Страница 9 от 19

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2014 2:06 pm
от _belladonna_
И аз я предпочитам много люта. :) Най-често си взимам дижонска или в Пени Маркет има една в жълти шишета мисля, че на Дерони. Но и двата вида са смлени. На зърна никога не съм опитвала.
Мисля, че ще се откажа от консумацията на шунка. Не мога да попадна на хубава шунка- може би само на Тандем, ама и тя не ми харесва кой знае колко. Всичко ми докарва на салам...с една мека консистенция ужас. Кажете кои марки харесвате и откъде ги купувате?

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2014 7:10 pm
от marianapanova
Belladonna шунката на кен мисля,че е добра.

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2014 10:52 pm
от Tonkata
Бел,
за горчицата някъде в сайта четох, че трябва да се смята за мазнина и един блок е 1/2 чаена лъжичка.Търсих да намеря откъде съм го видяла, но за съжаление опитите ми не се увенчаха с успех. Сега се замислям, дали пък не съм го мернала в книгата на Папазова ? :th:
Доколкото до шунката отдавна споделих, че вкуса и поне за мен го оприличавам на коктейл от Менделеевата таблица. Вкъщи от години такъв продукт не се внася. Аз ползвам пуешко филе или свинско контра филе от Лидъл. Откакто Хипо ми ги препоръча нищо друго не купувам. Ако решиш опитай. :)

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пет Ное 14, 2014 9:56 am
от GODzillata
_belladonna_ написа:Мисля, че ще се откажа от консумацията на шунка. Не мога да попадна на хубава шунка- може би само на Тандем, ама и тя не ми харесва кой знае колко. Всичко ми докарва на салам...с една мека консистенция ужас. Кажете кои марки харесвате и откъде ги купувате?


Единствената шунка, която ползвам и съм доволен от нея, е Пражката шунка на Тандем - има много добри зонови показатели - за 100 гр. - белтъчини 18 гр., въглехидрати 3 гр. и мазнини 0.5 гр.

2 слайсчета са 1 БП.
Изображение


Понякога не отказвам и: :)
Изображение

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пет Ное 14, 2014 10:29 am
от _belladonna_
Ще дам още един шанс в лицето на пражката шунка, а хамона по нататък като се вталя :lol:
Към момента съм 60.300 кг. Бавно но славно, дано скоро видя 5-ца отпред :)

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пет Ное 14, 2014 6:06 pm
от GODzillata
_belladonna_ написа:Ще дам още един шанс в лицето на пражката шунка, а хамона по нататък като се вталя :lol:
Към момента съм 60.300 кг. Бавно но славно, дано скоро видя 5-ца отпред :)


А, така де! :) All we are saying - is give ham a chance! :smdance:

Що се касае до хамона - той не е блажен, серсемино! ;) :mrgreen: :laugh4:

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2014 3:47 pm
от _belladonna_
Купих пражка шунка Тандем на килограм, не е слайс и е мноооого вкусна. Цената и е 19.75 лв за кг.,което ме учуди-месото е 7-8 лв... Ама карай, това е шунката :)
Аз да се похваля-59.8 кг съм. Най после паднах под 60. И съм много горда със себе си, защото снощи имах гости и останах в Зоната с 4 блока. Мисля че това е добро решение 1 блок в повече, но пък нищо не ми липсваше. Успях да балансирам и днес кантара ме зарадва.

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2014 5:24 pm
от GODzillata
Браво, остават ти още 10! :yess: ;)

Оххххх.......а аз кога ли ще видя двуцифрено число....било то к'вото и да е... :doNotKnow:

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2014 7:21 pm
от _belladonna_
Благодаря Годзи! 50 кг и в най смелите си мечти не съм си помисляла, по скоро си представях 53-54 кг, с които пак изглеждам добре, но честно да ти кажа по скоро е някакъв оптимален вариант. А 50 кг бях на 20 години. Пък защо не и на 42 години пак да съм 50...много смело, но току виж станало :)
Надявам се скоро да си удовлетворен и да видиш двуцифрено число. При мен за сега се получава с много малки излизания от Зоната. Знаеш ли какво правя аз? Както вече бях писала моята голяма слабост е сладкото и най често с него нарушавам, та...в почивните дни си правя два зонови сладкиша единия, от които е тиквения крем карамел изцяло със зелени продукти, втория заради овесените трици леко червенее и така поне една от закуските ми е с нещо сладичко. Обикновено увеличавам дозата поне за 12 -14 блока да има и за домочадието и така поне до сряда задоволявам нуждите от сладко. С две думи искам да ти кажа опитай се твоите предпочитания да ги зонираш, така по рядко ще нарушаваш. Да речем обичаш вино(съвсем случаен пример :) ) Веднъж два пъти в седмицата се отказваш от голяма салата за сметка на 3 чаши вино и две три колелца краставица към протеините, лист два маруля и почти не ги броиш за въглехидрати. Между другото и друг път съм ти казвала, смятам, че 11 блока са ти малко. Направи си анализ защо нарушаваш и просто опитай да зонираш слабостите си. Очаквам добри новини :) .

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2014 8:58 am
от Karrita
Тази пражка шунка на Тандем хич не ми се нрави - съдържа натриев глутамат!

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2014 9:27 am
от _belladonna_
Не съм специалист, но натриевия глутамат е овкусител и широко използван в готварството. Особено в някои национални кухни. Което не го прави полезен, ама предпочитам да мисля за него като подправка.
Кари ти коя шунка ползваш? На Тандем шунката ясно се виждат мускулните влакна на месото и нямам никакво съмнение че е от месо. Поне за сега по добра не съм открила.

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2014 9:32 am
от Маня
Karrita написа:Тази пражка шунка на Тандем хич не ми се нрави - съдържа натриев глутамат!

Ами то почти няма "колбас", да не говорим за разни чипсове и други измишльотини на "хранително-вкусовата промишленост", които да не го съдържат. Вярно, облекчение е да не си вземеш мръвка, която да си сготвиш, а да си открежеш готово парче шунка, но какво поемаш с него? То и месото е под въпрос относно качеството - зависи как е отглеждано животното. Но имаме ли избор...
Имаме, но не всеки е готов да го направи. Отиваме на село, някъде в планината. Отглеждаме си пилета, крави, овце. Сеем си зеленчуци. Стремим се да е био производство. (забравяме за замърсяването на околната среда - дори въздуха вече е химия :) :) ). Или пък се изселваме в "дъждовните гори" или някъде, където уж човекът не е нанесъл толкова много щети на природата.
Или най-малкото, да търсим продукти, които все пак ни дават някаква относителна гаранция за по-добър произход или качество. Малко е по-скъпичко, но е уж по-здравословно.

А натриевия глутамат е овкусител и не е подправка. И наистина е едно от вредните вещества за организма.

Употребата на тази добавка може да доведе до главоболие и гадене, а научни изследвания показват, че уврежда нервните клетки. Глутаматът предизвиква още диабет, мигрена, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, Алцхаймер. След като се консумира храна, овкусена с натриев глутамат, обикновено следващата храна изглежда безвкусна.

Мононатриевият глутамат стимулира и залъгва вкусовите рецептори. Той измамва мозъка да мисли, че яде протеин, който е здравословен и подхранва тялото. Това, подобно на сол вещество, създава инсулинува експлозия в кръвния поток...
Това внезапно и неочаквано отделяне на инсулин в комбинация с протеиновото стимулиране създава ненаситен апетит. Резултатът е прекомерно хранене, постепенно затлъстяване и редица други заболявания.


Май няма нищо общо със Зоната :)

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2014 10:03 am
от _belladonna_
Тази информация е по скоро на принципа на лекарствените листовки. Дори и 1 регистриран случай да има даден страничен ефект са длъжни да го посочат вътре, но това не значи, че всички ще го изпитат. Та и за натриевия глутамат...китайците го ползват така както ние ползваме чубрица и джоджен и не са се изпонатръшкали от Алцхаймер.
Във Варна на Колхозния пазар има магазин за подправки и там съм виждала натриев глутамат, та затова правя асоциация с подправките.

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2014 7:41 am
от Karrita
Не ми се спори....просто изразих мнение! Всеки сам си решава какво да консумира.

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2014 10:17 am
от GODzillata
_belladonna_ написа:... А 50 кг бях на 20 години. Пък защо не и на 42 години пак да съм 50......
............тиквения крем карамел ............
.......... 11 блока са ти малко................


Ти сега си на 21 години, ама в евро. ;)
...така че спокойно можеш да гониш 50кг.! :yess:

Можеш ли да метнеш снимчица на тиквения крем карамел, че ми звучи вкусно, но предпочитам и да го видя, защото по принцип нещо, което изглежда добре, ми хваща окото и ми подпалва фантазията, след което нямам спирачки, докато не го опитам. :)

Проблем са ми вечерите и уикендите........хапвам си зонова вечеря, но по някое време ме обхваща особен глад за сладко и опустошавам запасите на децата. :mrgreen: :laugh4:
А през уикенда, когато съм извън ежедневния си график и ритъм, направо се побърквам от безделие и само снова между хладилника и шкафовете. :shy:

Иначе през седмицата нямам грижи, всичко е по часовник и стриктно в Зоната.
3 пъти седмично блъскам във фитнеса, 1 път ходя да плувам, понякога потичквам на стадиона......и въпреки това - кантарът си гравитира около 120 кг.! :(
Именно поради това не мисля да увеличавам блоковете... :hm:

Re: Дневникът на _belladonna_

МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2014 10:49 am
от _belladonna_
Ох, срам ме е да си призная но не съм качвала снимки :shy: Това е рецептата към него има и снимка.
http://www.vzonata.com/tikven-krem-karamel/
Визуално не е крем карамел, а сладкиш с тиква-реже се на парчета. Просто сместа,с която се залива е като крем карамел, затова се казва така. Слагам повече подправки- канела и джинджифил на прах освен ванилията.
А за блоковете... първия път като правих Зоната, започнах с 8 блока, свалих 3-4 кг и до там. Няколко месеца не мръднах надолу. Имаше тема в бг мама, попитах там по опитните и ми отговориха да си вдигна блоковете. Вдигнах ги на 9 и още първия месец имах отслабване. Пък и с твоята физическа активност 11 блока...малко е според мен. Аз съм на бюро по цял ден и ям по 9.
Мисля, че ако ядеш достатъчно няма да нападаш сладкишите на децата. От една седмица в хладилника стои 1 кг течен шоколад и не съм близнала. Просто не искам и май не ми се яде. Хапвам си от зоновите сладкиши и ми е по добре.
Може да пробваш колко ти дава калкулатора ако вдигнеш физическата активност според натоварването- тренираш три пъти в седмицата все пак.