Идеите на Милвето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Идеите на Милвето

Мнениеот gogo » Сря Авг 28, 2013 7:58 pm

Милве, отслабнах 25 кг. Намалих 26 см. от талията си. Нищо не ми виси :laugh1: , кожата де. Сякаш с отслабването и кожата се е прибрала от само себе си. Редовно пия от това рибено масло Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels по 6 капсули на ден, което прави 3,6гр. омега 3. Вярвам, че и тези омеги спомогнаха за влизането ми и оставането в Зоната.
Не губи кураж и вяра. Бъди постоянна и резултатите неминуемо ще дойдат. Успех :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот milve » Пет Авг 30, 2013 3:04 pm

Gogo, добре че си ти да поддържаш огъня. Ако имаш време разкажи ми за твоята трансформация.
Гледах и не намерих твой дневник тук. Ако има откъде да прочета през какво си минал- кажи къде.
Много лесно е човек да се демотивира в началото на процеса и е хубаво да вижда примери с реални хора постигнали завидни резултати.
И ако иска и някой друг също може да сподели през какви моменти е минал и какво е постигнал. Особено ми е интересно да пишат дамите ( пак заради кожата)
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот milve » Пон Сеп 02, 2013 7:24 pm

02.09.2013г.
Най-после минах на 94,5 кг. Откога ги търкалям тези пусти 95. Карам напред и се радвам на резултата:)
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот nympheacea » Сря Сеп 25, 2013 2:37 pm

Милве, искам рапорт, Веднага :laugh: до къде я докара?
Относно кожата Пипи бе споменала, че при мъжа й, при загуба на 20+ кг, всичко се е прибрало. При мен също, въпреки че малко изостава. Дерзай и давай все така, всичко ще изчезне, единственото което трябва да инвестираш е време, вяра и постоянност.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот milve » Вто Окт 01, 2013 2:21 pm

Около месец не съм писала и не съм се теглила- нарочно за да видя мога ли или не мога да се контролирам.
С режима съм на периоди ту го спазвам супер стриктно ту избухвам високовъглехидратно ( течно , твърдо каквото дойде...) Но в едно съм много точна преди лягане 1блок че поне през ноща да съм в зоната:)С тренировките съм ОК. Кожата ми се е отпуснала там където са заминали повече сантиметри , но все още не е супер грозно.Да се надявам че няма и да стане.Голямо мазане , че и направо омазване пада вечер.Засега сутрин не успявам да съм толкова организирана и да включа и този момент в сутрешната истерия....
Нимфи мерси за проверката...имах нужда някой да ме попита как съм.Мерки ще докладвам на 21,10 и да видим какво е станало...
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот milve » Пон Окт 07, 2013 1:30 pm

Добре бе хора , къде бяхте цяло лято?????????????/
Влизам аз във форума и не мога да изчета всичко което сте пуснали. Много се искефих на дневниците на ГОГО и ГАЗИТУ.Браво и на Нимфи за резултата.
Което обаче ме накара да разбера че имам проблем. Аз свалям много бавно бе хора...кило на месец. Дали не се храня вярно или защото до момента напълно и всеотдайно, редовно тормозих телесището си с всякакви диети. Преди да започна зоната бях на 90 дневна , а преди нея на "10 години по-слаби". Сантиметрите ми са същите като предния месец, макар и повече хора да ми казват -"ти май си отслабнала" Факт е че влязох в едни стари панталони които не нося от повече от три години...ама при вас е егати свалянето /20 кг. за 4 месеца и т.н./ Аз тука дондуркам некакви 3-4-5 килца и си мисля че правя нещо....Ще взема да влизам всеки ден и да пиша ( ама пусто все не мистига времето )
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Gazilot » Пон Окт 07, 2013 2:28 pm

milve написа:С режима съм на периоди ту го спазвам супер стриктно ту избухвам високовъглехидратно ( течно , твърдо каквото дойде...)

Милвано моме,
В твоите думи е отговора
Прекалено стриктно е патент на Гого, само той има спартанския дух да жмуца извара ол дъ тайм и да е стриктен до грам. Респект!!!
Ако разстоянието на периода ти между стриктното и избухването е малък, то нормално е да си бавна с килцата :)
При мен например един мощен запой с манджорно(мезене бучене късване) ме изстрелва на 2кг+ и ми трябват поне 4-5 стриктни дена за да се върна на килата си отпреди запоя. Индивидуално е, да - но индивидуални въглехидрати няма - качват маса мамка им ( че и на масата отгоре се качват даже, да се друсат :) )
Доколкото мога да ти дам съвет от моите само 60+ дена в Зоната - старай се да си по средата - не педантично стриктно, и намали прегрешенията или поне амплитудния им период.
И намали завистта към нашите свалени килограми, ще качиш нивото на лошите айки :bigsm25:
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Сря Окт 09, 2013 3:10 pm

Милве, не губи кураж. Бъди наистина стриктна поне за седмица-две и ще видиш, че резултатите няма да закъснеят. :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот nympheacea » Пет Окт 18, 2013 2:54 pm

Милве обърни внимание на мазнините които се съдържат в протеините които приемаш. Аз така си слагам спирачки като ям нормално сирене с нормална масленост.
За да си сигурна, че не приемаш екстра мазнини, консумирай протеини, които са чисти. Нискомаслена извара (има една за която говорим в опаковка като кисело мляко, тя е с 0.5% мазнини) яйца, а ако имаш възможност направо минавай само на белтъци.
По лични наблюдения стигам до извода, че когато съм здрава, престоят в зоната ми е сигурен, щом почна да усещам глад, значи има нещо нередно в организма ми. Така разбрах, че съм болна (пневмония)
Вече толкова време си в зоната, би трябвало да можеш да видиш дали има някакъв модел на излизането ти в зоната. Всеки месец ли се случва, по едно и също време на месеца ли е, има ли нещо общо с месечния цикъл когато по принцип хормоните ни се променят малко. Замисли се и съм сигурна, че ще видиш нещо.
В момент в който усещаш, че излизаш от зоната, че ти се яде сладко, увеличи блоковете колкото ти се яде, аз от 9 минах за 2-3 дни на 13-15, по-добре повече блокове от колкото само повече въглехидрати.
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот milve » Нед Окт 20, 2013 3:36 pm

Здравейте зонуващи...
Нимфи , наистина има цикличност в прегрешенията и те категорично са около "онези дни". Още като реших да правя зоната отново, първото нещо което избрах са видовете протеини: аз обичам месце и се разнообразявам според предлагането в магазините.От яйцата предпочитам белтъка особенно сутрин за закуска.От направения анализ установих , че консумирам твърде често сирене, а харесвам хубаво мазничко, скъпичко ....Така, че се налага да се озаптя за една две седмици да видя дали изключвайки го ще има ефект. Купих си извара -нискомаслена и пише че съдържа:бел-14 гр/100;въгл.-4гр./100мазнини - 2гр. /100.
Проблем имам и с обедното хранене т.к. е в заведение и там не мога да контролирам начина на приготвяне.Да знам какво ще ми кажат всички.... ама това е живия живот - налага се да се храним и навън.Основно поръчвам зелена салата и пилешка пръжолка на скара.За междинните закуски предпочитам кисело мляко 2% на верея. Мазнините които добавям са основно обезсолени маслини или сурови бадеми. Че съм убедена в зоната -няма съмнение аз съм постигала резултати с нея.Просто след 40- така стават по-бавно , но по-славно нещата:) Не съм се сещала да вдигна общия блоков прием за деня ........много хитро....:) Спазвам броя хранения на ден - 3 плюс две закуски. За упражненията -там съм пушка, работя за плочки на плажа :laugh1:
Много мотивиращо е да прочетеш дневниците на старите кримки -Гого , Италиано, гледам, че и Марианка си е направила....Правилно,постепенно и постоянно е девиз на един друг форум, но много ми харесва.
Така че ППП и ще стане.
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот milve » Сря Окт 23, 2013 3:19 pm

Макар и с два дни закъснение да дам отчет:
На 21,10,2013:
талия - 107 см
ханш - 124 см
килограми 93,200 кг. (Вървя към заветните "Под 90...")
Имам обаче огромна разлика в сантиметри на обиколката под бюста - 11 см( има и разлика малко по-нагоре ама ...)
на бицепса са съм -5 см
корем в най-издадената му част е -10 см
бедро - 5 см
от врата -3 см и т.н.
Свалям на сантиметри отвсякъде.
Спазвам си броя хранения за деня , но взе да ми омръзва едно и също да зобам.В неделя трябва да видя и да помисля какво и как да разнообразя.
Ще чакам напътствия , коментари и предложения само позитивни да са! :angry:
Айде доброзонуване!
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот marianapanova » Сря Окт 23, 2013 3:21 pm

Браво Милве само така,само надолу да са килограмите,а здравето и настроението да са на 6 :hug:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот nympheacea » Чет Окт 24, 2013 10:50 am

Милве, браво
-10 см талия.

Единственото което искам от теб е да внимаваш с мазнините в протеините и да видим.
Относно подгръдната обиколка, там беше едно от местата, от които първо започнах да свалям. След 6 месеца застой в тази конкретна зона, виждам, че пак започвам да свалям от това местенце.
Не си купувай сутиени :laugh: или ги взимай по-малка обиколка.
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Окт 24, 2013 11:03 am

Браво Милве! :bouquet:

Страхотни резултати. Що сантиметри си свалила, направо станах хахо :wow: Давай все така! :bigsm18:

Успех! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот milve » Чет Окт 24, 2013 9:17 pm

Здравейте зонуващи,
Голямо благодаря за коментарите !
Обаче трябва да се изповядам ,че то както е казал народа :
' споделени калории дано да станат наполовина" ама нейсе...
Детето значи, се тръшна сутринта, че иска пържени филийки. И аз като една магьосница в кухнята размахах пръчица и те хоп - цъфнаха на трапезата ми.Устоях им около 45 мин и си викам - добре де само едничка със сладко от дюли и сиренце изкиснато както едно време при баба.( мляс ,мляс) пък после ще се балансирам по -точно .........
Е няма такива болки в корема бе хора, аз щях да пукна от киселини, газове, тежест и обща отпадналост.Вие на това ли му викате "инсулиново гадно"? Толкова ми е зле, че чак изглежда абсурдно да е реакция спрямо многото въглехидрати. Или е точно това ? Цял ден нищо не съм яла , защото имах усещане, че ще върна материала в канализацията. Ако изводите ми са правилни , детето филийки -баща му да му прави.
Пусти намкюрлък - като нищо някоя язва да ми докара !
Е това е .Рапорт даден .
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Окт 24, 2013 9:55 pm

milve написа:Е няма такива болки в корема бе хора, аз щях да пукна от киселини, газове, тежест и обща отпадналост.Вие на това ли му викате "инсулиново гадно"? Толкова ми е зле, че чак изглежда абсурдно да е реакция спрямо многото въглехидрати. Или е точно това ? Цял ден нищо не съм яла , защото имах усещане, че ще върна материала в канализацията. Ако изводите ми са правилни , детето филийки -баща му да му прави.
Пусти намкюрлък - като нищо някоя язва да ми докара !
Е това е .Рапорт даден .

:laugh2: Добре дошла в клуба! Да, това е "инсулиново гадно". :laugh1: Мисля, че в случая, това не е само реакция спрямо многото въглехидрати, но и срещу многото мазнини.
Няма страшно, ще ти мине, ама дълго ще ти държи топло. ;) :laugh: Добре, че при теб е било на закуска, че при мен беше на вечеря и да не ти разправям какво беше цала нощ... :bigsm35: :bigsm36:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната