Дневникът на Янева

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Янева

Мнениеот amaZONka » Вто Яну 28, 2014 11:57 pm

Здравей и от мен, от скоро зонуваща :) Храненията трябва да са поне 5, като последната закуска е малко преди лягане :) Поздравления за резултатите :yess:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Зоната

Мнениеот yaneva » Сря Яну 29, 2014 1:58 am

Здравей amaZONka, добре сме се събрали стабилна група :)
Хвърлих едно погледче на твоето дневниче. Ние със теб сме на една възраст и с еднакъв проблем. Моя цикъл е също нередовен или по-точно вече съвсем липсва. Ще ми бъде много полезно ако ми разкажеш повече.Може и на ЛС
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот eldass » Сря Яну 29, 2014 9:41 am

Янева, съветвам те да направиш кръвни изледвания, за да се види кръвната ти захар. Личният лекар трябва да ти направи профилактичен преглед и там се полагат тези изследвания. Но нередовният цикъл говори за проблем и той трябва да се намери от добър ендокринолог. Началото си го поставила с правилно хранене в Зоната, е ще трябва малко старание и упорство, но в името на нещо хубаво. И движение също. Поздравления за резултатите - сама виждаш, че нещата вървят. :) Тук има такава силна подкрепа и енергия, само можеш да се възползваш. :yess:
Аз закусвах овес с извара и чиа, ами.... няма по-вкусна закуска за мен! ;) Мисли позитвино за храната, яж с удоволствие, не си казвай, че това и това ти е омръзнало.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот yaneva » Сря Яну 29, 2014 12:36 pm

Здравей eldass,
аз кръвни изследвания си направих.Имам завишен хормон пролактин,казаха че е от стрес...Сега ме пращат на ядрено-магнитният резонанс и плануват да ме тъпчат с разни хормони и хапчета,с много странични ефекти :think2:
Тук,подкрепата е много силна и това ме радва :)
Благодаря за съвета :)
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Чет Яну 30, 2014 7:05 pm

Ето ме и мен
Старая се ,да преобладава зеления цвят. :smdance:
Ето го менюто от вчера:
84г пилешки гърди,9 бадема,1 и 1/2 грейпфрут - 3БВПМ Тук май съм объркала,1/2 грейпфрут ми излиза 100г,а в таблицата е 140
56г пилешки гърди, 6 бадема, 200г ябълка -2БВПМ
84г пилешки гърди, 1 чл зехтин, 1/2 айсбергова салата,120г крраставица, 24г хляб Бонус,150г ябълка 3БВПМ
1 чч кисело мляко 3 бадема - 1 БВПМ
28г пилешки гърди, 100г ябълка, 3 баема - 1БВПМ

от днес
84г пилешки гърди,9 бадема, 3 мандарини - 3БВПМ
56г пилешки гърди,6 бадема,100г ябълка,2 форми - 2БВПМ
84г пилешки гърди, 9 маслини, 1 и 1/2 блок хляб Бонус, 1 и 1/2 блок варен нахут - 3 БВПМ
56г извара,3 маслини , 1/2 айсбергова салата,120г краставица, 1/2 блок хляб Вита - 1БВПМ
1 чч кисело мляко,3 бадема - 1БВПМ

Хей,дайте някоя готина рецепта с нахут :think2:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот TanyaS » Чет Яну 30, 2014 8:01 pm

Здравей и от мен. Аз съм от скоро тук и не знам колко съм в зоната и колко не....всичко е субективно според мен, но загубих почти 12 кг за около 80 дни.
Какво е разковничето? Изключително и само зелените продукти от таблицата на сайта.
Основно броколи, карфиол, прясно зеле , зелени ябълки, домати ------за възглехидрати.
Основни източници на белтъчини: кис. мляко, пушена сьомга, сьомга задушена на фурна, сирене Котидж.
Мазнини : маслини, бадеми, орехи, зехтин.
Рибено масло почти по 5 гр дневно!

В твоите хранения преобладават червени продукти!
"Избягвайте тези, които се опитват да подтиснат вярата във вас самите. Това е черта свойствена на малките хора по душа. Великият човек ще ви даде чувството, че и вие може да станете велик."
Марк Твен
Аватар
TanyaS
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот yaneva » Чет Яну 30, 2014 8:42 pm

Здравей :)Имаш страхотни постижения!
Благодаря за съвета!От вчера се стремя да карам само на благоприятните,но пак имам грешки. :th:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Яну 30, 2014 9:07 pm

Здравей!:) Да ти кажа, до сега не го вземах на сериозно, но минаха 2 месеца и половина от последния цикъл :hm: Бях на лекар, но каза,че всичко ми е наред, да си чакам или хапчета... Изпитвам ужас, като чуя за хормонални илачи! Ходя на аеробика и не 1 - 2 момичета се записват, защото от много слаби, неусетно стават дебеланки милите, само от "безвредни" хапченца. Чувала съм, че проблемът може да се корени в щитовидната жлеза, а в много от случаите виновник са диетите (аз мога да се похваля с богат опит :dum: ) Треньорката ми препоръча "Червена детелина" - някаква билка, която предизвиквала "гостите" и мисля да я пробвам... Ако на теб Зоната ти помогне в това отношение, пиши ми , моля те! :) Аз се старая да си тегля и храня балансирано, но не се вманиачавам до грам (днес съм +2 фъстъка повече за обяд , случва ми се +/- 10 грама :shy: )
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Чет Яну 30, 2014 9:18 pm

Аз също много се страхувам от тия хапчета,защото напълняването не е единствения страничен ефект.
Надявам се,да не се стига до там. Ако настъпят,някакви помени при мен,веднага ще ги споделя :)
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Raniya » Чет Яну 30, 2014 10:23 pm

Момичета, вярвам че Зоната ще ви помогне в женските проблеми! Храната е и отрова, и лекарство! Аз също не пия леккарства, от 5г. Пием само хомеопатия цялото семейство. Да не изброявам колко болести сме преборили досега. Ако само с хранене не стане, има много други методи.
Успех! Вярвам, че това ще остане в миналото :done:
Raniya
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Пет Яну 31, 2014 10:10 am

Таня, не се карай така на Янева! :laugh:
Единственият червен продукт е хлябът.
Другите неща са си ОК, с уговорката, че не знам какво кисело мляко хапва.
Аз и в друга тема писах за пушените меса, та да отбележа, че пилешките гърди са по-полезни от пушената сьомга. Не конкретно за Зоната, а като цяло за здравето на човек.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот yaneva » Пет Яну 31, 2014 1:28 pm

Raniya,много си права :) Аз също съм тръгнала по този път.От 5 месеца съм на класическа хомеопатия и умишлено изчаквам с традиционната медицина.Сега спазвам и "Зоната" и мисля, че е въпрос на време да се проявят положителните резултати :smdance:

Italiano,разкри ме :laugh3: за киселото мляко имам голяма червена точка,защото си бях накупила 7-8 кисели млека от 2% ,преди да разбера,че трябва да е обезмаслено :th: И тъй като само аз ям мляко,трябваше да си ги изям :angel: Та..вече си ги изядох :laugh3:
Днес закуската ми беше:
2 белтъка, 100г извара,9 бадема, 14г хляб Бонус , 250г ябълка -- 3БВПМ
другото още не съм го измислила :laugh3:

Вчера вечерта,огладнях зверски след:
56г извара,3 маслини , 1/2 айсбергова салата,120г краставица, 50г ябълка - 1БВПМ
и сега се чудя,дали въглехидратите са дошли повече или по-малко :th: Вие как мислите?
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Karrita » Пет Яну 31, 2014 9:06 pm

yaneva написа:
Вчера вечерта,огладнях зверски след:
56г извара,3 маслини , 1/2 айсбергова салата,120г краставица, 50г ябълка - 1БВПМ
и сега се чудя,дали въглехидратите са дошли повече или по-малко :th: Вие как мислите?

Е как няма да огладнееш след един блок????
Това най-късното хранене ли е или основната вечеря? В колко часа е било и след колко часа огладня?
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот yaneva » Пет Яну 31, 2014 10:37 pm

Karrita,това ядене беше около 23 часа,след час бях озверяла. Забелязвам,че когато въглехидратите ми са от зеленчуци ,доста бързо огладнявам.Явно не мога да балансирам.
Моят ден започва по-късно и затова реших да слея закуската и обяда. 10 блока
3 -- 2 -- 3 -- 1 -- 1

закуска и обяд (около 12 часа) -3 блока
малка закуска ( около 3-4 часа) -2 блока
вечеря ( около 6 часа)- 3 блока
малка закуска ( около 11 часа)- 1 блок
малка закуска (около 1 ) - 1 блок
Вечер си лягам доста късно- около 2 и затова имам две малки закуски.

Менюто ми от днес :
2 белтъка, 100г извара,9 бадема,12г хляб Вита, 250г ябълка -3БВПМ
70г сирене( полумаслено),6 маслини,2 мандарини - 2БВПМ
Вечерята стана голямо мазало.Мислех едно,но не можах да го изям и сменях
84г пилешки гърди,1чл зехтин,1/2 айсберг,120г краставица,1/2 блок нахут,1/2 блок ч.вино,мандарина и половина . -3БВПМ
28г пилешки гърди, 100г ябълка, 3 бадема -1БВПМ
1чч к. мляко 0,1% ,3 бадема

...и бях на фитнес :smdance:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Съб Фев 01, 2014 1:17 pm

От 5 дни не са мърдали килограмите,а от 15 дни не са мърдали сантиметрите :refuse:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Хриси » Съб Фев 01, 2014 1:30 pm

yaneva написа:От 5 дни не са мърдали килограмите,а от 15 дни не са мърдали сантиметрите :refuse:

Янева, не се тревожи, ще мръднат! Аз така започнах да си жонглирам с килограм за 2-3 дни. След 15-тия ден жонглирането беше в полза на кантара и това леко ме депресира. Меря се- 74,5, на другия ден- 75, после 74 и пак така. До края на месеца общо съм свалила 4 килограма, но играта на нерви с кантара е жестока. Имай малко търпение и наистина се опитай да си повече в зелената зона.
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната