От няколко години насам (да са две-три) Зоновото хранене попада пред погледа ми, но все го отхвърлях като нещо, което ще ми отнема ужасно много време, което така или иначе не ми достига. На работа съм от 8 до 18,30 почти без обедна почивка, ако не броим 15-те минути обяд на чуждото бюро - за разнообразие.

Обаче....ходих при една лекарка-хомеопат и накрая я попитах да ми препоръча нещо за отслабване, а тя ми каза да се свържа с Огнян Симеонооооооов. Като всяка сетена жена рекох да се разтърся из нета за въпросния господин и.....открих Емигрантка и съвета й към момичетата да не си дават парите на този плагиат, а да се захващат със Зоната. Беше петък вечерта. Целият уикенд четох бг. мама, бг-зоната, взоната и всичко, до което се докопах, включително всичките 12 теми зоната и ние. Междувременно си направих изчисленията и започнах от събота сутрин да се опитвам да се храня зоново.
Изчислих си 7 блока, защото по цял ден работя седнала, вярно че с повод и без повод тичам към втория етаж, просто за да изкача стълбите, ама това изобщо какво движение е?
Уж ми бяха добре, ама си ми беше гладно между храненията като ги бях разпределила 1-1-2-1-2. После се загледах пак, нали продължавах да чета, че има задължителна късна закуска и се помъчих да си ги преразпределя, но си гладувах. Сетих се, че в неделя ходя на народни танци за 1,5 часа (3*30 мин.) и открих, че ми се полагат 9 блока

2-1-2-1-2-1.
Придържам се основно към зелените храни, но обичам кашкавалче, та това ми е стъпката встрани. Опа...и черен шоколад, който изчислен по етикет ми идва 21 грама за 1В, максимум 2 пъти седмично.