Към днешна дата стойностите ми са повече от потресаващи:тегло 118 кг

Причини да съм тук: преддиабетно състояние,страх да се огледам в огледало или витрина,и...желание за дете....
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО
1. Поддържайте контрол на инсулина като следвате моите хранителни препоръки (балансирайки протеини, въглехидрати и мазнини), които очертах в Глава 7.
2. Направете си кръвен тест за холестерол на гладно, за да измерите съотношението си TG/HDL. Допълнете диетата си с 2,5 g дълговерижна омега-3 мастна киселина (1 ч.л. или 4 капсули от фармацевтичен клас рибено масло на ден), ако съотношението TG/HDL е по-малко от 2. Ако съотношението TG/HDL е повече от 2, допълнете диетата си с 5 g дълговерижни омега-3 мастни киселини на ден (2 ч.л. или 8 капсули) за тридесет дни, след това намалете приема отново на 2,5 g на ден.
3. Проверявайте съотношението TG/HDL всеки шест месеца. Целта ви е да се опитате да поддържате съотношението TG/HDL между 1 и 2.
4. Ангажирайте се с програма от упражнения, за да ви помогне да намалите нивата на инсулин. Американската сърдечна асоциация препоръчва 30 до 45 минути сърдечносъдова активност (ходене, колоездене, плуване, ски и т.н.) през повечето дни от седмицата. Консултирайте се с вашия лекар преди да започнете програма с упражнения.
Забележка: Следвайте тези препоръки за добавяне на дълговерижни омега-3 мастни киселини само ако използвате фармацевтичен клас рибено масло.
Petja написа:Здравей Луничка,
Аз съм от тези, които са по-зле от теб. Ръст 164 см. 130 кг. Но съм се захванала с режима и съм оптимистично настроена. Не съм си направила дневник все още, но изчетох по-посещаваните дневници и се радвах за хората от душа и сърце.
Успех и на теб!
lunichka_stz написа:Здравейте!
Двоумя се дали трябва да приемам 11блока или 10.Пробвах 11 и сякаш бях по-добре. На 10 съм сякаш гладна.![]()
![]()
lunichka_stz написа:Мнооого закъсняла,но все пак се включвам и аз.
..............................
Причини да съм тук: преддиабетно състояние,страх да се огледам в огледало или витрина,и...желание за дете....
Tonkata написа:lunichka_stz написа:Мнооого закъсняла,но все пак се включвам и аз.
..............................
Здравей, Луничка !![]()
Не си закъсняла, просто сега си осъзнала че това е начина с който да стигнеш по-бързо целите си ! Желая ти успех и постоянство !
GODzillata написа:Добре дошла, Луничка!![]()
Еееех, любимият ми град на липите......Аязмото.......станционната градина, лодките.....6-то ОУ.......часовникът на театъра....Верея, "Запетайката"....спомени, спомени....може да се видим, когато си дойда към СЗ...
Маня написа:Скъпи нови зонови момичета, добре дошли! Ще се радвам, ако дълго останете с нас и постигнете добро здраве и намалени обеми. Горещо ви препоръчвам освен дневниците да прочетете и сайта, както и публикуваните книги на Бари Сиърс. Скоро ще откриете там и още две, които са особено полезни за закръглени грации с оглед правилното слабеене. Старайте се да се придържате колкото е възможно по-дълго към продуктите от зелената част на таблицата. Не се притеснявайте да питате, когато имате някакъв проблем. Непременно за вас е задължително да ползвате рибено масло
Ето какво препоръчва Бари при затлъстяване (не се обиждайте, но сами признавата истината)
ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО
1. Поддържайте контрол на инсулина като следвате моите хранителни препоръки (балансирайки протеини, въглехидрати и мазнини), които очертах в Глава 7.
2. Направете си кръвен тест за холестерол на гладно, за да измерите съотношението си TG/HDL. Допълнете диетата си с 2,5 g дълговерижна омега-3 мастна киселина (1 ч.л. или 4 капсули от фармацевтичен клас рибено масло на ден), ако съотношението TG/HDL е по-малко от 2. Ако съотношението TG/HDL е повече от 2, допълнете диетата си с 5 g дълговерижни омега-3 мастни киселини на ден (2 ч.л. или 8 капсули) за тридесет дни, след това намалете приема отново на 2,5 g на ден.
3. Проверявайте съотношението TG/HDL всеки шест месеца. Целта ви е да се опитате да поддържате съотношението TG/HDL между 1 и 2.
4. Ангажирайте се с програма от упражнения, за да ви помогне да намалите нивата на инсулин. Американската сърдечна асоциация препоръчва 30 до 45 минути сърдечносъдова активност (ходене, колоездене, плуване, ски и т.н.) през повечето дни от седмицата. Консултирайте се с вашия лекар преди да започнете програма с упражнения.
Забележка: Следвайте тези препоръки за добавяне на дълговерижни омега-3 мастни киселини само ако използвате фармацевтичен клас рибено масло.
Препоръчаното количество рибено масло е от това, което се предлага на сайта на Бари Сиърс. От това, към което ви насочвам трябва да изчислите сами за себе си колко капсули трябва да приемате.
Желая ви успех!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта