Правилно, това е моя дневник, а Начинаещата е неориентирана все още във форума. Нямам против това, че тук Начинаещата е намерила място да потърси мнение по въпросите. Не е лошо да отвори след време и свой дневник в зоната.
На въпроса по-рано, защо съм спрял да приемам цитруси и кивита от както съм в зоната.. Няма конкретна причина. Предполагам, че всичкото това мерене и теглене на храната ме отдалечи леко от хранителните ми навици от преди това. След време като се замислих, се оказа, че не съм се сещал за цитруси. Сега оправям тази грешка, дори мисля, че трябва да се приема почти всичко, стига да е съобразено зоново, дори да е в червената зона, също да присъства в менюто от време на време.
Жив пример е меда, който едва ли не трябва да се избягва. Да ама не. В него си има незаменими вещества, които не могат да се пренебрегнат с лека ръка.
Експеримента, който си правя последната седмица е да намеря своя калориен баланс.
Или какво ще рече това. С две думи да намеря баланса между консумирана и изразходена енергия. Оказа се, че ставам добър в това. Три последователни дни успях да забия кантара на една и съща стойност.
Когато реша да спазвам единайсетте блока, свалям с около 100-200 грама на ден, а като се "отпусна" на около 13-14 блока, постигам калорийния си баланс и не мърдам нито нагоре, нито надолу.
Това упражнение се оакзва доста полезно, когато се налага, да мериш всичко на око. Оказва се, че има и още една мерителна единица.. Освен ръката и окото, трябва да се съобразяваме и с видовете дейности които сме имали през деня. т.е. ако съм се движил повече или съм мъкнал разни тежки неща или съм имал друга физическа активност, трябва да си хапна някой друг блок повече, за да съм в калориен баланс, а от там с навика мога лесно да се адаптирам и към един два блока по-малко от калорийната ми нужда, което ще ме доведе до сваляне на излишни телесни мазнини. Интересно занимание е зонуването, признавам си

Ето я и графиката с последната седмица:

Сега смятам, да се заема с свалянето на килограмите. Още малко и ще паднат под 83, което ще е нов горен лимит, а за да спазя тренда на долу трябва да държа флуктоациите на графиката под червената линия, иначе тренда може да се обърне на горе, както е при форекс търговията