Здравейте.
Четох, мислих и реших да почна хранене по Зоната.
Съвсем прясно диагностицирана съм с Хашимото (не е ясно от кога го имам и дали скоро съм го отключила), но трябва да променя нещо кардинално и реших да почна от храненето, че е най-лесно
По принцип смятам, че се храня здравословно. Но след изчитане на почти всичко в сайта - явно не е било балансирано.
Вече 5 дена се мъча със Зоната. Явно някъде бъркам, затова реших да се обърна към опитните хора тук (нямам фейсбук и няма къде другаде да търся съвети от практикуващи зоната хора).
На мен 11 блока ми идват много. Само един ден успях да ги направя и реших, че ще карам с 10.
Притеснява ме това, че се чувствам постоянно преяла. Тежко ми е и имам чувството, че не може да ми се смели храната. Коремът се подува. Струва ми се, че белтъците ми идват много.
Отделно от 2 месеца не ям глутен. Бях спряла за месец и млечните, но не смея за по-дълго без да ме следи лекар. Млечните ги ползвам за закуските, че е най-лесно. Но ми става още по-тежко.
Месо ядях по 2 дена в седмицата. Сега, заради Зоната, се случва да е всеки ден и свиквам с тази идея.
Закуската в 22-23ч е абсурдно да я правя. Последното ми хранене е в 19ч. Едвам се научих да не ям късно в студентските години. Не искам да почвам сега, че лесно се свиква. А и ми е тежко с късни вечери. Изместих я в 10ч, тоест пак си правя 5 хранения.
Моля за съвет къде бъркам. Няма да се откажа лесно
Дали е възможно да ми липсват някаква храносмилателни ензими, киселини и т.н., които да трябва да пия на хапчета?