06 am

Пламче, мерси много за изчерпателния отговор :love1:
С протеините засега нагърбих Газито, за да си заслужи дегустациите на моите кулинарни произведения :laugh:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Karrita » Пет Ное 01, 2013 11:08 am

gstoicheva написа:Кари, това е рецептата за моята баница:
180 гр. гъби 1/2 БВ
65 гр. лук 1/2 БВ
5 ч. л. зехтин 15 БМ

Само да спомена, че мисля да я направя с кори от черно брашно ( май беше ръжено)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Plam4e22 » Пет Ное 01, 2013 12:32 pm

Karrita написа:Пламче, мерси много за изчерпателния отговор :love1:
С протеините засега нагърбих Газито, за да си заслужи дегустациите на моите кулинарни произведения :laugh:

Каритке, ако решиш да хвърлиш едно око :mix4: :bigarrow: Темата за протеините...
П.С. това трескаво готвене във владенията на Гази вече на нищо не прилича :bigsm34: :bigsm34: започвам вече да се страхувам да влизамв този дневник, всеки път ми текат едни стомашни сокове...не могаааа вече така :bigsm36:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната