Страница 2 от 8

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 10:31 am
от Radost
Ванче ,не се притеснявай за кантара и при мен е така :bouquet: Исках да те питам ти каква лютеница хапваш да се разнообразя и аз малко :)

Получи ли си поръчката вече ,мойта е експедирана на 10.02 и аз чакам .

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 11:14 am
от vanja
Още не съм получила поръчката, но се надявам днес вече да дойде, относно лютеницата откакто съм в зоната само веднъж ядох лютеница, беше някаква измислена марка от Лидъла, не си спомням точно, по етикет я бях изчислила 50г за 1БВ - хапнах едни блок, беше ужасно сладка /а аз обичам сладко/, но тази ми беше все едно ям доматен конфитюр, от тогава не съм яла лютеница. Аз по принцип гледам да избягвам консервираните храни, колкото може по-рядко консерви /купешки имам предвид/.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 1:32 pm
от Radost
Преди Зоната и аз попадах само на сладки лютеници които не харесвам,обичам да ми е кисела ,значи ще се размина с хапването и :) поне докато се науча да си изчислявам по етикет ,че още не знам как .Имам домашна но като знам колко олио се слага е ъпсурд да става ,нищо ще хапваме доматки :)

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 2:56 pm
от vanja
По етикет е много лесно, вземаш от етикета стойностите на въглехидратите, белтъчини и мазнини, в случая лютеницата ще е въглехидрат защото не "ходи" по земята а "расте" /протеините "ходят" :lol: /
формулата е 100/въгл *9 или деля 900 на въгл. Ако фибрите са посочени и пише, че са включени /например ако са под стойността на въгл навътре значи са включени, трябва да ги извадиш от количеството въглехидрати, за да получиш нетно/ не знам дали обясних добре, виж в дневника на Гого, прочети и там, той много добре го беше обяснил/

например ако въглех са по етикет на 100 г продукт са 20г въгл от тях 5 г фибри, значи нетно въгл са 15

Делиш 900/15 = 60 т.е 60г от продукта са ти 1ВБ

Ако е за протеин делиш 700 на протеините в 100г продукт.
за мазнините 150 делиш на мазнините в 100г продукт

каквото получиш като число - толкова грама трябва да изядеш да 1 блок от съотв
Взема се най-малкото число

Сега за упражнение виж етикета на който и да е продукт и сметни колко г трябва да изядеш за 1П, 1В и1М, ако не що се затрудниш питай, в началото и на мен не ми беше ясно докато свикна

Взема се най-малкото число.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 3:54 pm
от Ani
Здрасти ,Ваняяяя....

Добре дошла.... :)

И аз съм на тази височина и същите килограми,само дето по-млада :)

И аз започнах с 9 блока, но се чуствах гладна и сега минавам на 10 по съвет на ВЕЩИТЕ във форума.

Успех НИ желая и ще докладваме :hug:

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 4:27 pm
от Karrita
Ani написа:И аз започнах с 9 блока, но се чуствах гладна и сега минавам на 10 по съвет на ВЕЩИЦИТЕ във форума.

Как звучи а? ;) :lol:

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 10:06 pm
от vanja
УРА! УРА! УРА! Получих си рибеното масло днес! Изпих три вълшебни хапа след вечеря! :yess: :yess: :yess:
Най-после дойде, бях си поръчала и течна стевия и вече я пробвах. Направих си десерт от 1П извара с няколко лъжици мляко за разреждане и капнах само 3 капки стевия - стана толкова сладко, че се наложи да добавя още мляко. Другия път ще слагам по 1 капка.

Сега искам да си направя следващата поръчка, но не мога да видя къде да си въведа кода за отстъпка. Моля за помощ!

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Чет Фев 20, 2014 10:11 pm
от gogo
vanja написа:УРА! УРА! УРА! Получих си рибеното масло днес! Изпих три вълшебни хапа след вечеря! :yess: :yess: :yess:
Най-после дойде, бях си поръчала и течна стевия и вече я пробвах. Направих си десерт от 1П извара с няколко лъжици мляко за разреждане и капнах само 3 капки стевия - стана толкова сладко, че се наложи да добавя още мляко. Другия път ще слагам по 1 капка.

Сега искам да си направя следващата поръчка, но не мога да видя къде да си въведа кода за отстъпка. Моля за помощ!

Ванче, кода за отстъпка се ползва само веднъж и то само при първа поръчка.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Пет Фев 21, 2014 7:33 am
от vanja
Сега това рибено масло и мъжо много го хареса и иска и той да пие, но той не се храни по зоната, все още не мога да го убедя, а как има нужда...Дори и да му сервирам нещо зоново, той като изяде половин хляб със зоновата вечеря и ...отиде коня. Та се чудя дали ще има някакъв ефект при него ако ги пие / в смисъл здравословен, то е ясно че няма как да отслабне/, все пак тези таблетки ги купуват и хора, които не спазват зоната, предполагам. Аз пия сега по три сутрин и три вечер. На него много му се видяха и понеже не закусва сутрин каза, че само вечер ще пие по три. Дали ще има смисъл? :doNotKnow:

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Пет Фев 21, 2014 11:57 am
от Karrita
Да, Ваня, ще има смисъл! Рибеното масло действа на всеки, без значение дали е в Зоната. Просто трябва да се взима постоянно и редовно.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Пет Фев 21, 2014 12:39 pm
от Radost
Ванче бе ти ме изтормози :lol: откъде дойде сега 700 и 900 :hm: ще погледна в дневника на Гого да видя дали ще ми дойде просветлението .

Значи дойде поръчката ,браво ,точно 15 дни при теб нали,ако не се лъжа на 05.02 беше екпедирана ,значи и мойта към 25 ще пристигне .

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Пет Фев 21, 2014 1:25 pm
от Italiano
Това е кратък начин за изчисляване. За да не правиш 100 : Х = У и после У х 7 (или 9), направо делиш 700 (и съответно 900) на Х.
Но това е по-лесно приложимо като имаш калкулатор. Ние, от старата школа, действаме на ум и караме със 100-чката.
:mrgreen:

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Съб Фев 22, 2014 2:17 pm
от vanja
Да ви кажа, днес пробвах да си направя гхи :cheff: . И сега не знам дали е станало. :think2: Купих масло от лидъла, немско Пилос - не знам дали беше подходящо, ама с него реших да е този път. Стопих 500г масло на бавен огън и го оставих да ври на най-ниска степен 30-40 мин /както беше по указания/. Пяната я обирах от време на време и си я отделих в една чашка. Претопеното масло го прецедих през марля на няколко ката, но то нямаше много за изхвърляне - съвсем малко твърди частици имаше, иначе на дъното на тенджерата имаше от същото залепнало, ама беше много тъмно - и сега не знам дали не съм го прегорила. маслото, което прецедих в буркан още не е изстинало и стои много тъмно - като тъмен мед е. Оставих го на терасата да изстине по-бързо . Сега не днам дали не съм го изгорила, може би трябваше по-рано да го сваля от котлона, ма нали пише да покъкри 30-40 мин. Направо не знам, ще изчакам да изстине да видя дали ще изсветлее...Вие колко време го варите гхи то? Утре освен пак да опитам отново, а това ако си остане тъмно да го изхвърлям ли? :doNotKnow:

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Съб Фев 22, 2014 3:36 pm
от Karrita
Ваня, аз моето ГХИ го варя докато се покаже дъното и свалям от котлона. Прецеждам и наливам в буркан и оставям една вечер буркана без капак. Първото ми ГХИ стана малко тъмно, но като престоя една нощ, на другият ден се беше просветлило ( като мед), но при мен беше заради газовия котлон, и на минимално пак е силен. Второто обаче го правих на електрически котлон и си стана от самото начало светло. И аз нямах много какво да хвърлям от марлята и по дъното останаха по-тъмни зрънца. Не го хвърляй, изчакай да видиш дали ще просветлее, то и така може да се яде, просто структурата му няма да е същата. Но иначе е страхотно на вкус, аз вече само с него готвя и много ми харесва.
Някъде из Гоговия дневник бяхме сложили снимки на нашите масла, сравни ги с твоето ако искаш.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Съб Фев 22, 2014 3:49 pm
от Маня
vanja написа: Утре освен пак да опитам отново, а това ако си остане тъмно да го изхвърлям ли? :doNotKnow:


Ваня, вероятно си го попрегорила, щом са били много тъмни частиците по дъното. Това не му пречи. Изобщо не го изхвърляй, а си го ползвай. Просто ще е малко по-тъмничко на цвят. И на мен ми се е случвало да го забравя и сваля по-късно.

При следващия опит просто внимавай цвета му в тенджерата да е горе долу като цвят на олио и млечните трохички по дъното да не потъмняват, само да не са съвсем бели.

Ако постоянно си го отпенвала е нормално в марлята да остане много малко твърда консистенция. Количеството зависи и от самото масло. Ако е мандраджийско отделя повече пяна и твърдата консистенция е повече, защото то не е пречиствано като "фабричните" масла, каквото ти си ползвала. При тях технологията ги пречиства от млечните остатъци и им добавят стабилизатори, за да не влютява и издържа по-дълго. Ако е с масленост над 80% е вероятно почти да няма какво да чистиш. Просто се променя вида на мазнините - от наситени стават ненаситени.

Re: Дневникът на Ваня

МнениеПубликувано на: Съб Фев 22, 2014 9:51 pm
от vanja
А-а, добре, малко се успокоих, няма да го хвърлям. Той сега като изстина малко изсветля, като мед е, но е като по-тъмен мед, явно малко попрегоря,но го бях оставила с капачка отгоре, а защо трябва да е без капачка? Сега я махнах капачката, да пренощува така, аз вече го опитах, беше вкусно, даже май попрехвърлих блоковете мазнини за вечеря - виновна съм :shy: