По етикет е много лесно, вземаш от етикета стойностите на въглехидратите, белтъчини и мазнини, в случая лютеницата ще е въглехидрат защото не "ходи" по земята а "расте" /протеините "ходят"
/
формулата е 100/въгл *9 или деля 900 на въгл. Ако фибрите са посочени и пише, че са включени /например ако са под стойността на въгл навътре значи са включени, трябва да ги извадиш от количеството въглехидрати, за да получиш нетно/ не знам дали обясних добре,
виж в дневника на Гого, прочети и там, той много добре го беше обяснил/
например ако въглех са по етикет на 100 г продукт са 20г въгл от тях 5 г фибри, значи нетно въгл са 15
Делиш 900/15 = 60 т.е 60г от продукта са ти 1ВБ
Ако е за протеин делиш 700 на протеините в 100г продукт.
за мазнините 150 делиш на мазнините в 100г продукт
каквото получиш като число - толкова грама трябва да изядеш да 1 блок от съотв
Взема се най-малкото число
Сега за упражнение виж етикета на който и да е продукт и сметни колко г трябва да изядеш за 1П, 1В и1М, ако не що се затрудниш питай, в началото и на мен не ми беше ясно докато свикна
Взема се най-малкото число.