Ето ме тук ... Май допуснах грешка ...
Правих вечеря от зеле и пилешко месо. Зелето задуших в тенджера с малко вода и дозата зехтин.
Идеята беше следната:
- прясно зеле /предварително измерих 4 ч.ч нарязано зеле/ - 1БВ
- 1/2 ч.ч. доматено пюре - 1 БВ
- 2/3 с. л. зехтин
- пилешко месо /предварително сварено/ - 84 гр - 1 БП
Като подправка ползвах черен и червен пипер, но вместо сладък червен пипер съм сложила лют

Разсеяна съм и така зеленцето стана 1. много голяма порция и 2. доста люто.
Отделих си само чаша зеле, месото и към тази част от храната добавих плодове за десерт - една ябълка 100 гр и 20 гр киви. Струва ми се, че грешката е при зеленцето и доматите, когато взех за себе си от общото количество. Също и зехтина, той е много малко, но се губи точността.
Днес:
З1 - извара 56 гр - 1 БВ, 100 гр ябълка - 1 БВ, 3 бадема - 1 БМ
З2 - чаша кефир
О - пушена сьомга - 84 гр - 3 БП, 2 киви и 100 гр ябълка - 3 БВ, 3 бадема - 1 БМ - за бадемите се чудех също, сьомгата си е мазничка риба, дали не трябваше да се откажа от бадемите пък било то и 3
СЗ - 400 гр к. мляко Елби - 2 БПВМ - изпитвах лек глад, може би заради бадемите? и затова реших днес да имам 10 блока вместо 9 - пак се чудя дали е добре, правя го няколко пъти вече - сменям броя на блоковете. Не е често, но го правя - 10 блока вместо 9.
ПС - чаша кефир - 1 БПВМ - към кефира не прибавям мазнини, защото го приготвям от 2% или 1.5% пр. мляко.
И друго нещо - днес не ми се пие много вода, но направих 2 л.
Като цяло, ден в съмнения и грешчици ...
Ако някой ме чете - моля да пише ако знае, дали се намира книжка със зелени зонови рецепти?