Дневникът на Катеринка

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Катеринка

Мнениеот Katerinka » Нед Сеп 13, 2015 4:55 pm

Здравейте гости на моя дневник :lol:
Вече съм уволнена и имам време за малко отчет ! Макар че като гледам активноста във форума, май всички са на почивка :lol: Блазееее иммм :laugh4:
Така, първо искам да почна от баща ми. Той си беше слабичък, но с коремче, сега е още по слабичък и без коремче :laugh1:
от 59 кг вече е 55 кг, за три месеца и малко. Вдигнах му блоковете от 11 на 12 за да не отслабва повече :hm: и мазнините. Чуства се добре, и се пребори с кръвното, което преди вдигаше по 3 пъти на ден, пиеше хапчета от 15 години, и докторите не можеха да разберат защо вдига кръвно, вече не пие хапчета и не е вдигал кръвно от три месеца ( пу да не му е уруки :laugh4: ), не можеше да се качи до втория етаж , вчера ми се похвали че не усетил как се изкачил, преди не искаше да ходи пеша, сега всеки ден разхожда кучето :lol: , и нещо много важно - пребори се със сънната си апнея. Хора , ако страдате от сънна апнея - зоната е за вас.
Сега за майка ми :lol:
Тя започна 79,5 кг сега е твърдо 70 кг. Изглежда Страхотно :) И се чуства страхотно , за съжаление има проблем с костите, и коляното , явно някакво възпаление, но се надявам зоната и рибеното масло да помогне, казва че вече има подобрение. Все още си пие хапчетата за кръвно, но през ден, май и тя ще ги спре. Всичките й дрехи се ветреят, направо й завиждам :laugh1:
И двамата ми родители изглеждат много добре, свжи, с порозовели лица , с тонус и настроение.

Сега за мен :lol:
Почнах 143 кг, сега съм 128 кг :smdance:
Общо 15 за три месеца и малко. Имам и доста сантиметри , ама те за друг път.
Не съм отслабнала кой знае колко за три месеца, но разликата е видима. Вече не съм страшна, и децата не се обръщат след мен :laugh1: Корема ми се прибра и ръцете ми доста спаднаха, също и бедрата. сега съм дебела , но симпатична :laugh1:
Със зоната изкарах лятото много по-лесно. Жегите не ме тормозеха толкова, почти не се потях , за разлика от туристите, които зяпах по цял ден, те с тези бири и дюнери и пици много пот изляха горките :laugh1:
Другия ефект е неизчерпаемата енергия, след десет , петнайсе минути почивка, все едно не съм била уморена. Просто разкош :lol: За настроение, самочуствие, и понякога еуфория няма нужда и да споменавам, всеки който е бил близо до зоната, ги е изпитал. Много благотворно ми се отрази на кожата на лицето. Станах по красива :laugh1:
Според мен Бари заслужава нобелова награда. Бари тенкю вери мач :)
Пипи тенкю и на теб за сайта. Много ми беше лесно с вас зонковци.
Благодаря на всички. :love: :love: :love:
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Зоната

Мнениеот Маня » Пон Сеп 14, 2015 11:26 am

Кейт, браво на теб! Първо, защото успя да включиш цялото семейство в Зоната. Второ - за упоритостта на всички ви! Да са ти живи и здрави мама и тате и дълго да са с теб в Зоната. А ти полека лека да станеш вейка и да догониш килцата на мама, че й да я задминеш!
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Katerinka » Вто Сеп 15, 2015 7:17 am

Мерси Маня!!! И ти да си жива и здрава !!!
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Нед Сеп 20, 2015 12:23 pm

Зонкоцепта за ризото с гъби 8 БВМ :chef1:

Това е една невероятно лесна , но изумително вкусна рецепта, която гледах по руската телевизия, в оригинал се приготвя с жито.

Овес 6 по 14гр 6 БВ
домати 240 гр 1 БВ
лук 65 гр 1/2 БВ
гъби 540 гр 1 и 1/2
масло 3 ч.л. 9 БМ

Овеса се накисва предната вечер, сварявам го /аз ползвам начин от форума завира , изключвам, седи няколко часа, пак завира, изключвам и пак седи няколко часа, много ми харесва този начин, струва ми се по щадящ /
В тенджера или уок тиган се задушава в маслото лука, на ситно нарязан, заедно с подправките-сол, черен пипер, прибавят се гъбите, аз ги режа на филийки, и не задушавам много лука и гъбите, защото ги харесвам алангле :laugh4: така, след като са готови лука и гъбите прибавяме и нарязаните на дребни кубчета доматите , задушаваме 1-2 минути и прибавяме овеса, разбъркваме да се смесят ароматите и да се стопли овеса, поръсваме с пресен магданоз и воаля :о
Аз разпределям на три порции по три блока и съответно прибавям по три блока протеин към всяка.

Продължавам със зонкоцептите, днеска ми е ден за публикации :laugh1:
Този пастет си приготвяме понякога за разнообразие, и много върви с крекери :chef1:

Извара 5 БП
сирене 3 БП
кис. мл. олимпус цедено 0 мазнини 82 гр 1 БП
маслини обезкостени :lol: 27 бр 9 БМ

Общо 9 БПМ
Добавяме подправки и 1-2 скилидки чесън по желание и разбиваме с пасатора. Става супер. Делим на девет и комбинираме всяка доза с един блок въглехидрат :)

Чушки с кайма 6 бпв :chef1:

Чушки почистени от семките по 80 гр всяка 2 бв
овес или ечемик 3 :bored1: по 14гр 42 гр 3 бв
лук 65 гр 1/2 бв
домати пресни 120 гр 1/2 бв
кайма 6 блока според ползваната

Овеса го накисвам от предната вечер, на сутринта го завирам един път и го оставям да поседи няколко часа. Режа лука и доматите на ситно и смесвам добре с каймата и овеса, и здраво подправки :lol: сол, черен пипер, червен пипер, аз харесвам люто, магданоз, чубрица, кимион на върха на ножа, индийско орехче, понякога и къри, и кой каквото се сети :lol: Разделям сместа на 6 порции и тъпча в чушките, после ги нареждам в тенджерка , заливам с водичка и варя на тих огън, ние ги предпочитаме хрупкави затова ги варим петнадесетина минутки.
Вместо сос си слагам 1-2 с.л. кисело мляко.
Всяка чушка е 1 БВП , за добаланс трява да се добави и 1 БМ :)
Да ви е сладко :laugh4:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот NikoLinia » Нед Сеп 20, 2015 1:36 pm

Прекрасни рецепти!
Със сигурност ще ни е сладко! :)
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Katerinka » Сря Сеп 23, 2015 7:06 pm

Днес за вечеря задуших в 3 ч.л. гхи 1 бл стар лук и 1 бл пресен червен пипер, нарязани на ситно, със сол и черен пипер, прибавих и два блока тиквички /моите бяха сготвени/ , прибавих и 1 бл пресен домат, също на ситно, поразбърках минутка и прибавих 4 бл сварен овес и китка магданоз, разбърках още минутка, ааа сложих и лют пипер и готово.
Получиха ми се три великолепни гарнитури от по 3 блока за скумрийката :bigsm39:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Сря Сеп 23, 2015 7:09 pm

И още нещо!!!
Искам да си призная , че сутрин ме мързи да готвя и да ям , и за по лесно карам на кисело мляко :laugh1:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот jivas » Чет Сеп 24, 2015 9:08 pm

Браво за добрите резултати! Пожелавам да продължаваш със същия хъс! :)
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Бургас
Мъж

Мнениеот Katerinka » Пет Сеп 25, 2015 11:38 am

jivas написа:Браво за добрите резултати! Пожелавам да продължаваш със същия хъс! :)

Да ти се връща ;)
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Пет Сеп 25, 2015 11:51 am

Супа с месо три порции 2п+1в общо 6п+3в
За да се балансира към всяка супа се прибавя 1 БВ и 2 БМ

По този начин си готвим всички местни супи, различни са подправките.
месо или кайма 5 БП
1 яйце 1 БП
овес 28гр 2 БВ
лук 130 гр 1 БВ
2 с.л кисело мляко

Сварявам месото с лука и овеса и подправките във вода за три супи, застройвам с яйцето и киселото мляко, разпределям бульона и зарзавата в три купи , разпределям и месото на три, и готово. Балансирам с маслини и още някакъв въглехидрат, днес например с грозде .
По този начин сме си правили супа от агнешко месце, стана супер, топчета, и пилешка. Правихме и телешка ама не ми хареса. Следващата в редицата е рибената чорба. :chef1:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Сря Сеп 30, 2015 12:05 pm

Малко отчет да дам :laugh4:
Този месец не съм свалила много, но не съм и без хич :laugh1: признавам си честно по малките резултати са причинени от няколкото посещения на Лозенград и Одрин, и една здрава прегрешавка с течни въглехидрати в Несебър :laugh1:
Но въпреки това вече съм 126.5 кг :о
Сантиметри пак нямам , защото винаги се сещам като съм се издула с няколко блока :laugh1:
Премерих се все пак :laugh4: за 4 месеца горе-долу имам свалени 18см :smdance:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Пет Окт 02, 2015 11:54 pm

Ухааа!!!! Вече съм студенка :laugh1:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Съб Окт 03, 2015 7:23 pm

Днес си направихме задушени зеленчуци за вечеря и много ми хареса тази пропорция, в малко гхи и вода задушихме нарязани на дребни кубчета:
тиквички 600 гр
пипер 360 гр
лук 130 гр
патладжан 240 гр. , посолен и отцеден, меря го преди това
и най накрая преди изключването но котлона , домати 480 гр
Общо 9 блока зеленчуци.
разделих на три и сервирах с по 3 блока извара. Стана муцка :laugh4:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Katerinka » Вто Окт 20, 2015 10:49 am

Да се похваля и аз с мойто много качествено излизане от зоната :lol: посетих фабриката на най скъпия брюкселски шоколад Ню Хаус :lol: имат фирмен магазин, в който пред всеки модел бонбони имат отворена кутия за да можеш да опиташ и да си избереш :lol: а в магазина има поне сто модела бонбони и шоколад :lol: не знам дали можете да си представите какво ми се случи :lol: устата ми залепнааа, инсулина ми ритна камбаната :laugh1: а зоната ми помаха с ръка за довиждане :lol: в магазина беше пълно с народ, всички с едни такива блажени физиономии се местят от щанд на щанд, и понеже е много вкусно не се удържаш и пълниш кошничката :lol: малко боли на касата ама преживяването е уникално :lol: предстоят ми още две излизания, едното със суши и едно със едни уникални целувки :lol: като се прибера ще кача снимки :yess: :lol:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Вто Окт 20, 2015 11:13 am

Да ти е сладко, Кейт! Не си го слагай на сърце! (Леле, потекоха ми лигите около шоколадовото ти изкушение, имаше ли горчив шоколад или всичките бяха сладки та сладки - ако е така, хич не ми ги хвали! :lol: )
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Katerinka » Вто Окт 20, 2015 4:41 pm

Ох Маня, имаше всичко :lol: имаше и трюфели, пробвах едни много горчиви, отгоре с фино горчиво какао и различни пълнежи, не успях да пробвам всичко , щото то много, а колко шоколад можеш да навреш на един път :lol: имаше бонбониери само с черен шоколад, с алкохол, и много други :laugh4:
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната