Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
pipilota написа:Е да де, ама да ти кажа, аз не мога да си представя на една купичка супучка от 3 блока да избухам вътре цяла глава чесън за цял блок Ако за една ченджера, ок, ама за една купичка .т е за едно ядене..после ще трябва да ходя като Змей Дворянин
mi6le2011 написа:Искам да публикувам рецепта за десерт - крем с извара, боровинки и желатин...общо 2 1/2 блока...
106 гр извара Маджаров - 2 блока Протеин
110 гр прясно мляко - 1 блок Протеин и 1 блок Вх
160 гр боровинки - 2 блока Вх
2.5 бр ореха или около 12 гр орехи - 2 1/2 блока мазнини.
1. Накисмаве желатин около 1/2 с.л. в прясното мляко за около 5-7 мин. докато набъбне. Затоплям прясното мляко на водна баня, за да се разтопи желатина- НЕ ТРЯБВА ДА ВРИ. Охлаждаме млякото с желатин. Добавяме стевия за сладост.
Разбивам изварата с миксер. Добавям млякото. Бъркам. Добавям орехите - смелени на едро.. Разсипвам в купички и оставям в хладилника за час и половин
2. Пасирам боровинките и допълнително слагам стевия- по желание.
Накисвам 1 чл.желатин във вода. После на водна баня да се разтвори. После охлаждам.
Смесвам пасираните боровинки с желатина и разтилам върху изварата в чашките. Оставям в хладилника.
При мен се получиха 4 чашки колкото хартиена формичка за мъфини.
Получи се много хубаво. Имам и снимков материал, който ще кача по - късно!
Italiano написа:Кари, лесен, лесен, ама някой предупреди за тоя нахут, че много време се варял ...
Italiano написа:Кари, лесен, лесен, ама някой предупреди за тоя нахут, че много време се варял ...
Karrita написа:За любителите на нахута, ето една бърза, лесна и много приятна рецептичка:
Печен нахут
нахут - колкото блока искате по етикет
зехтин - според блоковете нахут
кимион
канела
джинджифил
червен пепер
черен пепер
сол
Слагате в тавичка свареният нахут, зехтина и подправките и ги омесвате добре. Печете в загрята фурна, като периодично го разбърквате докато се изпече.Скрит текст:
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта