Дневник на Попи

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневник на Попи

Мнениеот Poppy » Сря Сеп 18, 2013 1:47 pm

Ами аз вече направих 1 седмица в Зоната. За килограми няма да говоря, защото е все още много рано, но като цяло се чувствам много свежа. На дъщеря ми и никнат зъби и у нас сме вампирясали, почти не спим, а аз напоследък съм малко по-енергична, иначе обикалям като пияно вале :wow:

Така като гледам, започнах с 12 блока, въпреки това посвалих някое и друго килце. Като ми посвикне организма, ще намаля с един блок на обяд.

Преоткрих готвенето на уок тиган. Кълцам на тънки пръчици зеленчуци, стават хрупкави в 1 супена лъжица мазнина, след това мятам или яйца, или нарязани пилешки мръвки и става супер вкусотия.

На закуска, обяд и вечеря ям по една филийка черен хляб и засега не смятам да се отказвам от него. После ако храната ми идва в повече, ще ги заменя с по-голямо количество плод за десерт.

Та така от мен, Не е толкова трудно, колкото изглежда, а като свикнеш - изобщо.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Зоната

Мнениеот Pipilota » Сря Сеп 18, 2013 2:43 pm

Попи, какъв е този уок тиган :) Може и да го знам, но да не знам че така му викат в БГ. Дай малко инфо, че рецептата ми прозвуча интересна. :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 18, 2013 3:19 pm

Това са тези дълбоките тигани. Такива ползват в китайските ресторанти.
Иначе това на тънки лентички и аз обичам да го правя, но скоро не съм заради пустото вкусно грозде и последните дини и пъпеши. Не е проблем да си се направи и в нормален тиган - просто трябва да се бърка повече.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Poppy » Сря Сеп 18, 2013 7:46 pm

Пипи, той Италиано ти е отговорил за уок тигана. Стават малко по-различни на него зеленчуците, защото температурата е по-висока и стават буквално за половин минутка. Обикновено уок тиганите са чугунени.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Сря Сеп 18, 2013 11:40 pm

Ами аз имам такъв тиган, какъвто Ити го описва, просто не съм знаела че си има име :) Но определено не е чугунен, че ако трябва да подхвърлям зеленчуците вътре с тигана, ще ми е доста трудно, като се има предвид как ужасно тежат тия чугунените приспособления за готвене :laugh4:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Чет Сеп 19, 2013 9:15 am

Пипи, може и да е чугунен и въпреки това лек, защото уокът е с много тънки стени, затова и се нагрява до по-висока температура :lol:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Poppy » Чет Сеп 19, 2013 10:02 pm

Тази вечер като Гого - винце и синьо сирене. Знам, че не трябва често, но имам нужда. Това и е хубавото на Зоната.
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Пет Сеп 20, 2013 1:53 am

Попи, можеш да направиш и както мъжо прави от време на време - чашка водка със сельодка :) Или казано по културно му- течен въглехидрат с Омега-3 протеин :laugh3:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gogo » Пет Сеп 20, 2013 8:22 am

А-а-а..., Пипи :bigsm44: , не ни вкарвай в заблуждение :laugh: Сельодката(маринованата предполагам, че водката е грехота :cook: да пиеш с варена или печена :laugh1: ) според мен трябва да се смята за МБ :think2:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Poppy » Пет Сеп 20, 2013 10:01 am

Ехееее, и варианти имам за злоупотреба всякакви :laugh3: :laugh3: :laugh3: :laugh3:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Italiano » Пет Сеп 20, 2013 12:39 pm

Карай си на червено винце, че си е от зелената зона!
Резни си малко петроханка (нея я няма в зоните, ама си мисля ,че е червена :laugh: ).
Сложи си малко бадеми.
Красота и баланс!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Poppy » Пет Сеп 20, 2013 2:31 pm

Италиано, аз също съм фен на виното. Пък за мезенцето - виждам, че вие много варианти сте отработили :laugh4:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Съб Сеп 21, 2013 3:29 am

Да ти кажа, аз имам чувството, че ако си изям единия блок във вино, и ще остана гладна после. И за това винаги завиждам благородно на мъжо, понеже той вечеря по 5 блока, и така си има и за винце и за солидна порцийка манджаре или мезенце :) Обаче с моите 3 блока... не ми се вързва нещо :bigsm12:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Съб Сеп 21, 2013 7:12 pm

Пипи, ти по колко блока ядеш на ден? Аз май доста си хапвам :think2: засега обаче няма да намалям.
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Pipilota » Нед Сеп 22, 2013 3:00 am

аз съм на 11, понякога и на 10, ако заспя по рано :laugh:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Нед Сеп 22, 2013 11:48 am

Аз засега хапвам 12 блока, но после ще намаля с 1 на обяд. Нека да ми посвикне стомаха на този ритъм на хранене. Много се уморявам покрай дъщеря ми и системно си недоспивам, та имам нужда от зареждане на батериите. На физическа активност май трябва да отбележа, че по цял ден вдигам едно 13 килограмово пухкаво гюленце :laugh4:

Тази сутрин ядох следното и се надявам да не съм се объркала. Моля магистрите да ме коригират ако съм се объркала :lol:

1 филийка черен хляб - 1 ВБ
1 чч прясно мляко с нес кафе ! ВБ + 1ПБ
30 гр шунка - 1 ПБ
30 гр. сирене чедър / понеже е малко по-мазно си махнах МБ - така може ли? / - 1 ПБ
120 гр. домат - 1/2 ВБ
40 гр. грозде - 1/2 ВБ
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната