Дневникът на ПламЪчето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Пламачето

Мнениеот Italiano » Чет Юни 27, 2013 11:29 am

Хммм, имаш 2 интервала от по 4 часа и половина, а после вечерята и късната закуска са ти доста близко.
След фитнеса си хапнала само един блок и затова после, и то след 3 часа и 15 минути, си усетила зверски глад. Трябвало е да хапнеш повече след фитнеса, въпреки че не си чувствала глад.
Като за ден с продължителност близо 18 часа си мисля, че ти трябва по-прецизно разпределение на храненията.
Моят ден е с продължителност 16 - 16 и половина часа и имам поне 6 хранения.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Чет Юни 27, 2013 4:52 pm

Ах, тези финни настройки, направо ме побъркват :wow: , ама напълно съм съгласна, защото не е нормално да имам мечи глад след 3 часа. определено мускулите ми работят и крещят " искам да ямммм :laugh: " днес съм измислила да експериментирам с тренировката и яденето за да видя как ше ми отговори тялото :roll:
Хиляди благодарности , Шерлок :laugh:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Pipilota » Чет Юни 27, 2013 5:14 pm

Пламче, аз другото което забелязвам, е некачествените ти протеини. Както се казва липсва "истински" протеин. В много случай кашкавала и сиренето могат да се смятат повече за мазнина, от колкото за протеин. Зависи от продуктите, но като се има предвид че в БГ кашкавалите и сирената почти не се намират обезмаслени...Дори тук, във форумите на Сиърс, забелязвам, че доста зонуващи смятат тези продукти по скоро за мазнина, в зависимост от етикетите.
Вкарай малко повече яйчените белтъци, пилешко, пуешко, телешко и риба най вече. Това е един вид истински протеин. :hug: и пределено ще усетиш разликата :bouquet:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Чет Юни 27, 2013 10:34 pm

Хм, това не ми мина през акълчето :think: някои хора смятат, че не можели да си представят масата без хляб, а аз съм от тези които не могат да си представят живота без кашкавал, а по-малко сирене. Пипи, в името на зоната ще се опитам да го откажа или най- малкото- да го намаля :sad: А според мен това много ме е дърпало назад до сега :think2: ...а да не казвам, че кантарът е като бетон ...не мърда :sad: . Всичко в си дойде на мястото след тази промяна. Искрени благодарности за това, че ми помагате :bow:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Plam4e22 » Пет Юни 28, 2013 7:27 am

Здравейте, зонуващи :hug: ,
днес се замислих, че аз месо не ям, защото просто никога не ме е привличало, а даже напротив - понякога ми е трудно да го преглъщам, затова днес ше тичам за обезмаслена извара и риба. А тофуто брои ли се за хубав протеин или...
Още нещо- колкото и да не ми е удобно , ще трябва да споделя, че по-рядко от преди ходя до "заведението" :think: а това ми е голяма мъка, защото преди се гордеех как всичко се случваше по 2 пъти и в един и същи час :think:

8:30-закуска - 2 блока
Започвам деня си винаги с фибри, защото след това се чувстваш 2 пъти по-здрава и сита :)
Може би заради протестите и замерването на Мая Манолова с яйца и домати, много ми се дояде точно това- а аз си ги фантазирам като една хрупкава и ароматна английска закуска :cook:
1яйце+1бетък+14 гр. Филе- 2 блока П
Филийка-27 гр, пълнозърнест препечен хляб+ 240 гр. Домат-2 блока В
Ще сготвя това с малко мазнина, т.е.2/3. Ч.л. Масло

Обяд 12:00-2блока
140 гр. Ябълка+200гр. Розов домат- 2 В
60гр. Сирене-2П
2ч.л. Счупени орехи-2М

15:00-1 блок
100гр ябълка+28гр. Кашкавал + орехи
Мисля днес да си направя един експеримент. След като поех тази енергия, решена съм веднага да я изгоря ,затова в 15:45 съм във фитнесзалата, бягайки като луда и най- хубавото е че имам енергията дори и за повече.
Към 17:15 вече съм приключила , но ще експериментирам и ще взема да хапна 2блока към 18, за да имам 3 часа интервал

18:35-прелюдия към вечеря

480 гр краставица+ 27 гр. Пълнозърнест хляб-2В
60гр. Кайма,сготвена , умишлено е по- малко, тъй като според таблицата всичко е в суров вид-2П
1с.л. Орехи-2М
Яденето е много, но след това не чувствам никаква тежест, а такова блаженство, което смея да сравня само с много еуфорично чувство :lol:

11:00 вечеря-1блок- за разлика от вчера нямам и грам усещане за глад:) извод: Шерлок Зоунският съвет на Italiano беше коректен :hug:
27гр. Хляб, домашното ми производство +28 гр. Кашкавал+ 1/4ч.л масълце- това го вземах с мен на театър на Камен Донев. Спектакълът беше страхотно смешен :laugh3: чак накрая се сетих за този сандвич

закуска-1:30-1блок
8 бр. Череши + 56 гр. Извара + орехи
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Pipilota » Пет Юни 28, 2013 2:27 pm

Аха, Plam4e22 проблема с ходенето до "заведението" е добър знак, че зоната ти действа :) Аз съьо никога в живота си не съм имала подобни проблеми, бях като часовник, но в началото, като влязох в зоната ела да видиш кви мъки беше:oh: Тогава се разрових из книгите и блоговете на сиърс да намеря нещо, защо е така. Можеш да погледнеш във Въпроси и отговори, въпрос № 26 :bow:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Самми » Пет Юни 28, 2013 10:01 pm

Ако може да се вметна и аз тук с едно питане точно по 26-ти въпрос :msmile6: - абе какъв е този кристалинен витамин С? :think:
Аватар
Самми
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Пет Юни 28, 2013 10:42 pm

Сами, рових се и аз в и- нет и не успях да изровя нищо, но затова пък Уики-пипи- дия :laugh: е с нас :lol:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Plam4e22 » Пет Юни 28, 2013 10:47 pm

Днес извърших едно прегрешение, но това ще ми е за урок :think: Вкусах си една супена лъжица сладолед и след съвсем кратко дойде доста отрицателна реакция :dum: за урок ми е :sad:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Pipilota » Съб Юни 29, 2013 5:34 am

Plam4e22 написа:Сами, рових се и аз в и- нет и не успях да изровя нищо, но затова пък Уики-пипи-дия :laugh: е с нас :lol:

Пламчеееее ако знаеш в какъв смях избухнах като прочетох това Уики-пипи-дия :laugh1: размаза ме направо :laugh4: Много мило, ама мисля, че един-два живота още няма да ми стигнат за да науча всичко, и да си заслужа тази титла :hug:

Относно криталинния витами С, или кристализирания, или витамина на кристали- то името му говори само за себе си- това е витамин С на кристали, и най често са смляни на прах. Сrystalline vitamin С се среща и под името Ascorbic Acid.
Учудвам се, че няма информация не български из нета. Потърсих такъв витамин С в сайта на iherb, защото гледам, че често се позват услигите на тази страница. И най-добрия който ми се стори е този кристалинен витамин С
Смята се, че витамин С-то в тази си форма се обсорбира най-добре в тялото, и особено в тънките черва. И за предпочитане е да се приема на по-малки дози за през целия ден, от колкото по-голяма доза веднъж на ден, в което маи има логика, защото и Барито казва, че витамините се задържат в кръвта само до няколко часа. Много е удобно да си го слагаш в млякото, или във вода или друга напитка.
В сайта има най-различни производители на кристалния витамин. Можеш да ги погледнеш тук :hug:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Съб Юни 29, 2013 10:20 am

Пламче, каква беше реакцията от сладоледа?
Не би трябвало да е толкова сериозна от 1 с.л. сладолед ... :think:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Pipilota » Съб Юни 29, 2013 6:00 pm

Ааа, Italiano, и аз щях да попитам същото, за тоя сладолед.. как от една лъжица само, и кавка е била реакцията. На мен ми се случвало, в момент на слабост и лакомия, не че организма ми го е искал, да си хапна половин купичка сладолед, и съответно си поемах риска после да ми стане много много "инсулиновото гадно" както го наричам. Случвало ни се е и с торта, и бонбони при някой повод или събиране. И най-интересното, че и при мен и при мъжо това неприятно чувство винаги настъпва по едно и също време- до около 20-30 минути след греховното ядене :)
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Нед Юни 30, 2013 8:25 am

Пипи, може да не знаеш всичко, но със сигурност знаеш най- важното, което е в нужда на всеки ни. И много оптимизъм се излъчва от теб :bouquet:
Понякога съм си била мислила, че знам достатъчно за храните и имах съзнанието, че е правилно ( т.е. Ядях главно здравословно) сега си мисля , че имам доста път да измина докато достигна до твоите знание и другите тук зонуващи :lol:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Plam4e22 » Нед Юни 30, 2013 8:32 am

По отношение за сладоледа. Първо да обясня, вкусах си от всички видове ,които моите приятели бяха си вземали. Т.е. 5 вида с една малка лъжичка и ми се стори 1 с.л, но кой знае :laugh: може и да са 2. След това имах киселини в стомаха и определено някакъв странен дискомфорт, малко ми се замая главата, което ми се стори странно, защото обикновено никога не се чувствам така.
Въпреки че ма още нещо- съвсем скоро- след 2 дни идва my period :shy: а преди тогава винаги имам много лоши болки в стомаха, а и раздразнение... На другият ден ми се наложи да отида на държавен изпит и не бях яла повече от 5 часа, и сед това пак...страшна болка в стомаха :sad:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот nympheacea » Пон Юли 01, 2013 12:47 pm

Plam4e22 написа:След това имах киселини в стомаха и определено някакъв странен дискомфорт, малко ми се замая главата, което ми се стори странно, защото обикновено никога не се чувствам така. :sad:

Plam4e22 и аз съм така, дори и най-малкото прегрешение ми коства ужасен дискомфорт, чувствам се като ударена с мокър парцал, ама като се замисля, най ми напомня симптомите при ниско кръвно, които от както съм в зоната, направо съм забравила.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Пон Юли 01, 2013 1:50 pm

Ама имаш ли освен дискомфорта и малко завъртане на главата :wow: , защото това наистина ми напомня на ниско кръвно, а не знам каква е логиката :think:
Да разбирам ли, че " инсолиновото гадно" е точно това яко,а после кофти чувство :think2:
Всеки път като сгреша, разбирам, че всъщност няма смисъл, ама пак го правя и така до кога ли :stupid: ...
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната