Innil и Времето на ЗОНАТА

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Innil и Времето на ЗОНАТА

Мнениеот Innil » Пон Яну 23, 2017 8:38 pm

Вярно ... не се замислих ... :) Благодаря Маня!
Продължавам напред.
Имам един проблем - устните ми сухи и напукани, откакто започнах с режима.
Дали трябва да приемам допълнително витамини? Все още нямам рибено масло.
"Ако ти искаш, след сто години в света нещо да се промени, започни сега. Божите мелници мелят бавно." Борис Стругацки
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Зоната

Мнениеот Маня » Пон Яну 23, 2017 8:59 pm

Повече вода, купи си и витамин Е. И просто ги мажи или с крем, или със зехтин :) Донякъде е и от сезона :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Innil » Вто Яну 24, 2017 12:28 pm

Маня, бях се притеснила, че пия много вода - около 3 л на ден, калкулаторът ми дава 2.6 л.
Дали е добре да се пие повече вода от определената доза?

Имам въпросче за body fat.
Ползвах този калкулатор: http://www.calculator.net/body-fat-calculator.html
Според формулата на Бари нещата изглеждат много по-различно. Вие как си смятате body fat?

ДНЕС:

З1- чаша кисело мляко 1 БПВМ

32 - чаша кисело мляко 1 БПВМ

Обяд - правих мини палачинкова торта с овесени трици, белтъци и прясно мляко.
Подредих палачинките в 3 реда, /3 палачинки/ между тях - авокадо + сирене Котидж + пуешка шунка, нарязана на малки парченца.

1/2 ч.ч. пр.мляко - 1/2 БП +1/2 БВ; 2 белтъка - 1 БП; 57 гр овесени трици - 3, малко сол;
сирене Котижд - 64 гр - 1 БП за гарниране
пуешка шунка 42 гр - 1 БП за гарниране
1/2 ч.ч. к.мляко - 1/2 БП +1/2 БВ за допълване на протеините
4 с.л. авокадо, нарязани наситно за гарниране - 4 БМ
Палачинките ги пекох на тиган без мазнина. За да станат по - компактни, мисля, са необходими 4 белтъка, но имах само 2 яйца. Изпекоха се и с 2 белтъка. Вкусна тортичка.

Обядът ми беше от 4 БПВМ - малко по-обемен заради грешката ми, която поправих навреме :)
- палачинките бяха готови, но сгреших при изчисляването на блоковете - коригирах грамажите по време на обяда, беше по-лесно да сметна 4 блока за обяд. Днес ще имам 10 блока вместо 9 :skyle5:

СЗ - 56 гр извара - 1 БП
100 гр ябълка - 1 БВ
3 лешника - 1 БМ

В - 84 гр пуешка шунка - 1 БП
100 ГР ябълка - 1 БВ
1 киви - 1 БВ
6 лешника

Преди сън - 1 ч.ч. кефир
"Ако ти искаш, след сто години в света нещо да се промени, започни сега. Божите мелници мелят бавно." Борис Стругацки
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Вто Яну 24, 2017 1:29 pm

Ползвам този на Бари Сиърс - изисква регистрация в сайта - http://www.zonediet.com/resources/body-fat-calculator/
Чрез него се определят и блоковете
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Innil » Вто Яну 24, 2017 6:06 pm

Маня, благодаря за информацията!
Ще смятам отново ...
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Съб Яну 28, 2017 8:26 am

ДОБРО УТРО от мен :)

Не съм писала няколко дни, много съм заета. Но въпреки това, следвам правилата на зоната. Мисля, че така ще бъде винаги ...
Измина втора седмица. Бързо и неусетно. Студена, снежна, мразовита, но зелена зонова седмица. :coldweather:
Пиша отчет:

Тегло - 78 кг
Талия - 93 см
Ханш - 115 см
Body Fat %:40.87
Body Fat Weight (lbs):69.48
Lean Body Mass (lbs):100.52 /според Бари/

Свалени кг дотук - 4.2! Невероятно е, мислех, че това ще е за месец.

Много обичам да готвя, но не готвя всеки ден. Хапвам предимно к. мляко, извара, ябълки, риба тон, броколи и зеле.
Днес обаче ще си направя от чудните палачинки на Маня :hungry:
Чувствам се прекрасно. Въпреки многото задачи, които имам, се справям, изчезна стресът. Работя по-ефикасно и продължително. Решителна и концентрирана съм. Освен това дрехите ми стават по-широки.
Тялото ми се оформя всеки ден, интересно ми е да наблюдавам промените. Зоната е вълшебство!
Виждам, че има новорегистрирани - искам да им кажа - Добре дошли! Вие сте на точното място, най - доброто място - the :zone: ! ... където всеки нов ден е по-добър от предходния ... Пожелавам ви търпение, воля и спокойни зонови дни.

ДНЕС:

З1 - чаша к. мляко - 1 БПВМ
32 - чаша к. мляко - 1 БПВМ

За обяд мисля, палачинки. За вечеря пиле на пара със зелен фасул. И ябълки за десерт - ще смятам блокчетата по-късно.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Пон Яну 30, 2017 7:23 pm

Хей, Дневниче ... с всеки изминал ден се убеждавам, че съм тръгнала във вярната посока ... Сутрин като се събудя, не се чувствам кръгла и издута като балон. Събуждам се бодра, обикновено ставам към 5 - 5.30. Не са ми нужни няколко часа, за да се разсъня и да избистря мислите си. Близките ми казват, че има голяма промяна у мен - лицето ми възвръща нормалния си вид. Не е подпухнало и изморено.
Усещам една чудна енергия, която изпълва всяка моя клетка. Знам, че това се дължи на Зоната. Искам да благодаря на всички, които са се погрижили да създадат този полезен и безценен сайт! Без вас, вашите съвети, рецепти, вашите дневници, нямаше да съм така постоянна вече трета седмица. :bouquet:

Менюто ми днес:

З - Кисело мляко, 200 гр - 1 БПВМ

О - Мишмаш с лук, белтъци, извара и печени чушки /премери и изчислени количества/ общо 3БПВМ

СЗ - 56 гр извара, 1 ябълка и 3 бадема - 1 БПВМ

В - Пиле с гъби и лук, и киви за десерт:

- 84 гр варено пилешко месо - 2 БП
- 1 ч.чаша сварени гъби - 1/2 БВ
- 130 гр лук - 1 БВ
- 1/2 киви - 1/2 БВ
2/3 с.л. зехтин - 2 БМ

ПЗ - 200 гр к. мляко - 1 БПВМ

Забравих да споделя нещо важно. Имах навика да си държа апаратчето за кръвно около до себе си и преди да дойда в Зоната, си мерих кръвното налягане по няколко пъти на ден. Сега апаратчето е прибрано и измерването става веднъж в седмицата :)
Последна промяна Innil на Вто Яну 31, 2017 8:23 am, променена общо 2 пъти
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Пон Яну 30, 2017 7:27 pm

PS: Пилето с гъби и лук го правих за втори път и синът ми много го харесва :)
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот ВаняС » Вто Яну 31, 2017 12:12 pm

Innil написа:Менюто ми днес:

З - Кисело мляко, 200 гр - 1 БПВМ

Здравей Инил,
Имам една питанка: Прави ми впечатление, че киселото мляко ти е 1БПВМ, какво мляко ползваш?
Препоръчително е да се ползва нискомаслено мляко (под 2%) и да се добавят полезни мазнини.

Желая ти успех и много се радвам за положителните резултати! :yess:
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка.
Аватар
ВаняС

Бургас
Жена

Мнениеот Innil » Вто Яну 31, 2017 4:59 pm

Здравей Ваня, киселото мляко обикновено ми е 2%, понякога е 1% - тогава си хапвам орехче.
Не съм много сигурна за процентите, карам си на 2% ... може би е моя грешка?
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Вто Яну 31, 2017 5:00 pm

PS купувам най-често Елби.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Сря Фев 01, 2017 6:49 pm

Ето ме тук ... Май допуснах грешка ... :(
Правих вечеря от зеле и пилешко месо. Зелето задуших в тенджера с малко вода и дозата зехтин.
Идеята беше следната:
- прясно зеле /предварително измерих 4 ч.ч нарязано зеле/ - 1БВ
- 1/2 ч.ч. доматено пюре - 1 БВ
- 2/3 с. л. зехтин
- пилешко месо /предварително сварено/ - 84 гр - 1 БП

Като подправка ползвах черен и червен пипер, но вместо сладък червен пипер съм сложила лют :skyle5: Разсеяна съм и така зеленцето стана 1. много голяма порция и 2. доста люто.
Отделих си само чаша зеле, месото и към тази част от храната добавих плодове за десерт - една ябълка 100 гр и 20 гр киви. Струва ми се, че грешката е при зеленцето и доматите, когато взех за себе си от общото количество. Също и зехтина, той е много малко, но се губи точността.

Днес:

З1 - извара 56 гр - 1 БВ, 100 гр ябълка - 1 БВ, 3 бадема - 1 БМ
З2 - чаша кефир
О - пушена сьомга - 84 гр - 3 БП, 2 киви и 100 гр ябълка - 3 БВ, 3 бадема - 1 БМ - за бадемите се чудех също, сьомгата си е мазничка риба, дали не трябваше да се откажа от бадемите пък било то и 3 :th:

СЗ - 400 гр к. мляко Елби - 2 БПВМ - изпитвах лек глад, може би заради бадемите? и затова реших днес да имам 10 блока вместо 9 - пак се чудя дали е добре, правя го няколко пъти вече - сменям броя на блоковете. Не е често, но го правя - 10 блока вместо 9.

ПС - чаша кефир - 1 БПВМ - към кефира не прибавям мазнини, защото го приготвям от 2% или 1.5% пр. мляко.

И друго нещо - днес не ми се пие много вода, но направих 2 л.

Като цяло, ден в съмнения и грешчици ...

Ако някой ме чете - моля да пише ако знае, дали се намира книжка със зелени зонови рецепти?
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Съб Фев 04, 2017 11:19 am

Събота ... време за отчет.
Днес не ми е много добър ден, събудих се през нощта и не можах да заспя до сутринта. Първата закуска, чаша к. мляко е хапнах в 3.40 :( , след 4.5 - 5 часа дойде ред на втората закуска.
Тези дни не се справям нещо с готвенето и резултатът е налице.

Тегло - 77.3 кг
Талия - 90 см
Ханш - 114 см
Body Fat %:40.16
Body Fat Weight (lbs):68.27
Lean Body Mass (lbs):101.73

Свалени кг дотук - 4.9. Струват ми се малко, но продължавам.

Менюто досега:

З1 - ч.ч. к. мляко - 1 БПВМ
З2 - 64 гр цедено домашно к. мляко - 2 БП; 1 киви и 1 мандаринка - 2БВ, 6 бадема

По - късно ще пиша продъжението.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Съб Фев 04, 2017 11:30 am

Изобщо не е малко, но е предимно вода - тепърва лека полека ще се стапя мастна тъкан. И темпото на отслабване ще се забави. Но това да не те отчайва. В Зоната отслаблането е бавно, но трайно, ако се отдадеш на нея като хората. Нормалното сваляне е между 200 и 500 г на седмица - тогава е здравословни. Всичко друго е опасно за здравето :)

Преследваната цел очаквай най-рано след година, година и половина :), ако си стриктна :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Innil » Съб Фев 04, 2017 12:47 pm

Благодаря за подкрепата! Всъщност, целта е подобряване на здравето най-вече. Организмът ми направо не издържаше, Зоната се появи в точното време. Търпение и воля ще имам. Радвам се, че съм тук, сред вас.
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Innil » Чет Фев 09, 2017 9:01 pm

Хайде малко да попиша днес.
От два дни съм на 9 блока, преди ги редувах 10-9, още настройвам количества.

Закуска 1 - ч.ч. к. мляко - 1 БПВМ, извара 56 гр - 1 БП, 100 гр ябълка - 1 БВ, 3 ядки кашу

Закуска 2 - ч.ч.к. мляко - 1БПВМ

Обяд- нямах много време и спретнах една палачинка от 3 белтъка - 1.5 БП и 38 гр овесени трици - 1 БВ, за намазване - 32 гр котидж - 0.5 БП и 2/3 с.л. тахан. Като я гледах така палачинката, си мислех, че ще ми се наложи да допълня обяда с к.мляко, но палачинката стана като хлебче и ми дойде идеално :)
Три часа после никакъв глад.

Следобедна закуска - ч.ч.к. мляко - 1 БПВМ

Вечеря - пуешка шунка 84 гр - 2 БП, 140 гр печени чушки - 2 БВ и 6 бр. кашу - 2 БМ
Преди малко си изпих кефирчето - 1 БПВМ

Много ми харесва горчивия бонбон на Маня ... правих си го няколко пъти за закуските, с нетърпение чакам утре да стане цеденото мляко :)
Правя и една разновидност на бонбончето. Вместо 1 блок го правя с два блока, ако ми се хапва сладко, става нещо като крем.
Към съставките за бонбона слагам още една доза цедено мляко, нарязвам киви и ядките за два блока и поръсвам с кокосови стърготини :) или пък с боровинки!
Мноогоо вкусно!
Аватар
Innil
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната