Я да поизчистя малко тук
, че отдавна не съм писала. Не, че има някаква осезаема промяна в последно време. Поддържам около 58 кг, а другите засега не щат да мърдат. Ама няма и да мръднат скоро, щото не съм от най-стриктните като съм извън къщи
. А докато свършат дините - никакъв шанс да се придържам точно
. Ама все някога ще паднат и последните - важното е, че се чувствам добре, въпреки задържането
Повода да поизтупам праха
тук е една вкусотия, които тези дни балансирах по Зоната. Сетих се, че при неуспешния ми опит да стана дюканка (слава Богу, че се поддадох на това изващение само за кратко
и бързо осъзнах какво мога да си причиня
) правех едно "сирене" от извара. Ето какво се получи при експеримента:
Сирене от извара - първи вариант - 8 БП295 г извара (49,16 по етикет) - 6 БП
220 г прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
1 пак. желатин - 1 БП
сол, малко лимонов сок, риган
Приготвяне: Изварата и прясното мляко се пасират. Добавя се предварително разтворения на водна баня желатин, солта и подправките. Въглехидратите от млякото в случая не ги броя, както и лимоновия сок, който е само за вкус. Слага се в хладилника, докато стегне желатина. От силиконови форми се вади без проблем.
Сирене от извара - втори вариант - 12 БП + 4 БВ + 4 БМ345 г извара (по етикет) - 7 БП
440 г кисело мляко - 2 БП + 2 БВ
220 мл прясно мляко - 1 БП + 1 БВ
сока от 1 лимон - 1 БВ
2 желатина - 2 БП
12 маслини - 4 БМ
сол, босилек, риган
Всеки може да си сложи каквите подправки предпочита. Във втория вариант аз наблегнах на босилека и маслините. Предполагам и с чесън на прах ще се получи интересен вкус. А блоковете търпят всякакви вариации, само желатина да е достатъчно за продуктите - 1 пакетче на 400-450 г продукти. Да ви е сладко
.